Yksi uusi tavoite tulevaisuudelle

dolomites

En aio jäädä tyhjän päälle siinä vaiheessa, kun en enää maraton-enkkojen parantamiseen halua satsata tai jolloin ennätykseni ovat sillä tasolla, että ne tyydyttävät. Silloin urheilusta tulee enemmän elämysten hakemista. Tavoite on sellainen, että olisin edelleen hyvässä kunnossa ja harjoittelisin, mutta hakisin erilaisia kokemuksia ja elämyksiä. The Comrades -ultrajuoksu on yksi esimerkeistä niistä asioista, mitä haluaisin tehdä. Eilen löytyi toinen.

DSC_2821-1040x780Olen ajanut maantiepyörällä yhteensä joku 600km ja pisin lenkki on ollut vasta jotain 55 kilsaa. Laji on siis puhtaasti harrastus. Olin ajatellut, etten ikinä lajissa tule kilpailemaan, sillä minua ei suoraan sanottuna kiinnosta pätkääkään hifistellä fillareiden kanssa tai pohtia jotain watteja. Nauttiminen siitä polkemisesta, kelistä, maisemien vaihtumisesta on se juttu pyöräilyssä. Tähän on kenties mahdollisuus, jos hyväksyy sen, että se kilpailuun osallistuminen ei tarkoita sitä, että lajiin olisi satsannut valtavasti ja että monet muut ovat varmasti etulyöntiasemassa. Minua ei edes kiinnosta pyöräillä niin paljon, että hankkisin lajia varten valtavat reidet.

doroHuomasin eilen Instagramissa, että ampumahiihtäjä Dorothea Wierer oli osallistunut Maratona dles Dolomites -fillarikilpailuun Alta Badiassa Südtirolissa. Ko. tapahtumassa on kolme matkaa eli 55km (1780 nousumetriä), 106km (3130 nousumetriä) ja 138km (4230 nousumetriä). Doro oli tuolla lyhyimmällä matkalla naisten kisan kakkonen. Hän on osallistunut tapahtumaan aikaisemminkin, kai joka vuosi viime aikoina ja kun hän on vuoristoalueelta kotoisin, niin osaa varmasti mäkiäkin polkea. Silti, pakko ajatella niin, että jos kerran ampumahiihtäjä pystyy tuolla polkemaan, niin pystyy juoksijakin. Mitä enemmän tapahtumaan perehdyin, niin sitä enemmän se alkoi kiinnostaa. Se on todella hyvin brändätty laadukas kilpailu ja ne maisemat ovat siellä henkeäsalpaavan hienoja. Minusta elämässä pitää tehdä asioita, jotka tuottavat mielihyvää ja ovat hienoja kokemuksia. Tuo pyöräkilpailu voisi olla sellainen.

dolomites2Vähän tuollainen tapahtuma pelottaa, kun pitää ajaa mäkisessä maastossa lujaa. En oikein ole ajanut alamäkiä, enkä tiedä miten uskallan niitä ajaa – varsinkaan porukassa eli tuollaisessa massatapahtumassa. Sen takia lajia pitää harrastaa muutama vuosi ennen kuin ylipäätänsä uskallan tuonne lähteä. Eikä sinne pääse välttämättä heti ekalla yrittämällä, sillä ottavat mukaan vain 9000 polkijaa ja halukkaita on joku nelinkertainen määrä. Niin ja kilometrejäkin pitäisi kertyä jonkin verran. Dorokin kävi ajamassa toukokuussa 400km Sardiniassa, joten ei ihan kylmiltään lähtenyt.

Minusta tuo voisi olla sellainen elämys ja tavoite, joka voisi olla kiva kokea elämässään riippumatta siitä, miten se nyt loppujen lopuksi tulisi menemään.

Lisätietoja tapahtumasta: http://www.maratona.it

Mainokset