Nike Air Zoom Elite 10 julkistettiin sittenkin!

ze10.jpgKirjoitin keväällä, että Nike olisi kuopannut Zoom Elite 10 -projektin. Se oli oletus, koska kenkää ei julkistettu ja sen sijaan tuli niin monia uusia malleja markkinoille kuten Epic React ja oli tieto mm. Pegasus Turbosta, joten ajateltiin, ettei ZE10 tule lainkaan. Nyt se on kuitenkin tullut vähin äänin myyntiin eli Nike vain siirsi mallin julkistamista. Olen erittäin iloinen.

IMG_20170819_183052_089.jpg

Air Zoom Elite 9 on tällä hetkellä mielijuoksukenkäparini. Olen juossut niillä juoksumatolla 215km ja itseasiassa vähän säästellytkin niitä sen vuoksi, koska ovat niin hyvät. Ajattelin, että juoksen muita tossuja ensin loppuun ja sen vuoksi olen laittanut kilsoja nyt reippailla Vazee Paceihin ja Asioksiin. Toinen syy on tossujeni upea ulkonäkö. Valkoinen väri yhdistettynä university rediin on todella näyttävä ilmestys ja niitä onkin kiva käyttää kuntosalilla, missä ne eivät likaannut. Ajattelin myös, että jos haluan kisata niillä, niin en haluaisi juosta niihin liikaa kilsoja treeneissä, kun uusia ei saa. No nyt saa, koska kymppi tuli tosiaan (ainakin Yhdysvalloissa) myyntiin.

ze10-2.jpgMinusta malli ei ole juurikaan muuttunut. Takaosaa on muotoiltu hieman aerodynaamisemmaksi ja sinne on tullut sellainen Pegasus 34:sta tuttu heijastava kaistale. Muuten kenkä näyttää aika samalta. Tosin hyvää ei kannatakaan radikaalisesti muuttaa. Näin ollen voitte lukea Zoom Elite 9:stä kestotestitopicin alta ja tässä keskitytään hintapolitiikkaan eli siihen, mitä Nike itseasiassa nyt teki julkistaessaan tuon kengän. Nike nimittäin laski hintaa, mikä on todella hieno ja järkevä juttu. Zoom Elite 9 oli USA:ssa $120, mikä on sama hinta, mitä Pegasus 35 maksaa. Nyt uusi Zoom Elite maksaakin vain 100 dollaria, mikä on vain kympin enemmän, mitä Streak LT 4 maksaa. Kalliimpia ovat sitten Odyssey React $120, Epic React $150 ja Zoom Fly $150 – puhumattakaan Vaporfly 4%:sta, joka on paitsi vaikeasti saatavilla, niin todella paljon kalliimpi 250 dollarin hintalapulla. Elokuun 2. päivä tulee tuohon väliin sitten se ZoomX-välipohjalla oleva Pegasus Turbo, joka tulee maksamaan $180.

ze10-4Zoom Elite 10:t saa ostettua siis 50% halvemmalla kuin vaikkapa Zoom Fly:t ja kyllä $100 on kilpailijoihinkin verrattuna todella hyvä hinta. Bostonit maksavat $120, Hoka Tracer 2 on $130 ja Mach $140 nyt muutaman mainitakseni. Voidaan jopa sanoa, että Zoom Elite 10 on kenties hinnoiteltu kilpailemaan New Balancen ja Skechersin kanssa, jotka ovat Yhdysvalloissa edullisia. Esimerkiksi Zante, 1400 ja 1500 ovat kaikki siinä 100-110 taalaa.

ze10-3.jpgToistaiseksi Zoom Elite 10 on vain Yhdysvaltojen Niken sivuilla myynnissä. Kolme väriä miehille ja yksi naisille. Ei ole mitään havaintoa, onko se tulossa Eurooppaan ja milloin. Ei sitä näy vielä Jenkeissäkään esimerkiksi Running Warehousen tai Jackrabbitin sivuilla. Itselleni se tieto, että tuote on olemassa, on tässä vaiheessa tärkein. Niin mieluisa kenkämalli se ysi nimittäin itselleni on. Se on erinomainen tossu paitsi kestävyysjuoksijalle nopeammille lenkeille, niin myös pikajuoksijan treenikenkä. Samuli Purolallakin on Zoom Elite 9:t. Joskus on vaikea perustella jonkun kenkämallin olemassaoloa, kun uusia malleja tulee jatkuvasti niin paljon, mutta tämä on paitsi erinomainen, niin nyt ainakin Yhdysvalloissa myös todella houkuttelevasti hinnoiteltu.

Lisätietoja: Nike.com (USA-sivusto)

Mainokset