Nike Pegasuksien uusi elämä

Pegasus34Nike Air Zoom Pegasus 34 tossuparini Breaking2-värityksessä selvisi 1000km kestotestistä niin hyvin, että päätin pestä ne ja antaa niille uuden elämän. Ne eivät nimittäin ole mistään rikki, vaimennusta on jäljellä, tossut ovat edelleen ryhdikkäät, eivätkä ne olleet niin likaisetkaan, etteikö asialle olisi voinut tehdä jotain.

Laitoin ämpärin täyteen vettä ja nestemäistä pyykinpesuainetta. Sitten laitoin kengät ja pohjalliset sinne erikseen. Muutaman tunnin jälkeen käänsin ne toistepäin eli jos oli ensin ollut kärki alaspäin niin käänsin ne ylöspäin jne. Pidin niitä vielä yön yli siinä vedessä. Aamulla huuhtelin ne lavuaarin alla ja laitoin puhdasta vettä ämpäriin ja upotin ne vielä koko päivän ajaksi sinne veteen. Illalla otin ne pois ja huuhtelin uudelleen lavuaarin alla. Sen jälkeen annoin kenkien kuivua kaksi päivää. Lopputuloksen näette nyt.

Yleensä juoksukengät ovat hyödyttömät sen jälkeen, kun ne ovat jääneet juoksukäytöstä pois. Monesti vaimennus on loppu, joten ei sellaisia ”tiiliskiviä” käytä kukaan. Joskus päällinen on rikki, joskus tossun muoto on repsahtanut. Kengät saattavat olla myös niin likaiset, että ne ovat menetetyt tai alun perin niin rumat, ettei niille ole mitään käyttöä. Niinpä tällainen ”pelastaminen” uuteen käyttöön ei yleensä tulisi edes kysymykseen.

Muutama vuosi sitten Nike Lunarglide 3+ -tossuissani oli runsaasti vaimennusta jäljellä 1000 kilsan jälkeen, joten tein silloin saman ja olen käyttänyt niitä sen jälkeen sellaiseen käyttöön, kun olen esim. fillaroinut grillaamaan tai rannalle. Ne ovat satunnaisesti olleet tuollaisessa käytössä jo joku neljä vuotta. Nyt ne saavat väistyä ja nämä Pegasukset saavat ottaa tuon yleisen fillarointiroolin. Kävin näillä lauantaina Uimastadikalla, sunnuntaina kaupassa ja eilen katsomassa keskustassa huippukokousta, jonka jälkeen vielä rannalla.

Pegasus3444Tämä väri on toki sellainen, että se voi likaantua suht helposti tässäkin käytössä, mutta toisaalta se Lunarglide-pari oli valkoinen. Toistaiseksi nämä nyt joka tapauksessa näyttävät ihan hyviltä, joten ei ole tavallaan mitään syytä heittää niitä menemään nyt kun en enää niillä juokse, vaan oli oikeasti fiksua keksiä niille muuta käyttöä.

Mainokset