MM2018 – hienot kisat, oikea mestari!

franceViikonloppuna saatiin käytyä MM-futiksen pronssi- ja loppuottelu. On aika yhteenvedolle. Kokonaisuutena täytyy sanoa, että kisat olivat Venäjällä positiivinen yllätys. Onnistuivat järjestelyissään ja kotikatsomoihin välittynyt tunnelma oli erinomainen. Urheilullisesti oikea joukkue voitti.

Pronssipelissä nähtiin miksi Belgia on niin hyvä joukkue. Se oli aivan oikein, että saivat palkinnon ja maa saavutti ensimmäisen MM-mitalinsa. 1986 olivat olleet neljäs. Monesti sanotaan, ettei pronssiottelulla ole mitään virkaa tai ettei sitä kannata pelata. Se on roskaa. Se joukkue, joka saa sen mitalin, arvostaa sitä todella paljon. Mieleen tulee Saksan kotikisat 2006, jolloin Schweinsteigerin parin maalin johdolla Saksa otti pronssia ja miljoona ihmistä juhli joukkuetta Berliinissä. Siitä alkoi se innostus, mikä on jatkunut 12 vuotta. Toivotaan Belgiallekin hyvää onnea jatkossa. Heillä on nuori, lahjakas joukkue. Toki Englantikin on mennyt eteenpäin, mutta minusta silti pääsivät nyt vähän liiankin pitkälle. Heidän keskikenttänsä ei minua vakuuta.

Loppuottelusta jäi kaksijakoiset tunnelmat. Ensinnäkin oli hienoa, että nähtiin paljon maaleja. Se oli viihdearvoltaan varmaan paras loppuottelu, kun nyt kumpikaan ei puolustanut henkeen ja vereen, vaan molemmat yrittivät ratkaista peliä hyökkäämällä. Toisaalta Ranska osoitti sen, miksi se on niin hyvä joukkue. He olivat murhaavan tehokkaita. Kroatia piti palloa enemmän, sillä oli paljon enemmän laukauksia, mutta Ranska teki maalit. Tosin täytyy todeta se, että olihan Ranskalla onneakin. Ensin kyseenalainen vapari, josta Griezmann lähetti erinomaisen pallon, joka epäonneksi osui Mandzukicin päähän, josta pallo meni omaan maaliin. Sen jälkeen Kroatia tuli tasoihin kunnes Ranskalle jälleen onnea ja rangaistuspotku, kun pallo oli osunut Perisicin käteen. Se oli sellainen tilanne, josta voi tuomita rangaistuspotkun tai jättää tuomitsematta. Selkeästi osui käteen ja toisaalta tekisi mieli sanoa, että siinä oli sellainen kädenliike, että rankkari kuuluu viheltää, mutta toisaalta sitten taas ei. Todella valitettava tilanne ja Ranska pääsi uudelleen johtoon, mikä varmasti vaikutti kroatialaisiin.

Kolmas maali tappoi matsin ja itse laitan sen kyllä maalivahdin piikkiin. Rehellisyyden nimissä joku Courtois olisi varmaan torjunut sen ja estänyt maalin syntymisen. Samoin olisi estänyt ensimmäisen maalin synnyn. Parhaat veskarit venyvät tiukoissa paikoissa isoihin torjuntoihin, tuo Kroatian veskari niin ei tehnyt. Voitto Ranskalle oli osoitus heidän joukkueensa valtavasta lahjakkuudesta, mutta osin myös vähän Kroatian heikkouksista. Hieno joukkue kuitenkin voitti ja rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että jos katsotaan pelkästään joukkueen pelaajien laatua, niin Ranskalla oli turnauksen paras joukkue. On todella suuri vahinko, että Bayern Münchenin Kingsley Coman loukkaantui, eikä voinut olla mukana tuossa joukkueessa. No nyt joku muu valittiin mukaan ja sai mitalin, mutta kyllä varmasti todella noin lahjakasta huippupelaajaa harmittaa, kun tilaisuus saavuttaa se suurin voitto jäi omalta kohdaltaan väliin. Sama kohtalo oli muuten mm. Marco Reusilla 4 vuotta sitten Saksan voittaessa.

Kahden vuoden päästä on sitten ne EM-kilpailut, joita pelataan 12 eri maassa. Saa nähdä mitä siitä turnauksesta tulee. Mielenkiintoinen ja erikoinen tapa järjestää turnaus tuo tulee olemaan.

Mainokset