Paitatesti: Björn Borg HHM-paita on täydellinen hellepaita

dsc_3964-589x1047.jpg

Suomi on ollut varmaan viikon helteen kourissa, mikä on aivan mahtavaa. Samalla se saattaa tarkoittaa sitä, ettei aikaa ole jäänyt pyykinpesulle ja ne hihattomat juoksupaidat ovat jo likaisina. Mikä siis neuvoksi, jos haluaa juosta ”kevyesti” jopa 30 asteen kelissä?

Neuvoni on se: valitse sellaisia juoksupaitoja, jonka kangas on mahdollisimman mukava märkänä, sillä kuumassa hikoaa runsaasti. Se tapahtuu vähän viileämmässä kelissä kovavauhtisilla lenkeillä ja kuumassa kevyemmillä lenkeillä. Kroppa tuottaa kovavauhtisessa juoksussa tuplasti sen lämpömäärän mitä kevyillä lenkeillä, joten 30 asteen pk-lenkki voi olla viileämmän kelin kisa, jos sitä vertaa, miten hikoilee.

baltsupienikuva
foto: Kimmo Lindeman / Helsinki Half Marathon

Juoksin kesäkuussa Helsinki Half Marathonin tuossa tapahtupaidassa. Siihen oli kaksi syytä. Minusta ei ollut niin kuuma, että olisi tarvinnut hihatonta paitaa ja toiseksi se paita oli yksinkertaisesti todella hienon näköinen. Sen jälkeen en ole sitä paitaa käyttänyt kunnes eilen. Tämä johtuu luonnollisesti rotaatiosta. Jos minulla on vain yksi sellainen paita, niin se ei putkahda esille niin äkkiä uudemman kerran. Varsinkin kun olen kovempivauhtisiin treeneihin ja kuumalla myös kevyemmille lenkeille käyttänyt lähinnä hihattomia juoksupaitoja. Pitkiksillä puolestaan suosin kesällä monesti valkoisia paitoja Eilen kuitenkin halusin testata, kuinka tuo Björn Borgin paita selviää hellelenkistä.

Ei ollut enää 30+C, mutta oli Helsingissä sentään 27 ja rapiat. Aurinko porotti mukavasti iltapäivällä, kun juoksemaan lähdin. Heitin 16,4 km pk-lenkin ja tuo paita oli täydellinen siihen. Ensinnäkin se paita on kuten olen jo aiemmin kertonut, lähes täydellisen näköinen. Väri on juuri sellainen, mistä pidän, se näyttää hyvältä aurinkoisella kelillä ja näkyy kauas. Lisäksi paidan malli on hyvä. Se on hieman pidempää mallia, mutta mukavasti vartalon muotoinen. Se on tiukka, mutta ei hierrä mistään. Syynä on lähinnä kai se, että se kangas tuntuu niin hyvältä ihoa vasten. Se ei ole karhea ollenkaan. Lisäksi se tuntuu imevän sen kosteuden hyvin itseensä. Se on märkä, mutta ei tunnu älyttömän märältä.

Tuo Björn Borgin HHM-paita on täydellinen hellejuoksupaita. Jos olitte kisassa, niin käyttäkää sitä paitaa näillä keleillä. Itse ottaisin noita paitoja 5 tai 10 kpl lisää anytime!

Mainokset

One Reply to “Paitatesti: Björn Borg HHM-paita on täydellinen hellepaita”

Kommentointi on suljettu.