Merivesi 26 astetta, lämpimintä ikinä?

HietsuEilen oli vähän sellainen fiilis, etten jaksaisi mennä Uimastadikalle ottamaan aurinkoa ja uimaan. Se johtuu oikeastaan siitä, että kun siellä on ollut niin ruuhkaiset radat, ettei mahdu oikein uimaan, niin se ei sitten huvitakaan. Päätin, että menen mereen uimaan, kun vesi on kerran lämmintä. Mietin kuinka tämä tapahtuisi järkevimmin, kun halusin kuitenkin saunomaan.

Päädyin sellaiseen ratkaisuun, että veisin kamat salille ja lähtisin siitä juoksemaan ja kävisin lenkin päätteeksi uimassa, jonka jälkeen hölkkäisin lyhyen pätkän takaisin salille. Päätin ottaa pieneen hedelmäpussiin uimalasit ja salin kaapin avaimen ja pitää niitä kädessäni juostessani. Mietin myös sitä, että pitäisikö laittaa uimahousut samaan pussiin ja vaihtaa ne pukuhuoneessa vai mikä olisi fiksuinta. Lopulta päädyin kotona asiaa pohtiessani sellaiseen ratkaisuun, että juoksisin futisshortseissa ja uimahousut olisivat siellä alla.

Lähdin juoksulenkille Seurasaaren suuntaan ja tuossa klo 16 jälkeen olikin mukavan lämmin ilma, jotain 28 astetta. Juoksin sellaiset 10,4km, jonka jälkeen saavuin Hietsuun uimarannalle. Jätin kengät ja vaatteet rantahietikolle ja kävin uimassa. Vesi tuntui aika lämpimältä, mutten kiinnittänyt asiaan sen suurempaa huomiota. Ajattelin vain, että se on lämmintä. Kun tulin uimasta pois, havaitsin kopin ikkunassa tekstin 26C eli merivesi oli 26 asteista, mikä on lämpimintä, missä olen Suomessa luonnonvedessä ikinä uinut.

Menin pukuhuoneeseen, huuhtelin jalat, jotta oli kivempi laittaa sukat ja kengät jalkaan. Sen jälkeen puin shortsit päälleni ja juoksin ilman paitaa kilsan salille ja kävin saunomassa. Oli aika mukava ilma, joten menin tuon jälkeen vielä varmaan 1,5 tunniksi istuskelemaan aurinkoon. Kyllä niin poikkeuksellisesti olemme saaneet näistä keleistä nauttia, ettei oikein jaksa miettiä ilmastonmuutosta. Ainakaan tällä hetkellä.

Helsingissä vieraileville vaikkapa hotellivieraille tuo on hyvä vinkki yhdistää juoksu ja uinti. Hesperiankatujen kautta pääsee Hietsusta hyvin nopeasti keskustaan, jos hotelli on sielläpäin.