Tossutorstai: top 3 parhaat gym-juoksulenkkarit

Valitsin viime syksynä Facebookin puolella sekä naisille että miehille gym-vaatetuksen. Ne postaukset keräsivät paljon katselukertoja ja lopulta hankin myös itselleni sen miesten asukokonaisuuden. Myöhemmin Facebook muutti sääntöjään sillä tavalla, etteivät näytä postauksia juuri kellekään, jos nämä eivät tykkää sivusta. En jaksa kosiskella tykkääjiä, joten en ole enää FB:tä juurikaan käyttänyt. Nyt on kuitenkin aika kiinnittää huomiota jälleen saliasioihin. Ilmat kylmenevät ja sateet saapuvat, joten kysymys kuuluu: mitä laittaa päälle salitreeniin ja juoksumatolle?

Muutan vähän viime vuodesta kuvioita, enkä valitse asukokonaisuutta, vaan esittelen kolme kenkämallia, jotka sopivat minusta ulkonäkönsä puolesta mielettömän hyvin salikäyttöön. Tällöin tämä listaus tekee oikeutuksen kengille ja jokainen saa valita sitten itse mielensä mukaan ne vaatteet. Jokainen näistä kenkämalleista on paitsi hyvännäköinen niin luonnollisesti erinomainen juoksukenkäkin sinne salin matolle nimittäin.

 1. Nike Zoom Pegasus Turbo
  zoom-pegasus-turbo-running-shoe
  Tässä on by far tämän vuoden parhaimman näköinen juoksukenkä. Mikään muu tossu ei pääse vertailussa edes lähelle. Tämä lanseerausväri, jossa on yhdistetty vihertävän harmaa Niken hotpunch-väriksi kutsumaan kirkkaaseen racing stripeen ja Swooshiin, on näyttävä. Nuo kengät, kun laittaa jalkaansa, herättää salilla huomiota oikein olan takaa. Kysymys on vain sitten siitä, kuinka henkilö onnistuu yhdistämään kengät muuhun vaatetukseen. Itse laittaisin mustat shortsit ja mikäli mahdollista melko huomaamattoman valkoisen paidan tai sitten jonkun, mikä luo kontrastia. Esim. sähkönsininen t-paita sopisi hyvin. Naiset voivat löytää gym-mallistoista jopa tuota hot punch -raitaa mukailevan värin.  Myös kokomusta käy kuten Kipchogella mainoksessa, mutta itseäni vähän aina mietityttää, että onko se paidan musta sävy oikeasti sama kuin housujen musta sävy.
 2. Nike Epic React Flyknit
  epic-react
  Tämä kenkämalli ei oikein sovi omaan jalkaani juoksukäyttöön, sillä päällinen tarjoaa sen verran vähän tukea, mutta tiedän ko. tossumallin muodostuneen monen suosikkikengäksi, sillä se on niin hyvin vaimennettu ja samalla kevyt tossu. Ennen kaikkea se on todella hyvännäköinen ja moderni. Epic Reactia on saatavilla niin monessa värissä, että jokainen voi valittaa suosikkinsa helposti tai jopa suunnitella itseä haluamansa värityksen Niken sivuilla. Esimerkiksi sininen olisi taas näissäkin hyvännäköinen, mutta itse rohkenen valita tässä suosikiksi vitivalkoiset kengät. Ne on helppo yhdistää salikäytössä mihin tahansa vaatetukseen ja ovat poikkeukselliset. Harva uskaltaa käyttää valkoisia tossuja. Toki ne likaantuvat jopa salikäytössä jonkun verran, joten pitää varautua puhdistustarpeeseen. Postauksen yläkuvan väritys on myös todella upea, se oli yksi lanseerausväreistä, mutta taitaa olla jo suurin piirtein loppu joka paikasta, joten en siksi sitä laittanut tähän.
 3. Nike Air Zoom Pegasus 35
  pegasus-35
  En suunnitellut sitä, että tästä tuli kokonaan Niken riemukulkua, kun koko kolmikko osoittautui olevan saman merkkisiä tossuja, mutta niin se vain nyt on. Siluetiltaan makeimmat kengät tulevat nyt sieltä. Peg35 on saatavuudeltaan ja hinnaltaan kahteen aiemmin mainittuun verrattuna ylivoimainen. Niitä voi hankkia lähes mistä vain liikkeestä ja värityksiä on olemassa lukuisa määrä. Jokainen voi valita juuri sen näköiset kuin haluaa ja jos valikoima ei riitä, niin Niken sivuilla voi suunnitella oman vaihtoehtonsa. Sen verran vedän nyt kotiinpäin, että valitsen syksyn trendivärin sinisen, jollaiset minulla itselläni on tästä mallista juoksukenkinä.

Saisikohan ensi vuodeksi muilta merkeiltä lisäpanostuksia designiin, jottei menisi ihan Nike-voittoiseksi jatkuvasti.

Mainokset