New Balance Beacon – potentiaalisesti mahtava!

dsc_4468-1376x774.jpgLadies and Gentleman, we might have a winner! Joskus joku asia yllättää niin, että se tuntuu tulevan puun takaa ja tässä meillä on sellainen tuote, nimittäin New Balance Beacon. Olen juossut sillä tossuparilla ehkä 5-6 askelta urheilukaupassa sisällä ja siltä pohjalta sekä juoksutossufriikkiryhmästä lukemani hypetyksen perusteella tuntuu, että tämä tossu voi olla oikeasti aivan mahtava, sillä se on samanaikaisesti älyttömän kevyt, mutta myös todella hyvin vaimennettu.

Ulkonäöltään tämä ei näytä nopealta vauhtikengältä, vaan siinä on jonkinlaista Skechers vibea. Tulee mieleen, että tuossa on ihan kivat salilenkkarit, eikä paljon muuta. Se ulkonäkö onkin kieltämättä simppeli. Yläosa on tavallaan yhtä osaa, hyvin simppeli, mutta samalla aika tyylikäs. Niinpä voisi kuvitella, että moni ostaa tällaiset salikäyttöön tietämättä kengistä sen enempää, mutta tällä kertaa ulkonäkö pettää. Nämä ovat pedot lampaan vaatteissa.

dsc_4471-1376x774.jpgNew Balancen välipohjista RevLite on kova ja FreshFoam pehmeä. Itselläni olevat 213 grammaa painavat Vazee Pace versio ykköset ovat RevLitella todella kovantuntuiset, vaikka samalla nopeat. FreshFoamit puolestaan kuten Zante ovat enemmän pehmeitä, mutta jotenkin tunnottomia ja omaan makuuni nähden liian joustavat jotenkin. Tähän kenkään Fresh Foamia on muutettu ja New Balance kutsuu sitä uutta välipohjaa Fresh Foam GC:ksi noiden kirjainten tarkoittaessa ground contactia eli maakontaktia. Se tekee mielestäni tästä kengästä responsiivisen, vaikka tossu onkin hyvin vaimennettu, jopa pehmeä.

dsc_4470-774x1376.jpgMinulla on sellainen tunne, että tämä kenkä voisi olla erinomainen vaihtoehto vähän samaan käyttötarkoitukseen kuin mitä Pegasus Turbo olisi eli ei varsinaiseen vauhtijuoksuun, vaan siihen, että jos antaa mennä vähän pidempää lenkkiä vähän reippaammin eli maratontreenin ne lenkit, jotka eivät ole lönköttelyä, mutta eivät varsinaisia vetoja tai tempojuoksukaan. Puolipitkät, mahdolliset pitkiksetkin hieman maravauhtia hiljempaa. Tosikovassa vauhdissahan nämä voivat olla hieman liian pehmeät, mutta juuri tuollaisilla hieman pidemmillä lenkeillä vaikkapa ihan assullakin tarjota sopivan vaimennuksen. Juoksumatolla näillä voisi ehkä juosta halutessaan vaikka kaikki perus- ja palauttavat lenkitkin.

Nämä kengät painavat miesten mallina 213 grammaa heidän standardikoossaan ja droppi on 6 mm. Se on siis samanpainoinen kuin se minun alkuperäinen ekan version Vazee Pace. Kun se on noin kevyt ja noin hyvin vaimennettu, niin ei se nyt välttämättä ikuisesti kestä, mutta silti rakenne vaikuttaa hyvintehdyltä, joten luulen niiden olevan aika kulutusta kestävät tossut. Pohja näyttää aika paljaalta, ts. välipohja on maakontaktissa, mutta toisaalta kun sitä tarkemmin katsoo, voi havaita viisi strategisesti sijoitettua kumin palasta. Kun seuraan omien tossujeni kulumista, niin ne kuluvat juurikin siitä, missä nuo etuosan kumipalaset ovat. Sen lisäksi tossuni kuluvat ihan kärjestä. Niinpä vaikka pohjassa ei juurikaan kumia olisikaan, niin ne voivat olla silti yllättävän kestävät. Lisäksi kun katsoo stack heightia, niin onhan siinä (samalla tavalla kuin vaikkapa Hoka Claytonissa/Machissa) varaakin sen pohjan kuluakin. Materiaaliltaanhan tuo on sellainen, että toimii luonnollisesti erinomaisesti juoksumatolla, mutta toisaalta pito myös asfaltilla on loistava, joten se on tietynlainen täsmäase maratonharjoitteluun.

DSC_4467-774x1376Harvoin olen näin paljon innostunut sellaisesta kengästä, mikä on itselleni alun perin täysi kysymysmerkki tai sellainen malli, mitä en edes pitäisi mielenkiintoiselta omalta kohdaltani. Haluan korostaa vielä sitä, että ei tämä mikään kisakenkä ole (joillekin voi olla maratonille), mutta vähän samalla tavalla kuin miten minulla oli ne Hoka Clayton 2:t, niin tämä voi olla kevyt, hyvin vaimennettu treenikenkä, jolla on ilo harjoitella.

Tätä kirjoittaessani NB Beacon maksaa XXL:ssä ainoastaan 99,90€ (vrt. New Balancen verkkokauppa 139€) ja viikonlopun aikana saa kaikesta vieläpä 20% alennusta. Kenkä on siis aika paljon edullisempikin kuin Nike Pegasus Turbo, jonka hinta Niken sivuilla on 198€.

Mainokset

One Reply to “New Balance Beacon – potentiaalisesti mahtava!”

Kommentointi on suljettu.