Pegasus Turbosta Flying Finn -väritys

zoom-pegasus-turbo-running-shoe-6VkDrS4Nike on tuonut markkinoille uudesta Nike Zoom Pegasus Turbosta värityksen, joka on todellinen Suomi-verkkarimiehen tai naisen unelma. Nike kutsuu väritystä nimellä Sail/Light Bone/Blue Void/Blue Hero, mutta jokainen suomalainen näkee, että ne ovat ihan selvästi sinivalkoiset tossut, joten kutsun niitä Flying Finneiksi.

Moni sanoo, että juoksukenkä valitaan ominaisuuksien vuoksi ja näinhän se tietysti onkin. Pitää ostaa se kenkämalli, mikä itselle sopii juuri siihen tarkoitukseen, mihin kenkiä ollaan hankkimassa. Sen lisäksi niiden pitää olla ehdottomasti oikean kokoiset, ei liian suuret, eikä liian pienet. Silti tilanne on se, että jos ja kun kenkiä tehdään useissa värityksissä, niin värivalinnalla juoksijalla on mahdollisuus tuoda omaa persoonansa esiin.

zoom-pegasus-turbo-running-shoe-6VkDrS2Samalla tavalla valitsemalla jonkun kansallisvärin tai lipun värit, henkilö voi osoittaa kuuluvansa johonkin porukkaan tai kunnioittaa maatansa ja sen urheiluperinteitä. Ruotsalaiset esiintyvät usein sinikeltaisissa, hollantilaisilla on oranssi ja suomalaiselle sinivalkoiset värit. Sinivalkoisia juoksukenkiä ei nyt niin usein tule tarjolle, joten useimmiten sinivalkoisuus on sitten valittava vaatetuksessa, jos niin tahtoo tehdä. Karhulla oli toki se (muistaakseni) Fulcrum Fast -malli joskus tämän vuosikymmenen alussa, joka oli sinivalkoinen ja siinä oli iltissä jopa Suomen lippu. Yleistä tämä ei kuitenkaan ole.

zoom-pegasus-turbo-running-shoe-6vkdrs3.jpgTällä viikolla näin sitten Niken tuoneen sinivalkoisen värityksen uudesta Pegasus Turbosta, joka sopii erityisesti suomalaisille. Jotkut ulkomaalaiset eivät osaa yhdistää värejä suomalaisiin kestävyysjuoksuperinteisiin, vaan heillä valkoinen väri yhdistettynä siniseen racing stripeen voi tuoda mieleen esimerkiksi Shelby Mustangin tai Dodge Viperin eli tehokkaan urheiluauton. Meille suomalaisille se tuo sen sijaan mieleen Paavo Noposen puheet havumetsistä ja Tahko Pihkalasta sekä ennen kaikkea Lasse Virénin ja Pekka Vasalan kultamitalit puolen tunnin sisällä Münchenin olympiastadionilla 1972. Vaikken itse ollut edes syntynyt tuolloin, niin voin kuvitella, miten hienolta se ihmisistä on tuntunut seurata niitä tapahtumia televisiosta. Juoksijamme pärjäsivät ja osoittivat, että Hannes Kolehmaisen ja erityisesti Paavo Nurmen luomat kestävyysjuoksuperinteet ovat yhä voimissaan ja suomalaiset tunnetaan yhä lentävinä suomalaisina.

nikepegasusturbosinNykyiselläänhän lentävät suomalaiset ovat useimmiten ralli-, formula- tai jääkiekkotähtiä, kun kestävyysjuoksussa ei enää menestytä kuten ennen, mutta siitä huolimatta henkilö voi ostamalla tuollaiset sinivalkoiset Pegasus Turbot palata mielessään Münchenin olympiastadionille ja kunnioittaa suomalaisia kestävyysjuoksuperinteitä. Pitkistä juostessaankin juoksijalla saattaa kuulua korvissa Noposen puheet: myöhäisessä Münchenin iltapäivässä, suomalaisen sunnuntai-illan alkuhetkinä kiertyy huutomyrskyn läpikohdalle kauan odotettu tuokio. Itse asiassa sitä on tavoiteltu jo 36 vuotta siitä hetkestä kun Ilmari Salminen katkaisi toistaiseksi viimeisenä suomalaisena 10000 metrin olympiavoittajana Berliinin kympin maalinauhan ja kohosi kultavääpeliksi. Nyt lepää ennakkosuosikin paine, uskaltaa kai sanoa, kaikkien suomalaisten mielissä myrskyläläisen 23-vuotiaan poliisikonstaapelin Lasse Virénin laihan huiskean hahmon harteilla.

Niken nettisivuilta näitä sinivalkoisia kenkiä nyt saa tilattua hintaan 198 euroa.

Mainokset