Elokuu – kaatuminen määritteli tahdin

dsc_4880-1376x774.jpgHiffasin just äsken, että tänäänhän on syyskuu, joten on tilaisuus tehdä yhteenveto elokuusta. Täytyy myöntää, että kuukausi oli hyvin erityyppinen kuin mitä olin sen etukäteen suunnitellut olevan. Se kaatuminen muutti suunnitelmat. Koko kuukausi oli varmaan nyt hitain vauhdeiltaan, mitä olen koko vuonna juossut.

En joutunut kuitenkaan onneksi pitämään kaatumisen jälkeen kuin kolme lepopäivää. Sen lisäksi kuukauden aikana oli kaksi päivää, jolloin maantiepyöräilin. Näin ollen juoksulenkkejä tuli 26. Vauhtia tosiaan tässä kuussa tosi vähän. Yksi 5x1000m vetotreeni ja yksi 6km temporun. Sen lisäksi kaksi lenkkiä, jossa oli vähän reippaampia kilsoja mukana. Muuten ihan kevyttä ja yhteensä matkaa kertyi 418,3 km, mikä tekee lähes 16,1 km per lenkki.

Kuun alkupuolella oli lähes joka iltapäivä/ilta vähän uintia lenkin jälkeen joko meressä tai Uimastadikan altaassa. Se loppui 11.8. Kävin kaatumisen jälkeen vielä lenkin päätteeksi meressä uimassa. Se oli viimeinen uinti meressä. Kun haavat olivat hieman jo parantuneet, uin vielä Kumpulassa 17.8. Tuon jälkeen kahteen viikkoon en altaassa ole käynyt. Kuun lopussa tuli kesätauon jälkeen mukaan sali ja lihaskunto. Oikeastaan koko tämän viikon tuota on tehty ja paikat ovat äärimmäisen kipeät nyt. Ryhmäliikunnassa kävin kerran eli keskivartalotunnilla.

Maantiepyöräilyä tuli tässä kuussa kaksi lenkkiä yhteensä 72,7 km. Se ei ole paljon, mutta ei se niin väliä ole. Tarkoitukseni on kuitenkin ollut lisätä hyötyliikuntaa oikeastaan koko vuoden ajan, mikä pitää sisällään sen, että pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon polkupyörällä, joten kaupunkipyöräilyä tuli aika paljon, vaikken niiden matkaa laskekaan tai mihinkään merkkaa. Se ei ole nimittäin mitään varsinaista harjoittelua.

Vuoden alusta on nyt kasassa 2864 kilometriä juoksua. Kun kyseessä 2/3 vuodesta, niin voidaan sanoa, että jos loppukolmannes menee entiseen tahtiin, niin olen lähes 4300 kilsan tahdissa. Se on aika hurjaa, kun ottaa huomioon, että edellinen ennätysvuoteni 2013 piti sisällään vain 3000 kilsaa. Silloin olin elokuun lopussa juossut varmaan alle pari tuhatta. Muistan, että pinnistelin joulukuussa keräten siihen aikaan hurjan kilometrimäärän, jotta pääsisin yli 3K. Nykyään tuollainen kuukausi olisi normisettiä.

Syyskuulle täytyy ottaa vähän enemmän vauhtia. Olen ilmoittautunut yhteen kisaankin, mutta varsinaista tavoitetta ei ole, koska juoksin tosiaan viime kuussa jopa peruslenkit todella hiljaa. Se oli tavallaan jonkinlainen ylimenokausi minulle.

 

Mainokset