Rantamaratonin expo ja Otaniemi

dsc_7295-1048x590.jpgOlen viettänyt koko päivän Otaniemessä tutustuen siihen, mitä täällä on ja käynyt samalla Rantamaratonin expossa. Tuntuu, että koko paikka on muuttunut sitten viime käynnin. Tänne kulkee nyt metro, joten kisaan matkustaminen toimii suuren maailman tyyliin vähän kuin jossain Pariisissa. Lisäksi täällä on kauppakeskus, jossa on kauppoja, ravintoloita ja Alko. Sen lisäksi täällä on muitakin uusia rakennuksia, mm. Taideteollinen korkeakoulu on muuttanut tänne Arabiasta. Myöhemmin olin vielä lenkillä ja sen jälkeen suihkussa Otahallissa. Valitettavasti siellä ei ole saunoja, mikä on kyllä pitkä miinus. Onneksi SUL meni hölmöyksissään myymään koko omistusosuutensa ko. hallista, joten toivottavasti se räjäytetään taivaan tuuliin ja rakennetaan jonnekin puitteet saunan kera.

DSC_7324-600x1067Expo oli kuitenkin Otahallissa ja numerolapun sekä paidan sai sieltä kätevästi. Ei mitään ruuhkia. Minusta paita on todella jees. Perus-Craftin paita, joka on aika mukava ja kun väri on jees, niin tulee varmasti taas kerran olemaan mukana rotaatiossa niiden paitojen joukossa, mitä käytän salilla kun treenaan, käyn ryhmäliikunnassa ja juoksen juoksumatolla. Kesällä saatan käyttää paitaa ulkolenkeillä (tänään jo ensimmäistä kertaa, kun olikin suht lämmin päivä ja mukana vain pitkähihainen). Se on ihan hyvä paita tapahtumapaidaksi.

dsc_7308-1376x774.jpgExpossa on myöskin Inter Sportin osasto, jossa oli jälleen kerran huipputarjouksia. Miehille ja naisille on molemmille lava New Balancen kenkiä 50 euron hintaan ja siinä oli ihan hyviä tuotteita. Eniten innostuin vähän Breaking2-väritystä mukailevasta naisten 1080:stä. Olen jo aiemmin tuosta kengästä tuossa värityksessä maininnut ja kun hintalappu siinä kenkälaatikossa oli 169 euroa ja niitä saa viidelläkympillä niin se on no brainer: Ostakaa ihmeessä naiset, jos kokoja löytyy. Myöskin 890 mustana ja sinisenä hintaan 89,90€ on aika hyvä diili. Toisaalta en tiedä käykö tuolla Inter Sport Clubin -25% seteli enää noihin hintoihin, joten siihen verrattuna voi olla ehkä viisaampaa käydä raapaisemassa jostain kivijalkamyymälästä Pegasukset 99,90€ -25%, mutta tuosta 890:stä tuo tarjoushinta on edullinen silti.

dsc_7289-1376x774.jpgTäällä pitäisi olla liikkumiseen joku sähkörullalauta. Olen aika uupunut kävelemisestä. Ensinnäkin opasteet ovat hiton epäselvät ja kun ei tiedä, missä mikäkin on, niin joutuu kävelemään edestakaisin siellä sun täällä. Sitten jos jossain on joku infotiski ja sieltä kysyy jotain, niin eivät joko tiedä tai antavat väärää informaatiota. Se jättää vähän vammaisen fiiliksen. Muuten on vähän sellainen olo, että kun täällä on ollut päivän, niin on muuttunut vähän maalaiseksi. Tämä on niin kaukana kaupungin vilskeestä. Täällä ei ole liikennettä lainkaan, eikä oikein sellaista kaupunkimaista tiivistä rakennuskantaa muutenkaan. No tämä on campusalue hyvine ja huonoine puolineen. Jossain määrin jopa positiivinen yllätys. Tosin vanhemmat punatiiliset rakennukset ovat kaikki rumia, joten minun kaltaiseni johonkin Helsingin kantakaupungin arkkitehtuuriin Jugendtyyleineen jne. tottuneena tämä on ehkä vähän turhan arkista. Sopi hyvin insinööreille ja epäsiisteille teekkareille, mutta nyt kun puuhaavat sitä, että kauppatietelijätkin muuttaisivat tänne, niin se on kieltämättä vähän nuhruista.

dsc_7278-1376x774.jpgKirjasto on muuten täällä nimeltään Oppimiskeskus ja siellä on mm. seiniä, missä voi oleskella. Joku nukkuikin sellaisessa kolossa. Metro on kyllä aika kallis sinänsä. Se maksoi 4,20€ suuntaansa, eikä matka kestänyt kuitenkaan kovin montaa minuuttia. Jos täällä kävisi joka päivä maanantaista perjantaihin, niin se olisi jo yli neljäkymppiä viikossa. Toisaalta en myöskään ole nähnyt yhtään parkkipaikkaa, mikä olisi yli kahden tunnin paikka, joten tänne ei voi muulla kulkuneuvolla tulla kuin metrolla. Se on vain totuus. Ei tämä muuten kaikkinensa hassumpi päivä ole ollut olla semituristina täällä ja tehdä siinä sivussa kirjastossa muutama tunti hommia.