Esittelyssä kauppakeskus REDI

DSC_7431-1376x774Kalasatamaan avattiin tänä aamuna uusi kauppakeskus REDI. Päätin lähteä klo 10 jälkeen selvittämään, onko siitä juoksijan kauppakeskukseksi. Sinnehän pääsee kädenkäänteessä metrolla, mutta itse en nyt metrokyytiin tarttunut. Kaikilla muillakin kulkuneuvoilla se on hyvin saavutettavissa hyvin monestakin suunnasta. Nyt ei ollut mitään ruuhkia, joten ajoin keskustasta sinne noin 10 minuutissa. Siellä on runsaasti parkkitilaa autoille ja sisäänkäyntien sekä metroaseman edessä on fillaritelineitä. Pääasiassa tuo uusi kauppakeskus on houkutteleva heille, joille se on lähempänä kuin vaikkapa ydinkeskusta. Jollaksesta, Laajasalosta, Tammisalosta ja Kulosaaresta mm. on aika pitkä matka keskustaan, jolloin moni miettii pitäisikö mieluummin mennä Itikseen. Se ei taas välttämättä ole kaikista viihdyttävin paikka käydä. Niinpä olisiko REDI heille hyvä vaihtoehto. Kulosaarelaisillehan se on suorastaan vieressä. Sama koskee heitä, jotka asuvat Arabianrannassa ja Kalliossa. Puhumattakaan Kalasataman asukkaista ja kaikista heistä kymmenistä tuhansista ihmisistä, jotka muuttavat sinne lähelle lähivuosina.

DSC_7408-1376x774.JPGVaikka kauppakeskuksessa ei ollut mitään varsinaista ryysistä, niin en silti varmasti kaikkea ehtinyt nähdä. Yksi syy oli se, ettei siellä ollut mitään varsinaista infotaulua pohjapiirustuksineen, vaan ainoastaan kosketusnäytöllä olevat digitaaliset näytöt. Yksi niistä oli rikki ja muut varattuina, joten menin ihan randomina siellä. Aloitin pohjakerroksesta ja hyvin nopeasti tuli selville se, että kauppakeskus koostuu kahdesta osasta. Toisen nimi on Stadi ja toisen Sköne. Niiden välissä kuljetaan pieni matka ulkona. Se pääsisäänkäynti on tavallaan siinä. Tilat on rakennettu niin, että pienemmillekin liikkeille tulisi mahdollisimman paljon näyteikkunapinta-alaa, mikä on hyvä. Ison Omenan uudessa osassa on vähän samaa henkeä. Toisaalta se kaareva muoto tekee siitä vähän hankalan hahmottaa ja sen takia täytyy olla tarkkana, että on kiertänyt kaikki paikat. Vakioasiakkaillehan se ei ole mikään ongelma, he tuntevat paikat.

dsc_7409-1376x774.jpgStadium oli mainostanut näyttävästi uuttaa myymäläänsä. Siellä piti olla aamulla klo 9 sekä miehille että naisille 45 paria ylivuotisia Asicsin DynaFlyte 2 -tossuja myynnissä hintaan 59,90€/pari. Tuo on tietysti halpa, koska ko. tossumalli maksaa yleensä jopa 179 euroa. Noin pieni määrä tosin tarkoitti sitä, että se oli ihan mainoskikka. Koko kauppa olikin juoksijan näkökulmasta pettymys. Siinä missä Forumissa on huikea tossuvalikoima lähes kaikilta merkeiltä ja Kampissakin hyvä, niin tuolla se oli heikko. Siellä ei ollut kuin muutama Niken ja Asicsin malli sekä joku adidaksen juoksukenkä. Siis oikeasti luvattoman huono valikoima tänä päivänä. Jos haluaa perus Pegasukset tai Kayanot, niin se on ihan jees, mutta muuten ei. He kyllä sanoivat, että sinne voi tilata haluamansa mallin 2-3 päivässä, mutta mitä järkeä siinä on. Matkaamalla muutaman minuutin pidemmälle Forumiin näkee tossut saman tien. Tuo REDIn myymälä on kuulemma keskittynyt naisten treenikamoihin. Hyvin ihmeellinen juttu, mutta se on mitä se on.

dsc_7420-1376x774.jpgSen lisäksi REDIssä on Superdry ja Skechers. Superdrylla oli todella hyvänvärisiä lyhythihaisia treenipaitoja. Niitä voisi ajatella hankkivan vaikkapa salikäyttöön. Makeannäköinen paita salilla ja kun se on teknistä materiaalia, niin se paita päällä voi myös juosta juoksumatolla. Muutenkin pidän Superdryn räväköistä väreistä, joten on niillä muitakin hyviä tuotteita. Skechersin kaupassa näin puolestaan yhden tutun, joka oli siirtynyt urheilukaupasta sinne duuniin. Heillä on laaja valikoima kävely-, lifestyle- ja juoksukenkiä. Kluuvin jälkeen tämä on nyt toinen Skechers-liike ja ne ovat brändin omia liikkeitä. Tuotteet ovat niissä joka myymälässä samalla tavalla, suorastaan näyttävästi esillä. Se on hyvin tyylikäs kauppa, joten jos Skechersin juoksukengät kiinnostavat, niin silloin REDI on hyvinkin potentiaalinen paikka ostaa tossut.

dsc_7419-1376x774.jpgYksi uusi suuntaus on se, että autokauppa siirtyy lähemmäs asiakasta toisaalta verkkoon ja toisaalta kauppakeskuksen kaltaisiin paikkoihin, joissa ihmiset liikkuvat muutenkin. Laakkosella oli Bemari-liike siellä, jossa oli i8:n avomalli ja MetroAutolla puolestaan Toyota-myymälä, jossa oli esillä Yariksen ja C-HR:n hybridimallit. En ole koskaan ollut mikään japanilaisautojen ylin ystävä, koska ne ovat olleet niin arkisia ja jotenkin tökeröitä, mutta se C-HR oli yllättävän makea. Muotoilu on rohkeaa ja sisältäkin auto oli miellyttävä, kun siinä oli tyylikkäät nahkapenkit. Ihminen on autolla ajaessaan aina kuitenkin siellä sisällä, joten minusta sisätilojen painoarvo on suurempi kuin ulkomuodon. Niinpä en voi ymmärtää ollenkaan autoja, joissa on sellaiset vaatimattomat kangaspenkit. Tuo oli aika siisti ja kun hintakin oli vain jotain 36 tonnia, niin luulisi, että menee esim. työsuhdeautona hyvin kaupaksi. Sopivan pieni, moderni ja suht edullinen, jos vertaa premium-merkkien hintoihin.

DSC_7417-1376x774REDIssä on myös valtavasti ravintoloita ja kahviloita. Siellä oli joka kerroksessa jotain ruokapaikkoja ja lisäksi alakerrassa sellainen alue, missä oli pelkästään ruokapaikkoja. Kaikki eivät olleet vielä valmiita, mutta Isosta Omenassakin näkyvä trendi oli tuollakin nähtävissä: ihmiset menevät kauppakeskukseen syömään. Onpa sitten kyse lähistöllä työskentelevät ihmiset, jotka tulevat lounaalle tai ihmiset, jotka töiden jälkeen ajavat kauppakeskukseen ruokaostoksille ja syövät samalla ravintolassa tai he, jotka viikonloppuna päättävät mennä kauppakeskukseen syömään sen takia, kun siellä on paljon valinnanvaraa ja pitää muutenkin käydä esim. ruokaostoksilla tai ostamassa jotain muuta, niin totuus on se, että ulkona syöminen on lisääntynyt ja yhä useammin ihmiset syövät kauppakeskuksessa.

dsc_7423-1376x774.jpgSiellä ei oikeastaan ollut mitään sellaista, miksi minun pitäisi mennä REDIin ostoksille, eikä tehdä hankintoja täällä ydinkeskustassa, mutta täytyy mainita vielä kaksi olennaista asiaa. Yksi on sää. Jos sataa joskus aivan kaatamalla tai on talvella oikein kylmä, niin silloin sitä matkaa mieluummin autolla tai metrolla kauppakeskukseen kuin kävelee ympäri kaupunkia. Toinen asia on elokuvateatteri, joka ei vielä tainnut olla auki. Kun se virolaisen firman operoima elokuvateatteri avataan tuonne ja ensi vuonna Pasilan Triplaan, niin hintakilpailu Finnkinon kanssa käynnistyy. Viime vuosinahan elokuvalippujen hinnat ovat nousseet rajusti, kun kuluttajilla ei ole ollut vaihtoehtoja. Nyt tulee vaihtoehto, minkä on pakko näkyä hinnoissa. Niinpä voisin ihan hyvin kuvitella käyväni elokuvissa REDIssä ja samalla voisin kyllä käydä safkalla jossain kauppakeskuksen ravintoloista ennen sitä leffaa.

dsc_7427-1376x774.jpgYhteenvetona voisi todeta, että jos lähtee hakemaan juoksukenkiä tai muita juoksuvarusteita, niin en nyt välttämättä ensisijaisesti REDIin lähtisi, mutta sen sijaan jos tarkoitus on mennä syömään ja ruokaostoksille sekä sen lisäksi mahdollisesti katsoa, mitä muuta sieltä löytyy, niin paikka on hyvinkin viihtyisä, uusi ja tyylikäs kauppakeskus, joka on aika helposti ja nopeasti saavutettavissa monille ihmisille.

Mainokset