Kokeilin Nike Pegasus Turboa!

zoom-pegasus-turbo-running-shoe-tn0g0n.jpgElämä on sattumusten kauppaa. Eilen sain kuulla käydessäni kauppakeskus REDIssä, että Mikonkadun Inter Sportissa olisi Niken uusi Pegasus Turbo hyllyssä. Se oli melkoinen yllätys, koska sen piti tulla heille vasta keväällä. Niinpä päätin käydä siellä kokeilemassa kenkää pikaisesti illalla ennen kuin menisin himaan ja lenkille. Tuon hätäilyn takia tässä ei nyt ole kuvamateriaaliakaan. Toinen syys on se, että ne kengät olivat mustat. Menin nimittäin Interiin ja tajusin, miksi en ollut niitä kenkiä siellä aiemmin nähnyt. Se johtui siitä, kun ne eivät erotu hyllystä. Turbot ovat tulleet tunnetuksi poikkeuksellisesta ulkonäöstään, johon kuuluu se racing stripe sekä myös värityksistä, joita ei muissa malleissa ole (alla näkyvä Zoom Fly Flyknitin lanseerausvärin Turbo on nyt ensimmäinen väritys, joka on monistettu toisesta mallista, aiemmat olleet Turbon spesiaalivärityksiä). Tämä sen sijaan oli musta, eikä siinä päällä oleva raita näkynyt ollenkaan. Jotenkin en innostunut mustasta niin paljon, että olisin ottanut niistä kuvia, mikä oli tätä blogipostausta ajatellen dorkaa.

zoom-pegasus-turbo-mens-running-shoe-Z163c32En siis tahtonut löytää niitä kenkiä ja sitten kun löysin, niin kuulin ääntäni oikealta puoleltani. Yksi tuttu myyjä kysyi: joko olet kokeillut Turboa? Sanoin tulleeni niissä asioissa, kun kuulin eräältä yhteiseltä tutultamme sen kengän siellä olevan. Hyllyssä oli 42,5 ja 44 jotain. Niinpä kysyinkin, onko neljäkolmosta. Myyjä haki ne ja laitoin jalkaan. Minulla ei ollut juoksusukkia, enkä viitsinyt niitä sieltä mistään metsästääkään, vaan laitoin ihan normisukalla kengän jalkaan ja bam: se tunne oli sensaatiomainen! Rehellisesti sanottuna en ole koskaan kokenut vastaavan kaltaista vaimennusta, mitä noissa kengissä on. Se tuntuu ensinnäkin aivan tajuttoman kevyeltä se tossu, mutta ennen kaikkea se on supervaimennettu. Enkä tiedä onko se hyvä vai huono juttu, kun en ole niillä kengillä yhtään juossut. Ko. mallihan on saanut monilta kritiikkiäkin, kun kaikki eivät sille oikein löydä paikkaa rotaatiossaan. Se ei ole oikein kisakenkä ja varsinkin hitaammat juoksijat toteavat jonkun muun tossun sopivan paremmin treenikengäksi. Eliittijuoksijat sen sijaan pitävät siitä ja se on heille suunniteltukin. Olen seurannut nyt muutaman Nike-juoksijan harjoittelua ja heillä saattaa mennä rotaatiossa koko skaala Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Elite, Zoom Fly, Vaporfly. Harva heistä treenaa millään Epic Reactilla, mikä puolestaan voi hitaammilla juoksijoilla olla kenkä, jonka ostavat mieluummin treenikäyttöön kuin Turbon. Jos toi kenkä toimii pitkiksillä ja puolipitkillä lenkeillä hieman reippaammassa vauhdissa, niin silloin se on loistava kenkä. Muuta käyttöä en oikein 198 euron kengälle keksi. Se on siis maratonspesifiin harjoitteluun sopiva tossu, joka auttaa palautumaan nopeammin. Jos se ei siinä käytössä toimisi, niin muuhun harjoitteluun saa paljon edullisemmin hyviä tossuja.

zoom-pegasus-turbo-running-shoe-tn0g0n2-e1537513300316.jpgPalataan siihen mustaan. Myyjän mielestä tilanne on haastava, mutta hän lisäsi samalla sen, että heille ei tarjottu muuta kuin sitä mustaa. Se on luonnollista. Nikella on lanseerausväri ja sen jälkeen vähän väliä tulee uusia mielenkiintoisia värejä. Ne kaupat (kuten heidän oma verkkokauppansa), jotka he katsovat tärkeimmiksi kanaviksi, saavat ensimmäisenä kaiken kivan ja sitten jos joku ei myy hyvin tai sitä on muuten paljon, jää saataville muille. Musta on saattanut olla todella epäsuosittu, joten sitä nyt tarjotaan näille kauppiaille. Ota tai jätä on pelin henki ja kauppiaiden pitää päättää, onko tärkeämpää saada nyt uutuus hyllyyn vai odottaa ensi vuoteen, että saataisiin kenties joku kivempi väritys. Kyllä minäkin ottaisin tossun myyntiin missä värissä tahansa. Toisaalta samanaikaisesti on todettava, että hehkuttaisin sen olevan myynnissä. Laittaisin kengät paremmin esille ja laittaisin vaikka ulos lapun siitä, että nyt niitä saa. Tällä hetkellä Mikonkadun liike ei kerro ihmisille, että sellainen kenkä on olemassa.

Myyjän täytyy tunnistaa se, kenelle mikäkin tuote sopii ja musta Pegasus Turbo sopii kommunikaattorimiehelle, insinöörille, jonka mielestä paras puhelin on sellainen kuin Nokia Communicator oli, koska siinä oli näppäimistö ja kaikenlaista muuta, minkä vuoksi sillä pystyi tekemään jos jonkinlaisia insinööriasioita. Puhelin näytti karmealta, mutta se teki asioita. Samalla tavalla tämä kommunikaattorimies laskee, että Pegasus Turbo tekee asioita, joita muut kengät eivät tee. Silloin hän hankkii sen, mutta kun hänellä ei ole mitään tyylitajua, niin sen kengän pitää tietysti olla harmaa. Jos harmaata ei ole, niin musta. Parasta on, jos kukaan ei tiedä, että kommunikaattorimiehellä on Turbot, jolloin hän voi harjoitella vähän kuin salaa. Vielä tuotakin parempi on se, että kun kenkä näyttää suht samalta ulospäin kuin Pegasus 33 tai 34, pikkaisen vähän vain virtaviivaisemmalta, niin kotona vaimokaan ei erota niitä 69,90€ maksavista tarjoustossuista. Kaiken lisäksi juuri tuli kotiin Inter Sport Clubin 25% alennuslappu, joten ei se vaimo millään voi tietää, että kommunikaattorimies käytti tossuihin pari sataa, eikä viisikymppiä. Kotona kaikki hyvin, kun harjoitellaan salaa kalleimmilla kengillä.

zoom-pegasus-turbo-mens-running-shoe-Z163c323Rolex-mies on kommunikaattorimiehen vastakohta. Hän haluaa tietää paitsi itse, että on Rolle tassussa, mutta samalla hän haluaa myös, että kaikki muutkin tietävät sen. Kukaan ei osta Rolexia pelkästään sen takia, että se on hyvä kello, vaan sen takia, kun siihen liittyy kaikki brändiin kuuluva luxus, statussymboli jne. meininki. Työasioissa esim. kun menee johonkin tapaamiseen ja siihen saapuu vastapuoli, hyvin ruskettunut herra Rolex ranteessaan, tajuaa heti: toi ei ole mikään pilipalijätkä. Asia on samalla lailla Pegasus Turbon kanssa. Jos hankkii värikkäät Pegasus Turbot kuten yllä näkyvä lanseerausvärin tossupari on, niin kaikki tietävät, että se on juuri se kenkä! Samalla tossujen omistaja tekee statementin, että hänellä on jotain erityistä jaloissaan. Henkilö joko haluaa kertoa olevansa urheilija, hyvätasoinen juoksija tai sen, että hän on Rolex-mies, joka ostaa parasta, mitä rahalla saa. On paljon Rolex-miehiä, jotka voisivat ostaa ne Turbot salikengiksi pelkästään sen takia, koska voivat niin tehdä. Jos tienaa tonnin tunnissa tai edes päivässä, niin silloin 200 euroa kengistä ei paljon kirpaise.

Mustat Pegasus Turbot sopivat heille, jotka tietävät sen kenkämallin ominaisuudet ja ovat vakuuttuneita siitä, että juuri se malli auttaa heitä harjoittelemaan paremmin esimerkiksi maratonille. Värikkäät Turbot puolestaan sopivat kaikille heille, joille statussymboleilla on jotain merkitystä ja minusta heitä on paljon enemmän. Jos laittaisin Turbot jalkaan ja menisin yökerhoon, voisin myydä yhdessä illassa niitä 50-100 paria. Tietyissä piireissä joka jätkällä olisi sen jälkeen sellaiset, kun menevät kuntosalille treenaamaan. Niitä on lukemattomia tuotteita, mitkä kaikkien on ollut pakko saada sen jälkeen, kun jollain ne on ollut ja ne on porukassa todettu hiton siisteiksi. Joku vyökin on saattanut maksaa lähes saman kuin nuo kengät ja silti jokaisen on pitänyt sellainen ostaa. Osalle sellainen hankinta ei tunnu missään ja osa raapii tyyliin sen kuukauden viimeiset rahat kasaan saadakseen sen vyön omakseen.

Mikä ero Turbossa on sitten tavallisiin Pegasuksiin muuta kuin painon ja vaimennuksen suhteen? Minun täytyy kokeilla ne vielä juoksusukalla, mutta ensi vaikutelma on se, että Turbo on tilavampi. Pegasus 35 on aika ahdas siitä päältä, tossu kietoutuu jalan ympärille. Nauhatkin tuntuvat vähän lyhyiltä niissä. Turboissa sen sijaan on paljon enemmän tilaa, päällinen on todella ohutta materiaalia ja nauhat pidemmät. Syy, miksi ne pitäisi vielä kokeilla uudemman kerran, on se, että haluan varmistaa, että se koko 43, mikä minulla on kaikissa Nikeissa, on oikeasti oikea koko, eikä se kenkä ole liian iso. Se on joka tapauksessa selvästi väljempi tossu kuin Pegasus 35 tai Zoom Elite 9. Asia kannattaa huomioida ja kokeilla tarkkaan jalkaan nähdäkseen, miten koko sopii itselle.

En tiedä vielä, onko tuo kenkämalli lintu vai kala. Hiton mielenkiintoinen se on ja todella sensaatiomaisesti vaimennettu, mutta onko sillä sitten käyttöä harjoittelussani. Hmm, en tiedä. Ennen kaikkea asiaa pitää puntaroida suhteessa siihen hintalappuun. Se ei ole halpa kenkä.

Mainokset