Pukeutumishaasteet ovat jo alkaneet

DSC_7487-1048x590Kuva perjantailta, jolloin oli lämmin iltapäivä ja ilta. Uutisissa sanottiin, että Turussa oli ollut puolen yön jälkeen 22,8 astetta. Aika huikea juttu, kun ottaa huomioon, että ollaan jo syyskuun loppupuolella. Helsingissäkin oli joku 18-19 astetta ja illalla oli mukava juosta lyhyissä juoksukamoissa. Eilen kaikki oli jo sitten toisin. Sade ja myrsky viilensivät ilman ja toivat samalla juoksupukeutumishaasteet. Kun nämä kelit eivät enää tästä lämpene, niin on syytä vähän pohtia pukeutumisasioita.

Kesällä kaikki olikin helppoa. Rotaatiosta vain lyhyttä päälle. Shortsit ja t-paidat riittivät. Ainoa haaste tuli oikein kovilla helteillä, kun hihattomat paidat ja oikeastaan myös kaikki valkoiset juoksupaidat loppuivat kesken, kun niitä on itselläni niin vähän. Muuten on voitu mennä sillai, että kaapista jotkut kamat päälle ja lenkille. Helppoa kuin mikäkin. Nyt kaikki vaikeutuu. Ennen lenkkiä pitää miettiä, onko pukeutunut juuri oikein, eikä päällä ole liian vähän tai liian paljon. Onneksi se on nyt helpompaa kuin keväisin, jolloin meri on todella kylmä, mutta haasteet ovat pukeutumisessa silti olemassa. En oikein pidä tästä tilanteesta nyt.

DSC_7307-1048x590Sama koskee kuntosaliakin, jossa on ilmastointi jotenkin huonosti päällä, eikä matoissa ole tuuletinta. Se tarkoittaa sitä, että jos haluaa juosta yhtään reippaammin, se pitää ottaa huomioon pukeutumisessa. Laittaa hihaton ja mieluusti lyhyet trikoot, jotka kastuvat vähemmän kuin shortsit. Jos puolestaan käy salilla tai ryhmäliikunnassa ja juoksee kevyemmän lenkin juoksumatolla, haasteeksi tulee värit. Vaikka olisi 50 paitaa, niin välillä tuntuu, ettei ole mitään päällepantavaa. Se johtuu siitä, kun paidan värin pitäisi sopia hyvin kenkien ja shortsien kanssa yhteen. Kaiken lisäksi mieluusti niin, ettei niitä samoja vaatteita ole käyttänyt pitkään aikaan, jottei tule sellaista kuvaa, että esiintyy aina samoissa kamoissa. Siinä mielessä on hyvä, että tapahtumista saa erivärisiä paitoja.

Tänään juoksin 30km pitkiksen ekaa kertaa niin, että oli pitkät trikoot, lyhyt ja pitkä juoksupaita. Viime vkolla oli jo pari iltaa, jolloin oli pitkät päällä. Tällä viikolla oli sitten taas paljon lämpimämpää ja nyt sitten selvästi kylmempää tämä viikonloppu eli ekan kerran kaksikin paitaa ja pitkät housut. Haastavaa on se, että pitkiksellä pitäisi juodakin jotain, mutta jos pysähtyy juomaan, tulee kylmä. Kesällä samaa ongelmaa ei ole. No tänään oli vielä kaupan seinän vieressä auringossa suht ok, mutta lähiviikot muuttavat tuonkin.

Hankalampaa tämä tosiaan on jo nyt verrattuna siihen, mitä se oli kesällä. Miksei aina voi olla 20+ asteen kelit…

Mainokset