Talvi on tullut! Ei kiva juttu.

dsc_7503-1376x774.jpgHeräsin 4.45, kun oli vähän kylmä. Kurkussa tuntui. Olenko unohtanut ikkunan auki? Tarkistin asian. Ei, kyllä se oli kiinni, mutta minulla oli silti kylmä. Ehkä lämpötilan lasku oli aiheuttanut asunnon kylmenemisen. Patteri ei ollut tarpeeksi kovalla vai oliko se päällä ollenkaan. En tiedä, mutta palelin vähän ja heräsin sen vuoksi.

Yritin saada unta, en saanut. Katsoin puhelintani ja se ei ollut ladannut, vaikka piuha oli kiinni. Se tarkoittaa siis sitä, että laturin piuhassa täytyy olla jotain häikkää, vaikka se on lähes uusi puhelin. Yritin saada sitä lataamaan ja kun vihdoin huomasin, että se lataa, niin yritin nukkua uudestaan, mutta ei nukuttanut yhtään. Olin pirteä. Mietin, pitäisikö lähteä ulos aamulenkille. Katsoin netistä ilmatieteenlaitoksen mittauksia ja ne pyörivät jossain 4 asteen tienoilla. Lisäksi ulkona tuuli ikävästi mereltä. Tajusin, etten missään tapauksessa halua mennä ulos. En ole muutenkaan aamulenkkien ystävä, mutta vielä vähemmän tykkään kylmästä ilmasta. Niinpä päätin jatkaa uniani. Olin lopulta 2 tuntia valveilla kunnes sain nukutuksi kenties puoli tuntia, kenties 45 minuuttia. Sen jälkeen lepäilin vielä jonkun aikaa ja mietin, miksen tehnyt jotain hyödyllistä ollessani hereillä kuten silittänyt kauluspaitaa. Nyt kun menisin suihkuun, niin sen jälkeen pitäisi silittää se paita. No ei sitä kaikkea tajua.

Meillä oli jostain vapusta alkaen oikeasti aika hienot ilmat. Juhannus oli negatiivinen poikkeus, mutta muuten ei nyt ihan hirveästi voi valittaa. Lämmintä on riittänyt ja on satanut harvoin. Pahintahan on juurikin se sade, mikä aiheuttaa sen, että kaikki kamat kastuvat läpimäriksi. Siihen verrattuna viileä ilma ei ole niin paha – kunhan siihen tottuu. En ole tottunut vielä yhtään. En ilmaan, enkä edes ajatukseen kylmyydestä. Kadotin keväällä ostamani hanskatkin jonkun 2-3 käyttökerran jälkeen. Täytyy ostaa uudet tai ottaa jotkut toiset hanskat käyttöön. Ehkä lämpötila on sellainen, että pärjäisi juoksuhanskoilla. Ilman hanskoja ei oikein enää pärjää, kun se viima ottaa käsiin fillaroidessa. Kävellessä, autoillessa jne. toki hanskoittakin pärjää, mutta fillaroidessa ei.

Olisihan se ehkä ollut siistiä kokeilla Navy Seal -tyyppistä elämäntapaa ja herätä oikeasti 4.45, nousta ylös (YouTubessa on paljon videoita siitä, kuinka elämä muka muuttuu upeaksi, kun alkaa herätä noin aikaisin), mennä lenkille, tulla sisään, käydä suihkussa, syödä aamupalaa, lueskella ja lähteä sitten liikenteeseen ja olla keskustassa seitsemän jälkeen. Tänään ei ollut vain se päivä, jolloin niin olisin tehnyt. Olin aivan liian järkyttynyt siitä, että ilma on niin kylmä.

Keskustassa näin sähkökaappiin maalatun tekstin forgive. Mietin, pitäisikö yläkerran ukolle nyt antaa anteeksi, kun hän väänsi lämpötilan näin kylmäksi. Aurinko paistoi, joten päätin: okei, tämän kerran, mutta älä perhana vain järjestä mitään sadetta. Kylmä on ok, jos ei sada.

Mainokset