Syyskuu – olen ennätysmies!

DSC_7360-1048x590Jihuu, entinen ennätysmääräni vuodelta 2013 eli n. 3000 km juoksua on lyöty! Otin sen kunniaksi juuri yhden vehnäoluen. Syyskuun lopussa kilometrilukema tältä vuodelta on nyt 3286 km. Mietitte varmaan mitä se olisi, jos olisin voinut harjoitella tasaisen vauhdin taulukon mukaan, enkä olisi kärsinyt keväällä keuhkoviruksesta, mikä johti 35 päivän sairauslomaan harjoittelusta ja sen päälle vielä romahtaneeseen kuntoon.

Syyskuussa juoksin nyt 27 lenkkiä, jotka toivat yhteensä 422,6km saaliin, mikä on keskimäärin 15,65 km per lenkki ja se on ihan jees saalis. Koko kuukausi oli oikeastaan himmailua vauhtien suhteen. Kun kelit viilenivät, niin ei oikein huvittanut peruslenkeillä tykittää, mutta toisaalta tein muutaman täsmätreenin ennen Espoon Rantakymppiä, jotta saisin nyt edes jonkinlaisen tuloksen. Aika siellä 39.17 oli jonkinlainen torjuntavoitto ja tyydytti minua.

Coressa olen käynyt nyt viisi viikkoa putkeen kerran viikossa eli sekin osasto alkaa taas parantua. Syyskuussa näitä tunteja oli neljä. Muuta ryhmäliikuntaa en tehnyt, enkä käynyt – toisin kuin kesällä – myöskään kertaakaan uima-altaassa tai luonnon vesissä. Sen sijaan tein aika paljon lihaskuntoa ja myöskin salitreeniä. Siinä mielessä olen palaamassa takaisin omaan normaaliini.

Pyöräily on muuttunut nyt lähes täysin 1-vaihteisella kaupunkipyörällä hyötyliikuntatarkoituksessa liikkumiseksi, sillä iltojen pimeys ja viileys taisivat lopettaa maantiepyöräkauden. 6. syyskuuta ajoin reilut 45 kilsaa, mutta silloinkin takastulomatkalla tuli aika vilu ja kausi loppui hyvin suurella todennäköisyydellä siihen. En viitsi lähteä kärsimään. Eniten harmittaa se pimeys, mutta sen lisäksi ei minulla tuuleen ja tuiverrukseen tai edes kylmiin lämpötiloihin ole pyöräilykamppeita. 27 juoksulenkin ja yhden maantiepyöräilylenkin lisäksi tein yhtenä iltana tunnin cross-traineria ja yksi päivä eli se lauantai ennen Espoon kymppiä oli kuukauden ainoa lepopäivä.

Voisin ottaa tavoitteeksi nyt 4500 juoksukilometriä tälle vuodelle. Periaatteessa on nyt vähän sellainen fiilis, ettei vauhteja oikein nyt viitsi hakea, vaan suunnitella rauhassa kuvioita. Määrää sopivasti ja uusi ennätystulos tauluun voisi olla loppuvuoden askelmerkit ellen sairastu.

Mainokset