Loppuvuoden suunnitelma on nerokas

DSC_7524-774x1376Kun olin kirjoittanut Juoksufoorumillekin, että voisin tavoitella loppuvuodelle kilometrimäärää, joka mahdollistaisi koko vuodelle 4500 kilsan lukeman, tuntui se siltä, että olen sitoutunut tuohon tavoitteeseen. Olettaen etten sairastu. Varaa ei paljon nimittäin ole olla kipeänä. 1214 km 92 päivään tarkoitta keskimäärin 13,2 kilsaa päivälle ja kun en joka päivä juokse, niin se on tuota enemmän. Viime kuukausina lenkkini ovat olleet keskimäärin jotain 15,6-16,5 kilsaa, joten jos pysyn terveenä, saavutan tavoitteen.

Tein saman 2013. Silloin olin juossut HCM:llä enkkani, jonka jälkeen pidin muutaman kevyen viikon, jonka jälkeen mietin mitä tekisin. Juoksin loppuvuoden määrää ja sain ennätysvuoden 3000 km kasaan. Siitä tonni tuli silloin vuoden loppuneljänneksellä. Nyt vaaditaan vähän enemmän, mutta olen vähän kokeneempikin ja jalkani kestävät suurempaa kuormaa. 4500 km tavoite parantaisi aiempaa vuosienkkaani 50 prosentilla.

Kieltämättä tänä aamuna väsytti. Oli pakko ottaa kuvan mukainen energiabuusti 7 vitamiinia sisältävän kofeiinijuoman merkeissä. En tiedä voiko tuota kutsua energiajuomaksi tai no minä kutsun, valmistaja voi puhua vitamiinijuomasta. Päivän mittaan sitä kuitenkin piristyi, vaikka täytyykin todeta, etten mä oikeasti illalla salilla mitään jaksanut tehdä. Rullasin, fiksailin takareisiä ja juoksin sitten 10 km vitosen vauhtia. Fiilistelin tavoitettani.

Joku voi kysyä, mitä nerokasta siinä nyt on. No, kun mietin sitä, että syksyn koittaessa ja kelien huonontuessa pitää olla tavoite, että huvittaa mennä lenkille niin tässä sellainen on. En saanut itseäni viritettyä siihen mielentilaan, että olisin halunnut nyt juosta kovemmilla vauhdeilla tai tehdä mitään maratonohjelmaa. Ei, vaan teen nyt määrä maltillisemmin tehoin ja juoksen sitten vuodenvaihteesta lähtien enemmän vauhtipainotteisesti. Tämä kuulostaa ainakin paperilla nyt hyvältä suunnitelmalta.

Loppukevennykseksi voi todeta sen, että juoksu saattaa vanhentaa. Tapasin naisen, joka käyttää 500 euroa kuussa ihonhoitoon, koska haluaa näyttää nuorelta. Hän ei ole vielä kolmekymppinenkään, mutta hän sanoo, että jos tekee paljon aerobista liikuntaa, alkaa näyttää vanhalta. No teen silti, koska minulla on tavoite.

Mainokset