Uimahallitilanne on surkea

swimmersJuoksin eilen palauttavaa juoksumatolla 10km. En olisi kuitenkaan halunnut tehdä niin, vaan olisin halunnut mennä vesijuoksemaan. Olin viimeksi vedessä 19. elokuuta, kun uin lenkin päätteeksi jonkin verran Kumpulassa. Siitä on kohta puolitoista kuukautta aikaa. Nyt olisi tehnyt mieli altaaseen, mutta se olisi ollut aika hankalaa. Tarkastellaanpa tässä, mikä on uimahallitilanne tällä hetkellä.

Lauttasaari:
Ei auki maanantaisin ja kun pitkis on sunnuntaina, niin nimen omaan maanantai olisi luontevin päivä mennä vesijuoksemaan. Ymmärrän, että koulun yhteydessä olevaa hallia ei voi tai haluta pitää auki joka ilta, mutta on se silti surkeata.

Tapiola:
En edes muista, milloin ko. halli olisi ollut viimeksi auki. Se oli vähän liian ahdas ja ruuhkainen, radat olivat kapeat. Nyt se on kuitenkin kokonaan kiinni, koska remontti on epäonnistunut pahasti. Julkisuudessa on ollut mainintoja jopa hallin purkamisesta.

Töölö:
Halli meni vuosi sitten kaksi vuotta kestävään remonttiin ja avautuu näin ollen vasta loppuvuodesta 2019. Se on sääli, koska Töölössä kävin eniten. Sopivan matkan päässä, ei paljon ruuhkia ja ihan siisti.

Helsinginkatu:
En oikein pidä tuosta hallista tai sen sijainnista. Kävin kolme kertaa viime keväänä sairastelujen aikana, mutta en ihan innoissani sinne mennyt.

Mäkelänrinne:
Hankala matka, kun sinne on iltaisin ruuhkat melkoiset. Hallihan on hieno ja hyvinvarustettu. Sinne pitäisi melkein päästä menemään päivisin, jotta ruuhkat eivät vaivaisi.

Vuosaari:
Halli on hyvä, mutta menee vähän liian aikaisin kiinni, jos ottaa huomioon sen, että sinne matkatakseen pitää matkustaa metrolla joku puolisen tuntia suuntaansa. Olen pari kertaa siellä käynyt, mutta kuten sanottua se on kaukana.

Muita halleja ei voi oikein edes ajatella, sillä joku Pirkkola esim. on täysin epäkäytännöllisen matkan takana. Yrjönkatu tietysti olisi, mutta en halua mennä sellaiseen halliin, missä ei ole naisia. Siinä on aina se vaara, että homot alkavat ahdistella heteromiehiä. Minä en sellaiseen paikkaan mene, missä se on edes potentiaalisesti mahdollista. Hallitilanne on siis kokonaisuudessaan nyt aika huono. Harmittaa kyllä se, että kun Ruoholahden halli lakkautettiin, niin rakennusliike tms. lupasi, että Jätkäsaareen tulee uimahalli, eikä mitään ole tullut.

Mainokset