Skechers GOrun Ride 7 – suuri potentiaali!

Skechers4Kolme lenkkiä juoksumatolla, yhteensä 30,5 kilsaa, eikä tuntunut oikein miltään. Toki salilla oli niillä mukava kävellä, mutta juoksumatolla ne tuntuivat vain liian pehmeiltä. Sitten jos otti pohjallisen pois, jolloin siitä tulisi responsiivisempi, niin minusta silloin volyymia on omaan jalkaani liikaa tai ainakin valitsen jonkun toisen kengän mieluummin. Minun piti testata kenkää myös ryhmäliikunnassa, mutta olin perjantaina niin väsynyt, että peruin Body Attack -tuntivaraukseni ja meninkin vain salille ja juoksumatolle. Kun tulin siihen lopputulemaan, että juoksen matolla jollain toisella tossumallilla, päätin, että siirrän nämä ulos. Niinpä juoksin eilen tunnin ulkona ja on pakko tunnustaa: minulle avautui ihan uusi maailma.

Sanon suoraan. Jos harkitset näitä kenkiä juoksumattokäyttöön, niin unohda ajatus. Sen sijaan jos haluat juosta niillä asfaltilla, niin lue eteenpäin. Tunsin lähtiessäni juoksemaan, että jalkani olivat kipeät torstain kyykkytreenistä, mutta siitä huolimatta juokseminen ei tuntunut vaikealta. Jotenkin se vaimennus tuntui hyvältä, kun jalkani osuivat asfalttiin. Kengät eivät olleet kömpelöt tai hitaat, vaikkeivat ne olleet niin responsiiviset tai nopean oloisetkaan. Joku 5 min/km tuntui todella helpolta ja halutessani pystyin laittamaan lisää hanaa. Lähemmäs 4 min/km vauhtikaan ei tuntunut mitenkään pahalta. Juokseminen asfaltilla tuntui siis todella hyvältä. Vaimennusta on riittävästi, eikä tossu ole silti hidas. Hiekalla näillä kengillä on melko tavanomainen pito. Eivät ne sudi tyhjääkään, mutta toisaalta on kyllä tossuja, jotka pitivät näitä paremmin. Normaali peruslenkkivauhdissa pito on hiekalla hyvä. Juoksin jonkun verran jopa märkien puista pudonneiden lehtien päällä, eikä missään vaiheessa tuntunut, että kohta lennän perseelleni eli kyllä se pohjakuviokin on hyvä.

20181020_200500-1024x539.jpgAinoa, mikä minua vähän harmitti oli se kenkien tumma väri. Kun katson kuvia, mitä olen ottanut, niin ei se pahalta näytä, mutta kun katsoin jalkojani lenkilläni, olisin halunnut vähän lisää väriä. Se on harmi, ettei tänne ole tullut vielä sitä trendiä, mikä Amerikassa on eli myynnissä on todella värikkäitä juoksusukkia. Hyvät kuviot tai joku neonväri sopisi, kun kerran sekä housut että kengät ovat tummat. Itselläni ei sellaisia oikein ole tai no ne kirkkaat sukat, mitkä minulla on, ovat pääasiassa joko todella lyhyellä varrella tai ohuempia. Nyt jos katsotaan tätä kenkää, jossa on aika paljon volyymia ja sitä, että juoksen niillä syksyllä ja talvella, niin pitäisi olla sukka, jossa on vartta ja joka ei ole superohut. Niinpä puin päälleni ihan normi XXL:n halpissukat, joiden väri ei nyt välttämättä ollut tuohon kaikista seksikkäin, mutta näillä mennään kuten sanotaan. Pimeällä juostessa iltaisin asiaan kiinnittäisi varmasti vähemmän huomiota. Silloin tärkeintä on enemmänkin se, että kengän takaosan pulltabissa on heijastin. Jos ja kun joku lähestyy takaapäin, niin hän näkee juoksijan osittain paremmin tuon heijastimen takia. Se on hyvä se.

Laitoin rapoa Instagramiin ja yksi kaveri vastasi, että hän on juossut noilla kengillä puolisen vuotta, eikä vaihtaisi enää takaisin. Juttelin sen jälkeen hänen kanssaan Whatsappissakin ja hän sanoi, että oli ostanut aikanaan Jenkeistä yhdet Skechersit ja sen jälkeen Suomesta nämä ja pitää siitä kengän pehmeydestä, eikä enää muita juoksukenkiä katsele. Hän on siis täysin kuntoilija, joka juoksee vain joku 100 km/kk. Toisaalta hän on hyvin koulutettu, varakas henkilö, joka pitää laatubrändeistä ja jos hän valitsee Skechersin, niin silloinhan se tarkoittaa, että tuolla kenkämerkillä on valtava potentiaali. Se tuntuu hyvältä yleistossulta ulkokäyttöön. Minä voin ihan hyvin pitää paria rotaatiossa ja juosta niillä nyt talvella tyyliin lähes kaikki ulkolenkit silloin, kun ei ole liukasta (koska juoksen vauhtitreenit matolla), mutta toisaalta kesäkaudellakin voisin tehdä peruslenkkejä näillä, koska silloin rasitusvammoja saattaa aiheuttaa se, että juoksee niin paljon asfaltilla. Paikka rotaatiossa olisi siis vapaana tälle kenkämallille minun kaltaiselleni juoksijalle. Vielä suurempi potentiaali on kaikissa heissä kuntoilijoissa, jotka juoksevat vaikkapa 1-4 kertaa viikossa maksimissaan tunnin kerrallaan. Useimmat heistä haluavat vain yhden kenkämallin, sellaisen, jolla voi tarvittaessa mennä vähän reippaammin. Sellaiseen käyttöön jollekin voi olla passeli joku Nike Pegasus, mutta joku toinen haluaa vähän pehmeämpää kenkää ja sellaiselle Skechersin Go Run Ride 7 voi olla se oikea ratkaisu. Tällaisia ihmisiä on paljon. Siinä mielessä kenkämerkillä on juoksupuolella aika suuri potentiaali. Juoksijat miettivät usein itseään tai toisia juoksijoita, mutta se suuri massa, valtaosa kenkien ostajista on tavallisia Maunoja ja Terttuja, jotka menevät lenkille aina silloin tällöin. Kun kenkä on mukava ja sana leviää, niin se voi myydä todella hyvin.

Skecher2Tänään oli sitten vuorossa pitkis, mikä tarkoittaa samalla sitä, että olen juossut viitenä päivänä peräkkäin tällä samalla tossuparilla. Jännitin etukäteen sitä aiheuttaako pehmeys jalkojen väsymistä, samoin sitä onko tossuissa tarpeeksi kiertojäykkyyttä tarpeisiini. Ajattelin, että se ei ole mikään katastrofi, vaikken pitäisi niistä pitkiksellä, sillä voin juosta niillä lyhyempiä peruslenkkejä, jos niikseen tulee. Odotus oli siis: kaikki, mitä tulee, on kotiinpäin. Juoksin lopulta 31,90 km ja se oli hidas pitkis ave 5.15 min/km, mikä johtui lähinnä fiiliksistä ja jalkojen väsyneisyydestä, mikä johtuu punttitreenistä, ei kengistä. En kokenut mitään ongelmia, että joku paikka olisi särkenyt tai väsynyt kenkien vuoksi. Olen siis sitä mieltä, että nuo ovat hyvät peruslenkkarit tai työhevoset silloin, kun ei halua mennä kovin kovaa, mutta toisaalta haluaa myöskin säästellä jalkojaan assulla. Minusta erittäin käyttökelpoinen kenkä rotaatiossa. Vajaat 75 kilsaa tullut noilla nyt viiteen päivään iskettyä tauluun, joten jonkinlaisen käsityksen voin kertoa. Halusin tuoda ajatukseni nyt esille, enkä odottaa esim. 250 km asti, sillä nuo ovat siinä mielessä kaksijakoiset kengät, etten pitänyt niistä ollenkaan matolla, mutta toisaalta pidin niistä todella paljon assulla. Eli salikäyttöön niitä ei välttämättä kannata ostaa, mutta jos haluaa vaimennettua kenkää ulkolenkeille, niin tuossa on yksi vaihtoehto.

Koon kanssa oli alussa vaikeuksia, kun sitä volyymiä on aika paljon ja päällinen jotenkin ohutta, niin ne tuntuvat vähän isommilta kuin vaikkapa Pegasus. Mittasin pohjalliset vertaamalla addun Supernoviin, Niken Pegasus 34:een ja Brooks Launcheihin. Ne olivat kaikissa samankokoiset ja kun pikkuvarvas tuntui olevan reunasta tilanteessa, ettei siinä yhtään liikaa tilaa ollut, ajattelin, ettei se kenkä ainakaan pienempi voi olla. Tajusin, että kengät pitää laittaa kireämmälle. Tuossa ei ole lukkonauhoitusmahdollisuutta, eikä sitä oikeasti tarvitsekaan kunhan laittaa kengät muuten kireälle. Nauhat ovat hyvät, litteät vähän kuin Hokissa, eivätkä aukea. Ainakin itsellä, kun ei ole niin korkea holvikaari, niin ihan todella ohuilla sukilla en varmaan noilla juoksisi, kun volyymiä tosiaan sen verran on, mutta keskiverto sukka on todella hyvä noissa. Kokeilin myös, että paksummat talvisukatkin mahtuvat hyvin. Sanoisin kyllä, että suosittelen, ettei kannata tilata tossua koon puolesta sikaa säkissä -mentaliteetilla. Vaikka itselläni koko UK 8.5, US 9.5, EUR 43, CM 27.5 on täsmälleen sama kuin Niken Pegasuksissa, niin näissä merkeissä sama pituus tuntuu vähän eriltä ja se tarkoittaa sitä, että näitä pidän vähän paksummalla sukalla kun taas Pegasus 35 menee erinomaisesti ihan ohuellakin ja 34 meni ihan hyvin kaikilla sukilla. Niinpä suosittelen, että mikäli mahdollista, niin käytte Kluuvissa tai REDIssä liikkeessä sovittamassa juoksusukan kanssa, niin näette kuinka toimii omalla kohdalla. Jos tätä mahdollisuutta ei ole, ts. etäisyys on pitkä, niin sitten kannattaa tilata jostain, missä toimitukset ja ennen kaikkea palautukset ovat halvat tai ilmaiset.

SkechersVaikka sitä on juossut paljon erilaisilla ja eri merkkisillä kengillä ja kokeillut jalkaan vielä sitä paljon enemmän eri malleja joka viikko, niin nämä olivat alkutuntumaltaan jotenkin aika monista muista poikkeavat. Se vaati vähän totuttelua, mutta toisaalta eivät kyllä vaatineet sisäänajoa, vaan ne olivat good to go out of the box. Niillä ei vain olisi pitänyt juosta ollenkaan juoksumatolla. No senkin tietää nyt. Vähän jännitti taas kerran etukäteen sopiiko tämä kenkä itselle, mutta huoli oli turha. Tämä on täysin ulkolenkkikenkä ja hyvä peruslenkkari nimen omaan asfaltille tai lenkeille, joissa on asfalttia ja hiekkateitä sekaisin. Tähän syksyyn erittäin passelit tossut. Me like.

One thought on “Skechers GOrun Ride 7 – suuri potentiaali!

Kommentointi on suljettu.