Paras Nike Pegasus Turbo -väritys so far

shanghaiturboKun Pegasus Turbosta tuli ensimmäiset kuvat, siinä näkyvät väritykset olivat tyyliin kaikki huonoja. Sittemmin Nike on toiminut kuitenkin toisin ja tuonut markkinoille värityksiä, jotka ovat olleet hienoja. Oikeastaan vain mustat ja tummanharmaat ovat olleet vähän huonoja, koska ne eivät tavallaan viestitä tossun erikoisuutta, eikä se racing stripekaan erotu. Lanseerausväritys oli erinomainen, samoin kuin sinivalkoinen ns. Suomi-väritys. Samaten se Vantaalla bongaamani Halloween-väritys, joka on myös tuttu Zoom Fly Flyknitista, on ihan jees. Okei sen verran pitää ottaa takaisin, että Berliinin erikoismallin väritys oli todella pliisu, en pitänyt siitä yhtään. Sen sijaan vain naisille tarjolla oleva Oregon-väritys on myöskin hyvä. Nyt on kuitenkin tullut kaikkia näitä parempi väritys. Kyseessä on Shanghai Rebels -erikoismalliston Pegasus Turbo.

shanghaiturbo2On kaksi syytä, miksi diggaan näistä kengistä ihan mielettömästi. Ensimmäinen on tuo väritys. Jos jätetään kiinankielinen kirjoitus nauhoista pois, josta en osaa oikeastaan muodostaa mielipidettä, niin kaikki muu on täydellisesti toteutettu. Kirkkaan punainen, sininen ja valkoinen tuovat sellaisen 70- tai 80-luvun USA-fiiliksen. Nuo kengät näyttävät kertakaikkiaan mahtavilta. 100 pistettä ja papukaijan merkki.

shanghaiturbo3Se toinen tosiasia, mikä tekee näistä kengistä upeat, on epäsymmetrisyys. Kengät ovat väritykseltään toistensa peilikuvat ja se on mielenkiintoinen tehokeino. Sitä on viime vuosina jonkun verran käytetty, erityisesti lifestyle-sneakereissa. Minusta se näyttää hyvältä ja tekee kengistä persoonalliset.

shanghaiturbo4Liian hyvääkö ollakseen totta? Vähän sellainen fiilis tästä tulee. Ensinnäkin, kun malli on hyvin rajoitettu, niin silloin ne kengät menevät muille kuin juoksijoille. Turbosta on tulossa mukavuutensa vuoksi jonkinlainen juttu myös sneakerheadejen keskuudessa ja kun julkaistaan joku erikoismalli, jota tehdään vähän, niin aika varmasti ne eivät mene juoksukäyttöön. Niitä on todennäköisesti todella vaikeata saada hankituksi ja sen vuoksi siitä voi tulla tossu, jonka jälleenmyyntihinta on selvästi hintalappuhintaa korkeampi. Toinen erikoisuus tässä mallissa on se, että sitä myydään vain Kiinassa eli jos ei ole mahdollista vierailla kiinalaisissa Nike-kaupoissa, niin tossua tuskin saa mistään ellei tule jotain restockia tai sitä ei lanseerata myöhemmin muualla. Suurimmalla todennäköisyydellä nämä saa ostettua, jos menee Shanghain maratonille, muuten voi olla aika heikot tsäänssit.

shanghaiturbo5Sääli sinänsä, mutta onneksi jokainen, joka haluaa turbot, voi sellaiset hankkia jossain toisessa värityksessä. Niitä on hyvin varustetuissa Inter Sporteissa hyllyssä mustana. Sen lisäksi Stadiumin nettisivuilla on pari väriä naisille ja yksi miehille. Sen lisäksi Niken omat sivut ja mm. englantilaiset verkkokaupat myyvät ko. kenkämallia, josta kirjoituksiani voi lukea vaikka tästä ja tästä.

 

Mainokset