Nike Pegasus 250km – onko 35 parempi kuin 34?

dsc_8285-774x1376.jpgMyönnän, että pidin Nike Air Zoom Pegasus 34:sta paljon. Myönnän, että hehkutin sitä kybällä. Myönnän, että ajattelin sen olevan lähes kaikkien aikojen paras yleislenkkari ja myönnän, että teki mieli hankkia niitä monta paria sen 1000km kestotestin jälkeen. Sitten tuli uusi malli 35, mikä muuttui? Ja oliko muutos hyvään vai huonoon suuntaan?

34 oli jo hyvännäköinen tietyissä värityksissä, mutta 35 on parempi. Se on virtaviivainen, nopean näköinen ja siinä on monta hyvä väritystä. Se on siis mennyt eteenpäin, mutta millainen kenkä on juostessa? Minusta se on entistä parempi. Tossu tuntuu nopeammalta, enemmän sukkamaiselta ja oikeasti hyvältä. Se on helppo laittaa jalkaan lähes treeniin kuin treeniin juoksumatolle ja sama koskisi treenaamista ulkona kesäkeleillä, mutta asiassa on kääntöpuolensa.

Kengän heikkous on se tiukka istuvuus. Se ei mahdollista paksuimpien sukkien käyttämistä ja kylmillä keleillä se voi tuntua muutenkin kylmältä. Niinpä näin syksyllä ja talvella ottaisin ulkolenkeille mieluummin kengän, missä on enemmän volyymiä kuten Skechers GOrun Ride 7:n. Nauhat ovat myöskin vähän liian lyhyet. Se on aika tiukka jalan päältä ja kun nauhat ovat lyhyet, tekee mieli vetää ne kireälle, mikä ei ole hyvä ajatus. Pieni juttu, mutta voi häiritä alussa. Jotain toista voi häiritä koko ajan, jos jalka on volyymiltään iso. Leveä tai todella korkea jalka ei ehkä mahdu noihin. No nyt on tullut wideakin myyntiin kauppoihin. Samoin sitä ei välttämättä voi käyttää, kun lähtee viemään kauppaan pulloja ja jalassa on esim. tennissukat. Se on tiukempi tossu, johon pitää olla asiallinen sukka, eikä se ole ensisijaisesti kaupassakäynti- tai ruohonleikkuukenkä. Se on voinut näkyä myynnissä jonkin verran, mutta varsinaisena juoksukenkänä se on yhä parempi, vaikka edeltäjäkin oli hyvä. Tänään muuten näkyi ryhmäliikunnassa yhdellä naisella 35:t ja juoksumatoilla yhdellä miehellä samaten. Kyllä niitä alkaa nyt olla enemmän. Osin kampanjat varmaan vaikuttaneet ja se kun kenkää näkyy, niin ihmiset tottuvat ulkonäköön ja ostavat samanlaiset.

_20180926_102729Minun käytössäni kengässä ei ole kyllä pahaa sanottavaa. Tykkään siitä todella paljon ja se on sellainen go-to-jalkine useisiin treeneihin. Pidän niistä sen verran paljon, että minua himotti saada toinen pari, mutta se ei ole oikein järkevää, kun pitäisi testata erilaisia kenkiä. Jos en tekisi niin, hankkisin takuulla toisen parin. Pegasus 35 on minusta aika ihanteellinen peruslenkkari. Siinä on vaimennusta, se ei ole painava. Siitä huolimatta tossu on responsiivinen ja sillä voi juosta erilaisia vauhteja.

Olen juossut nyt vasta 260,5 kilsaa, joten ei tämä vielä mikään kestävyysraportti ole. Vähän olen kyllä sitäkin asiaa miettinyt ja pohtinut, että onko air-unit kengässä yhtä iso kuin aikaisemmin ja kestääkö vaimennus näin ollen yhtä hyvin. 34:ssahan oli niin, että juoksin 1018 km ja siirsin ne sen jälkeen hengailukäyttöön ja vaimennusta riitti silti yhä. Vai onko niin, että kun paino on vähentynyt, niin onko vaimennusta vähemmän ja alkaako se jossain vaiheessa näkyä? Tämä on se kysymys, johon emme saa vielä pitkään aikaan vastausta. 500km kohdalla ajattelin ottaa kuvat taas ja verrata 34:een sitä, miten tossu säilyttää muotonsa. Sitä ennen nautitaan vain kilometreistä.

Tällä kokemuksella sanoisin, että 35 on parempi kuin 34. Saa nähdä mitä seuraavat 740 kilsaa näyttävät.

 

Mainokset