Skechers GOrun Ride 7 -kestotesti, 250 km takana

dsc_8713-1376x774.jpgJekyll ja Hyde kuvaa näitä kenkiä. Sain* tämän parin siis lokakuussa ja alussa oli suuri pettymys, kun Ride 7:t eivät tuntuneet toimivan ollenkaan juoksumatolla ja minulla oli vähän vaikeuksia saada kiristettyä ne sopivalla tavalla. Olin ehkä tottunut Pegasuksiin, joissa on vähemmän volyymia ja nauhoja ei tarvitse laittaa niin tiukalle. Joka tapauksessa kun olin kuullut niin monilta ihmisiltä Amerikasta ylistyssanoja näistä Skecherseistä, niin mietin, että olipa vähän lässähdys. Sitten siirsin kengät 30 kilsan jälkeen ulkokäyttöön ja kaikki muuttui, koin juoksemisen ilon ja riemun. Nyt olen tarkalleen juossut tällä parilla 262 kilsaa ja kun Niken Pegasus 35:ssä on 261 km, niin on aika helppo verrata, kun molemmat ovat tavallaan kuluneet saman verran.

dsc_8736-1376x774.jpgMinusta Skechers GOrun Ride 7:t ovat parhaat yleistossut, mitkä minulla on ikinä ollut juuri tähän vuodenaikaan. Ne ovat erittäin hyvin vaimennetut, mutta niillä voi silti juosta myös reippaasti. Kun kelit ovat kylmentyneet, niin maa tuntuu kovemmalta kuin kesällä. Noihin olosuhteisiin nämä kengät sopivat loistavasti. On ilo juosta, kun kengät tuntuvat mukavilta juostessa sen vaimennuksen vuoksi. Parasta minusta on se huikean nopea palautuminen pitkiksiltä. Olen juossut neljä yli 30 kilsan lenkkiä ja joka kerta jalat ovat olleet freesit seuraavana päivänä. Se on todella tärkeä juttu silloin, jos haluaa treenata paljon, joten sanoisin, että aktiivisesti juoksevalle tämä kenkä sopii erinomaisesti. Toki sopivat ne myös peruslenkkeilijöille, jotka haluavat, että kengät ovat mukavat jalassa. Yksi ystävistäni on tällainen henkilö. Hän lenkkeilee sellaiset 100 kilsaa kuussa ilman mitään tavoitteita ja hänellä on menossa jo toinen pari Rideja. Sanoi, ettei enää vaihtaisi toiseen merkkiin.

dsc_8739-774x1376.jpgHyvänä puolena on myös se kengän reilu volyymi. Ihan ohutta sukkaa en näiden kanssa käyttäisikään, mutta keskivertosukalla kengät ovat mukavat, eivätkä purista millään tavalla, joten ovat viileämmällä kelillä lämpimätkin. Lisäksi kengän päällinen on knit-tyyppistä, todella joustavaa ja miellyttävää materiaalia. Nauhat ovat vähän samantyyppiset kuin Hokissa eli litteät ja ne pysyvät kyllä hyvin kiinni. Kaikki toimii hyvin silloin, kun löytää sen, kuinka kireälle ne tossut omalla kohdalla pitää sitoa. Vaikka kengässä on volyymiä, niin ei se silti mitenkään ylenpalttisen leveä ole. Jos on todella leveä jalka, tämä asia voi olla pullonkaulana. Pikkuvarvas on aika lähellä tossun ulkoreunaa, kun taas kärjessä on mukavasti tilaa eli vaikka volyymiä on, niin tossua ei voi hankkia puolta numeroa tavanomaista pienemmässä koossa leveyden vuoksi. Kengissä ei ole ylimääräisiä reikiä lukkonauhoitusta varten, mutta ei niitä tarvitse. Ainakaan itse en ole tarvinnut kunhan vain laitan nauhat muuten riittävän kireälle.

dsc_8712-1376x774.jpgUlkonäkö jakaa varmasti mielipiteitä. Laitoin tähän tarkoituksellisesti sekä valoisalla aurinkoisella kelillä (kuvat su, kun kengissä 230km) että pimeällä (kuvat ti, kun kengissä 250km) otettuja kuvia. Täytyy sanoa, etten ole aivan tyytyväinen kenkien ulkonäköön, mutta ei se huonokaan ole. Se knit-tyyppinen päällinen tuo vähän sellaisen neulotun kaltaisen fiiliksen ja se näyttää aika kivalta, mutta toisaalta nauhat ovat lilanruskeat ja se ei ole ehkä ihan paras mahdollinen värisävy siihen. Samaten sivussa on sellainen ihmeellinen raita, joka voi joitakin häiritä. Varsinkaan pimeässä tällainen tumma väri ei nyt varsinaisesti haittaa ja pieni lika ei siinä näy eli se sopii vuodenaikaan aika hyvin. Samoin se sopii mustien trikoiden kanssa kun taas navy-sininen ei olisi sopinut, mikä muuten oli ehkä hienompi väritys. Päivällä juostessa tulee vähän sellainen tunne, että voisivathan ne kengät kirkkaammatkin olla, mutta ei se nyt sillai varsinaisesti haittaa ja asiaan voi vaikuttaa sukkien väreillä. Se mikä minua kyllä pikkaisen harmittaa on pohjassa esillä oleva välipohja siksi, kun se on valkoinen. Painoa säästyy, kun kumia ei ole esillä joka kohdassa, mutta jos se välipohja olisi värjätty niin se ei likaantuisi samalla lailla kuin nyt. Tosin eihän kengänpohjia pitäisi tiirailla, eikä sä värjätty säilyttäisi varmaan kuluessaan väriään, mutta silti ne ovat likaiset. Ulkonäöltään kengät ovat siis ihan jees, mutta ne eivät ole taideteos kuten Pegasus 35. Niinpä ihmiset yleensä varmaan ostavat nämä ominaisuuksien, ei ulkonäön vuoksi. Olen jopa naureskellut itsekseni lenkeillä miettien, että tietävätköhän vastaantulevat juoksijat, kuinka hyvät kengät minulla oikeasti onkaan jaloissani.

dsc_8723-1376x774.jpgMitään kulumia ei luonnollisestikaan ole vielä nyt näkynyt, mutta mielenkiinnolla odotan sitä, kuinka erinomainen vaimennus kestää. Sehän on se, mikä kuluttajaa aina kiinnostaa eli kun kenkä on hyvä uutena, niin kauanko se säilyy hyvänä. Sen näemme myöhemmin, mutta toistaiseksi kaikki näyttää menevän juuri niin kuin pitääkin. Juuri tällainen puskaradiotyylinen meininki, jossa ihmiset saavat toisiltaan tiedon siitä, että joku kenkä on hyvä, on se merkin mahdollisuus Suomessa. Se lähtee nimittäin aika takamatkalta, eikä sillä minusta huonoilla tuotteilla olisi mitään mahdollisuuksia. Nyt kun tuote on erinomainen ja sieltä on tulossa muita mielenkiintoisia uutuuksia (ja on tullut esim. hyvä polkujuoksukenkä GOrun MaxTrail 5 Ultra) sekä ensi vuoden malli Ride 8 tulee uudella Hyber Burst -välipohjalla, niin kyllähän heillä potentiaalisia menestystuotteita on. Merkin tunnetuksi tekeminen ja erityisesti vakioasiakkaiden saaminen vie vain aikaa. Hoka on hyvä esimerkki siitä, että viidessä vuodessa on tapahtunut paljon.

dsc_8737-1376x774.jpgEn ehkä vertaisi tätä kenkää Pegasukseen, vaikka olenkin noita kahta rinnakkain käyttänyt. Yhteistä molemmille on se, että kummallakin voi juosta eri vauhteja, mutta Skechers on vaimennetumpi kun taas Pegasuksessa on vähän vauhtikengän fiilistä ja se on sukkamaisempi istuvuudeltaan. Näissä on enemmän tilaa. Tulee vähän sellainen fiilis, että Nikelta uusi tuleva Vomero 14 voisi olla lähempänä vertailukohtana paremman vaimennuksensa vuoksi. Muita verrokkeja voisi olla tuleva New Balance 1080v9 ja tietysti Hokan Clifton 5. Ottamatta nyt sen enempää kantaa noihin kilpailijoihin, niin sanon, että reilun 260 kilometrin kokemuksella täytyy todeta, että Ride 7 on erinomainen yleislenkkari, jolla peruslenkit, palauttavat ja pitkikset sujuvat loistavasti, mutta eivät ne vauhtiakaan pelkää. Sanoisin, että vähän hitaampi (3,5h+) juoksija voisi juosta vaikka maratonin näillä. Juoksen siis matolla mieluummin Pegasuksilla, koska ne ovat paremman näköiset, tiukemman istuvuuden omaavat, jolloin niissä voi käyttää ohutta sukkaa ja vaimennus on jämäkkä. Ulkona varsinkin näin syksyllä ja talvella juoksen mieluummin Skecherseillä, koska hyvän vaimennuksen vuoksi määrää pystyy juoksemaan paljon ja jalat palautuvat silti nopeasti. Lisäksi kengässä on tilaa vähän paksummille sukille.

Ensi viikon torstaina 29.11.2018 aukeaa Vaalimaalle muuten Zsar Outlet Village, jossa on runsaasti outletmyymälöitä ja ravintoloita. Sinne avataan myös Skechersin ja adidaksen outletit. Skechersin myymälässä kaikki tuotteet aina vähintään 30% alennuksella, joten Itä-Suomessa asioivat saavat kenkänsä hieman muita halvemmalla.

 

  • Skechers toimitti kenkäparin ilmaiseksi testiin, mutta merkki ei maksa jutuista mitään, eikä asia vaikuta arvioihin suuntaan tai toiseen *
Mainokset

One Reply to “Skechers GOrun Ride 7 -kestotesti, 250 km takana”

Kommentointi on suljettu.