Cyber Monday -diilit: adidas App, XXL.fi, Stockmann.com

cyber-monday-2976919_1280.jpgBlack Friday on lusittu ja rahat menneet. Nyt olisi sitten vielä kestettävä Cyber Monday, jolloin verkkokaupoissa on lisää hyviä tarjouksia. Mistä oikein on kysymys? Black Fridayhan on kiitospäivän jälkeinen päivä. Silloin olisi kaupoissa muuten hyvin hiljaista, joten tuo ostospäivä on keksitty jo viisikymmentä luvulla vilkastuttamaan kaupankäyntiä. Siitä on tullut epävirallinen joulukaupan avajaispäivä. Monilla se on vapaapäivä, jolloin aikaa shoppailulle on. Sittemminhän se on laajentunut niin, että tarjouksia voi olla koko viikonlopun kuten perjantaina ja lauantaina postaamani vinkit osoittivat. Kävin lauantaina lenkilläni myöskin Iso Omena -kauppakeskuksessa ja havaitsin, että oikeastaan liikkeessä kuin liikkeessä oli jonkinlainen Black Friday/Black Weekend -tarjousmeininki päällä.

Cyber Monday luotiin reilu 10 vuotta sitten verkkokauppiaiden toimesta täydentämään tai haastamaan Black Fridayta. Siihen aikaan monella oli vielä heikohkot internetyhteydet kotona, joten työpaikan hyvillä nettiyhteyksillä oli maanantaina vaikkapa aamukahvin yhteydessä kätevä tehdä ostoksia. Se olikin vähän sillä tavalla pitkään, että Black Friday on kivijalkakaupan ja Cyber Monday verkkokaupan tarjoushulina. Sittemmin raja-aidat ovat kaatuneet. Oikeastaan kaikki kauppiaat myyvät myös verkossa, joten periaatteessa erilliselle Cyber Mondaylle ei tässä yhteydessä olisi tarvetta, mutta kun muutkin sitä viettävät, niin kai sitä jokaisen liikkeen kannattaa vielä maanantainakin tarjouksia julkaista.

Jos rahat eivät ole vielä loppu ja kun istuskelette tätä lukiessanne todennäköisesti työpaikalla kahvilla tai lounaspöydällä, niin tässä muutama huipputarjous.

adidas App, kaikki -40%

Näin eilen mainoksen, jonka mukaan adidaksella kaikki tuotteet -40% tänään kännykkäappissa. Latasin sen Googlen Play-kaupasta kännykkääni ja kävin katsomassa. Siellä olisi todella hyviä lifestyle-kenkiä edullisesti (sellaisia joita ei yleensä ikinä myydä alennuksella), mutta myös tarjouksia juoksuun. Kannattaa huomioida, että nettisivujen kautta asioidessa alennus on vain 30 prossaa eli kannattaa käyttää appia. Esimerkkejä alennuksista:

adidas Adizero Boston 7, 89,97€ (ovh 149,95€)Adizero_Boston_7

En ole mikään mustien juoksukenkien ylin ystävä, mutta adidas osaa tehdä mustia kenkiä, mitkä ovat hyvällä tavalla mustia. Minulla on neljät adidaksen juoksutossut ja kahdet ovat sellaisia, joissa päävärinä on musta, mutta niissä on punaisia yksityiskohtia. Tähän valitsemassani Bostonissa kuvio on sama. Punainen kuultaa läpi sieltä mustan takaa ja tuo kenkä on todella tyylikäs sopien hyvin tähän vuodenaikaan. Mustan lisäksi siinä on jonkinlaista grafiitin harmautta. Olen katsonut tuota kenkää kaupassa lähempää ja se on oikeasti hyvännäköinen. Jotkut ovat sitä mieltä, että edeltävä malli 6 on parempi kuin 7 – joidenkin mielestä tämä uusi on entistä parempi. Minusta muutokset ovat aika pieniä. En ole kummallakaan juossut, mutta jalkaan olen niitä kokeillut. Minun Bostonini ovat vielä mallia 5 ja olen juossut niillä 736 km. Ne ovat kyllä todella hyvät. Eivät häikäise oikein millään osa-alueella, mutta ovat kaikessa tasaisen vahvoja. Sen takia Boston on monelle valinta maratonillekin. Tästä kengästä on appissa myös toinen väri alennuksessa. Samaten naisille on kaksi väriä, josta toinen tämä musta.

adidas Adizero Adios 3, 95,97€ (ovh 159,95€)

Adizero_Adios_3

Uusi Adios 4 on tulossa, mutta sitä odotellessa kolmosta saisi monessa mielenkiintoisessa syksyn värissä sekä miehille että naisille alennuksella. Valitsen tähän taas sen saman mustan. Välipohjassa on jännää mustavalkoista kerrosta ja tässä tapauksessa sitä punaista on viety kengän pohjaan kantaosaan. Tyylikäs kenkä tämäkin. Adios ei enää dominoi maailman maratoneja kuten Hailen aikoihin, mutta kyllä se silti erittäin pätevä työkalu kilpailuihin on. Osa jopa harjoittelee Adioksilla. Yksi juoksututtu mainitsi minulle lauantaina, että hänellä on kolme paria Adioksia kierrossa tälläkin hetkellä.

adidas Adizero Adios 3 naisille, 79,98€

adizero_Adios_3_Ehkäpä naiset ovat ostaneet Adioksia vähemmän kuin miehet, sillä adidaksen sivuilla ja appissa on naisille kahta viime kesän väritystä puoleen hintaan eli naisten ei välttämättä kannata hyödyntää tuota Cyber Monday -diiliä, vaan ostaa tällaiset, kun ne ovat halvemmat.

XXL.fi

Aamulla tuli tietenkin myöskin XXL:n uutiskirje ja siinä oli jotain toisella mielenkiintoisia hintoja, esim. kolmensadan maantiepyöräilykengät satasella. Valitsin kuitenkin tämän heiltä päivän diiliksi.

New Balance Fresh Foam Beacon 69,90€ (ovh 99,90€)

beacon

Beacon on joidenkin mielestä kaikki merkit huomioon ottaen kaikista paras juoksukenkä 2018 vuodelta. Useimpien mielestä se on hyvä, vaikka sitä onkin äärettömän vaikea kategorisoida. Se on kevyt, mutta vaimennettu. Tossutorstaissa esittelin kengän elokuussa. Jo XXL:n listahinta 99,90€ on halpa, koska kenkä maksaa monessa paikassa 40 euroa enemmän, mutta tämä Cyber Monday -hinta 69,90€ se vasta edullinen onkin. Naisille vaaleansinisenä, miehille mustana.

Stockmann.com, kaikki jalkineet -30%

On Cloud 97,96€ (ovh 139,95€) ja On Cloudflow 104,96€ (ovh 149,95€)oncloudOn-juoksukengät eivät ole oikeastaan koskaan kovinkaan halpoja. Diilejä ei yksinkertaisesti näy, mutta nyt Stockan verkkokaupasta saa kaikista kengistä 30% alennuksen, niin hinnat ovat kohtuulliset. Näistä malleista Cloudflow on triathlonistien suosiossa kisakenkänä ja Cloud on puolestaan mukava yleiskenkä, jossa on tavallisten nauhojen lisäksi pikakiinnitysmahdollisuus, jolloin ne ovat kätevät myös kävely- tai työkäytössä. Jos tarvitsee seistä tai kävellä paljon päivän mittaan ja haluaa sekä vaimennetun että kevyen tossun, niin Cloud on siihen käyttöön erinomainen.