Yleisurheilu tarvitsee oman Kaarlejärven

actionSuomen Urheiluliitto on jonkinlaisen uuden alun edessä. Ensin vaihtui toimitusjohtaja, sitten valmennuspäällikkö ja joku aika sitten liiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin nuori kauppatieteiden tohtori Sami Itani, joka on entinen kymmenottelija. Nyt on siis mahdollista aloittaa tavallaan puhtaalta pöydältä rakentamaan menestystä. Mitä jatkossa sitten tarvitaan? Oma näkemykseni on se, että ennen kaikkea rahaa. Tarvitaan yrityksiä ja henkilöitä, jotka haluavat lähteä rakentamaan menestystä, sillä valovoimaisia lahjakkaitakin nuoria urheilijoita jo on.

Maajoukkueella ei ole ollut varustesopimusta ja päättyneiden sponsorisopimusten tilalle ei ole saatu hankituksia uusia sopimuksia. Näin ollen vuosibudjetissa on ollut valtavia lovia, mikä on tietysti näkynyt toiminnassa ja antanut sellaisen puuhastelukuvan koko liiton toiminnasta. Urheiluliiton nettisivuilla ei näykään tukijoina kuin Motonet ja Veikkaus. Kaksi sponsoria on aika vähän tuollaiselle noin merkittävälle urheilulajille. Niitä isompia yhteistyökumppaneita pitäisi olla jotain 6-10 kappaletta. Onneksi jotain on jo tapahtumassa, kun aiemmin tässä kuussa julkistettiin, että IKH eli Isojoen Konehalli Oy on ryhtynyt Urheiluliiton pääyhteistyökumppaniksi. Lisää kuitenkin tarvitaan.

IKH:n kaltaiset sponsorit hakevat näkyvyyttä ja niin se pitää ollakin. Yleisurheilussa pitää olla sponsoreita, jotka hakevat ja saavat panostukselleen näkyvyyttä. Sama koskee luonnollisesti varustetoimittajaa. Sen lisäksi olisi mahtavaa löytää joku tuollainen yrittäjä, mitä mäkihypyssä on Kimmo Kaarlejärvi, joka lähti merkittävällä summalla tukemaan lajia oikeastaan sen vuoksi, että hän intohimoisesti pitää siitä lajista. Silloin kun menee huonosti, nousevat esiin he, jotka välittävät oikeasti. Toki siinä on yrityksellekin mahdollisuus profiloitua ja päästä mukaan kohtuullisella summalla kuten vaikkapa ST1:n tilanne oli hiihdon kanssa Lahden dopingtapausten jälkeen, mutta tämä Kaarlejärven Modeo on kansalle tuntematon brändi ja se heidän panostuksensa mäkihyppyyn suhteessa liikevaihtoon on todella merkittävä, joten se on tuolta yrittäjältä todella iso satsaus.

Suomessa varakkaat yrittäjät ovat monesti kiinnostuneita tukemaan jääkiekkoa tai jalkapalloa, mutta kai jossain edelleen on henkilöitä, joita kiinnostaa tämä yleisurheilu, joka pitää sisällään niin monipuolisen lajikirjon lähtien pikamatkoista keskimatkojen kautta kestävyysjuoksuun ja sen lisäksi kenttälajeihin heittoihin ja hyppyihin. Jokaiselle varmasti löytyy lajin parista juuri se laji, mitä itse seuraa erityisellä mielenkiinnolla ja kaiken lisäksi nämä nuoret urheilijat toimivat samalla esikuvina koko muulle kansalle urheilullisen elämäntavan suhteen, mikä puolestaan on kansanterveydellisesti merkittävää. Kyllä se nimittäin yhä niin on, että urheileminen on parempaa lääkettä terveydelle kuin pleikkarin pelaaminen.

Toivon, että Itani ja uusi toimitusjohtaja Aalto verkostoituvat ja tutustuvat potentiaalisiin tukijoihin. Aina se kipinän syntyminen ei paljoa vaadi. Kaarlejärvikin oli käynyt vuosia sitten kerran Ounasvaaran kisojen jälkeen Nykäsen ja Yli-Pullin veljesten kanssa oluella ja tuon jälkeen laji, jota hän on vuosikymmenet innolla seurannut, on ollut mäkihyppy. Olkaa siis aktiivisia, tutustukaa ihmisiin ja välittäkää heille sitä positiivista sanomaa yleisurheilusta. Sitä kautta ihmiset innostuvat ja he, joilla on enemmän varoja käytettävissä, voivat tulla mukaan tukemaan suomalaista huippu-urheilua.

Mainokset