Parhaat joululahjat 2018

Joulukuu on joululahjojen ostamisen aikaa. Niinpä päätin laittaa korteni kekoon ja kiertää ahkerasti kaupoissa katselemassa, mitkä olisivat minun mielestäni parhaat tämän vuoden joululahjat juoksijalle. Monestihan joululahjoissa suositaan pehmeitä paketteja. Näin jopa joku aika sitten tv-mainoksen, jossa hehkutettiin parhaiden lahjojen olevan pehmeitä paketteja, mutta minä olen vähän eri mieltä. No okei, makeita sukkiakin on kiva saada, mutta ei mikään voita sitä, että kuusen alla olisi uudet lenkkarit. Tässä siis minun joululahjavinkkini parhaista juoksukengistä eri kategorioissa. Ne on valittu nimen omaan lahjalähtökohdasta, mutta jokainen on myös hyvä juoksukenkä.

LAPSELLE:

pegasuslapsiNike Pegasus 35 GS
Niken grade school -malliston koot ovat 35,5-40 eli ihan pikkulapsista ei puhuta, vaan selvästi yläkoululaisista. Minusta heille paras vaihtoehto on Nike Pegasus 35. Tossu on todella hyvännäköinen ja sitä on saatavilla monissa väreissä. Tällä hetkellä monessa paikassa kivasti jopa alennuksella. Jokainen varmaan jo tässä vaiheessa tietää, millainen Peg 35 on, sillä itse olen ko. tossumallista hyvin yksityiskohtaisesti raportoinut, joten ei siitä sen enempää.

Toinen vaihtoehto: Nike Epic React Flyknit GS

NUORELLE:

epicreactNike Epic React Flyknit
Lukiossa ja vähän senkin jälkeen hieman päälle parikymppisenä tyyli ja ulkonäkö on monesti kaikista tärkeintä. Niinpä jos jalassa ei ole pahaa ylipronaatiota, niin suosittelen Epic Reactia. Se on kuitenkin todella hyvä juoksukenkäkin, vaikka samalla erittäin tyylikäs lifestyle-sneaker, jossa on sitä hypeä ja se luokin sellaista muodikasta fiilistä. Henkilö tietää näyttävänsä hyvältä. Näin syksyllä yhden nuoren lenkillä adidaksen NMD:t jalassaan ja ne eivät oikeasti ole juoksukengät, vaan puhtaasti lifestyle-sneakerit. Sellaisia ei kannata lahjaksi ostaa, jos samoilla kengillä olisi tarkoitus lenkkeilläkin. Epic Reactia on saatavilla valtavan laajalla välivarikoimalla sekä miesten että naisten mallia. Osa on nyt jo alennusmyynnissä, joten sitä melko korkeaa 150-165 euron hintalappuhintaa ei välttämättä tarvitse maksaa. JD Sports, Stadium, Inter Sport, Niken nettisivut, Zalando jne. Näitä kenkiä myydään lähes joka paikassa. Uutena niihin kannattaa laittaa kyllästyssuihke, joten ne on helppo pitää puhtaana. Silloin sitä voi ajatella, että nuori voi käyttää niitä vaikkapa kevään ajan liikuntatunnilla ja siirtää tuon jälkeen ulkokäyttöön, jolloin on vielä kesäksikin makeat kengät (ainakin jos jalka ei kasva).

Toinen vaihtoehto: Nike Odyssey React. Jos nuorella on ylipronaatiota, niin sitten tämä on parempi vaihtoehto. Ei flyknit-päällistä, mutta muuten melkein sama.

Halvempaa Legend Reactia ei välttämättä kannata ostaa, jos lenkillä meinaa käydä. Se on oikeasti huono juoksukenkä.

AIKUISELLE:

ULKOJUOKSUUN:

ride7owlSkechers GOrun Ride 7
Tuttavani Jami rankkasi Ride 7:n 2018 parhaaksi juoksukengäksi ja hän on testannut varmaan 100 eri tossumallia. Itsekin olen 374 kilsan jälkeen enemmän kuin tyytyväinen. Olen myöskin kysellyt kokemuksia muilta juoksijoilta. Yleensä kokemukset ovat olleet positiivisen yllättyneitä. Tämä on loistava kenkä, jolla sujuu vaikkapa kaikki lenkit palauttavista pitkiksiin. Vaimennus on erinomainen, mutta kenkä ei ole kömpelö. Ehkä ainoa heikkous on se, että kenkä on vähän vaisu ulospäin. Tykkään tuosta kuvassa näkyvästä yöpöllövärityksestä, koska sen täytyy näyttää pimeällä kivalta ja keltainen pohja on siisti, mutta sitä ei valitettavasti ole saatavilla Suomessa. On täälläkin toki joku 3-4 väritystä sekä miehille että naisille. Varsinkin naisille on ihan hyviä värejä. Saatavilla Skechersin nettikaupasta sekä merkin myymälöistä Kluuvissa ja Redissä.

Toinen vaihtoehto: adidas Boston Boost 6 tai 7. Jos haluaa vähän kevyempää tai nopeampaa kenkää, niin Bostonit ovat erinomaiset ja Continentalin pohja pitää hyvin.

SALILLE/RYHMÄLIIKUNTAAN/JUOKSUMATOLLE:

NEW_BALANCEZv4New Balance FreshFoam Zante v4
Tiedätte, että olen matolla itse Pegasus 35 -mies, mutta se malli on jo esitelty ylempänä, joten laitetaanpa tähän toinen erinomaisen näyttävä ja mukavan kevyt, mutta samalla vaimennettu kenkä eli Zante v4. Parasta on se, että näistä on esim. Inter Sportin verkkokaupassa ollut nyt erinomaisia tarjouksia kivoissa kirkkaissa väreissä. Zante myy hyvin ja on erittäin suosittu salilla. Saatavilla monista urheilukaupoista esim. Inter Sporteista.

Toinen vaihtoehto: Nike Pegasus 35. Peg on kaikessa hyvä, mutta hieman kapea, joten jos on leveä jalka, niin ei ehkä sitten. Tosin Inter Sport myy myös wide-versiota.

POLKUJUOKSUUN:

hokatorrentHoka One One Torrent
Ei uskoisi, että Torrent on polkujuoksukenkä. Se on niin kevyt, kaunis ja todella nopeanoloinen. Vaikken ole varsinainen polkujuoksija, niin pidän Torrenteista todella paljon. Niissä ei ole yhtään sellaista monomaisuutta, mitä monesti maastojuoksukengissä on, eikä toisaalta sellaista kovuuttakaan, mitä joissain maastojuoksun kisakengissä yleensä on. Saatavilla mm. Scandinavian Outdoorista ja Ison Omenan Juoksulabrasta.

Toinen vaihtoehto: Hoka One One Challenger ATR 4 tai 5. ”Talvicliftonit” on aika hyvä yleistossu tähän vuodenaikaan. Nelosta saa kivaan hintaan esim. XXL:stä ja uusi vitonen on tullut myyntiin Inter Sportin verkkokauppaan.

SADEKELILLE/TYÖMATKAPYÖRÄILYYN:

odysseyshieldNike Odyssey React Shield
Nike on tuonut markkinoille oikeastaan jokaisesta tossumallista vettäpitävän Shield-mallin. Olen nähnyt Winflo, Legend React, Pegasus, Odyssey React, Structure ja Epic React Shieldit. Niissä kaikissa on yhteistä pikakiristys ja sellainen mielenkiintoinen vähän neopreenityyppinen päällinen. Minusta näistä malleista kaikista paras on Odyssey React. Pidän jotenkin sen ulkonäöstä paljon ja siinä on kriittisillä kohdilla päkissä ja kannassa kumia, joka pitää hyvin märällä. Se kumi on hyvin pehmeän oloista. Itseasiassa kun sitä kumia hivelee sormilla, tuntuu, että koskettelisi jotain Haribon nallekarkkeja. Nuo Niken Shield -mallit ovat menneet myöskin ulkonäössä todella valtavasti eteenpäin viime vuodesta. Tämä oliivin värinen saatavilla mm. joissakin Inter Sporteissa ja Stadiumin verkkokaupassa.

Toinen vaihtoehto: On Cloud Waterproof

KÄVELYYN/KAUPUNKILOMAILUUN:

oncloudOn Cloud
Sama kenkä lomamatkalla kävelyyn ja lenkille. Sama kenkä jalassa messupäivänä ja illalla lenkillä. Sama kenkä jalassa työmatkalla kävellessä junalle tai lentokoneeseen ja illalla lenkillä. Sellainen kenkä on On Cloud. Tyylikäs tossu kätevällä pikakiristyksellä. Kevyt, mutta samalla vaimennettu. Sopii niin sairaanhoitajille kuin automyyjille työkengäksi kuin tosiaan vapaa-ajalle moneen käyttöön. Saatavilla mm. Stockmannilta niin tavarataloista kuin verkostakin.

Toinen vaihtoehto: adidas Pureboost DPR. Jos ei haittaa se, että kenkä on hyvin taipuisa, niin silloin tämä on oikeasti yllättävän mainio juoksukenkä.

VITSIKÄS LAHJA:

BROOKS_MBrooks Ghost 11 NYC
Nykin tämän syksyn maratonin erikoismalli on saatavilla Stadiumin verkkokaupasta. Tuon tossun väritys mukailee new yorkilaista katutaidetta ja se on todella näyttävä ja leikkisä. Jos haluaa ihastuttaa tai yllättää jonkun hauskalla tavalla, niin tässä on sellainen kenkä, mitä itse ei ehkä rohkenisi ostaa. Ghost on hyvin vaimennettu peruslenkkari ja on ollut monena vuotena Amerikassa urheilukaupoissa myydyin malli.

LUXUSLAHJA:

nikepegasusturbosinNike Pegasus Turbo
Jos haluaa satsata vähän enemmän, niin ei tarvitse ostaa mitään koruja tai matkaa Haikon Kartanoon vässyköimään, vaan kyllähän se niin on, että Pegasus Turbot ovat erinomainen lahja silloin, jos halutaan panostaa vähän enemmän. Ne kengät ovat syntisen hyvännäköiset. Hinta on kallis, lähes pari hunttia, mutta näin tuon mallin tällä viikolla Inter Sportissa jo hieman alennuksessa eli 169 eurolla, joten ei se nyt niin paljon enempää ole kuin joku Epic React. Ei kai tarvitse miettiä ostaako Turbot vai Kayanot silloin, kun paljon rahaa haluaa panostaa. Saatavilla mm. Niken nettisivuilta, Inter Sporteista ja Stadiumin verkkokaupasta.

Ostohousut jalkaan ja tossuja pakettiin!

Mainokset