Fashion Friday: onko tätä kauniimpia juoksukenkiä?

hkturboOn varmasti tai no se on tietysti vähän makuasia. Esim. nykyinen Nike Vaporfly 4% Flyknit miellyttää silmääni todella paljon, mutta tämä Hong Kongin marathonin erikoismalli Nike Pegasus Turbosta on kyllä mielestäni taideteos, joka ei ainakaan paljoa jää jälkeen. Mielestäni se on ulkonäöltään lähes täydellinen. Tuo ulkosivuprofiili on kerrassaan erinomainen, sillä musta ja harmaa sopivat loistavasti yhteen ja vähän peittoon jäävä volt-värinen Swoosh ei ole liikaa esillä, mutta samalla se sopii hyvin kokonaisuuteen. Sininen tuo sen lopullisen silauksen. Ylivoimaisesti parhaan näköinen Turbo ulkopuolelta.

hkturbo3Tämä sisäpuoli jakaa ehkä enemmän mielipiteitä. Se on pirteä ja aika makea, mutta kun vertaa ulkopuoleen, herää kysymys, onko keltainen lian vaalea. Ehkä hieman limemäisempi sävy olisi voinut olla parempi, mutta tuo on se Niken Volt-väri ja sillä sipuli, mutta en osaa sanoa. En lähde sinänsä arvostelemaan, mutta totean, että se ulkopuoli on makeampi.

hkturbo4

Päältäpäin nämä ovat todella hienot. Racing stripe on todella noilla teksteillä ja kuvioinneilla. Minusta mielenkiintoista, että ne ovat toistensa peilikuvat eli oikeassa tossussa kaikki lukee väärinpäin. Mietin pitkään, että mikä tuo HKG 852 on, kunnes tajusin numerosarjan olevan Hong Kongin puhelinnumeroiden maatunnus. Mielenkiintoista myös se, että kenkien sisäpuoli on myöskin tuon saman kirjoituksen ja kuvioinnin täyttämä. Nauhoja hieman mietin. Jotenkin nuo valkoiset nauhat tulevat sieltä aikalailla esiin ja mietin muita vaihtoehtoja. Yritin pohtia, minkä muun väriset ne nauhat voisivat olla ja lopputulos oli se, etteivät ne minusta voisi olla minkään muun väriset, vaan kyllä valkoinen on paras. Nyt tulee vähän sellainen old school -fiilis niistä. Ne ovat kuin jääkiekkoluistinten nauhat.

hkturbo2Pohjissa ei ole mitään ihmeellistä. Pieni volt-stripe tuossa etuosassa, mutta muuten tuttua Turbo-pohjaa. Näyttää hyvältä.

hkturbo5Yhdellä sanalla kuvattuna tämä tossu on onnistunut. Vähän harmi, että nämä erikoisversiot ovat niin paikallisesti saatavilla. Sama juttu oli Shanghain Turbon kanssa ja tämäkin on nyt myynnissä vain Nikella Hong Kongissa. Nettisivuilla hinnaksi on laitettu 1399 Hong Kongin dollaria. Se on jotain 155 euroa, joten ne ovat halvemmat kuin täällä Turbot olisivat. En tiedä tuleeko siellä kassalla vielä jotain veroja, kun en ole koskaan ko. maassa käynyt vai eikö, mutta noin listahinnaltaan kengät ovat siellä halvemmat kuin täällä.