Fashion Friday: Nike Air Max 720 – menikö Air överiksi?

nike-air-max-720-metallicViime vuonna esiteltiin Niken Air Max 270, josta muodostui suosikkikenkäni vapaa-ajalle. Siinä oli siihen mennessä isoin air-unit, mitä Nike oli kenkiin koskaan laittanut. Ne olivat myöskin ensimmäiset Air Maxit ikinä, jotka olivat alunperinkin suunniteltu nimen omaan lifestyle-, ei performance-jalkineiksi. Kyseinen kenkämalli on todella mukava. Jos tarvitsee kävellä tai seistä päivän aikana paljon, ne ovat suosikkijalkineeni. Toisaalta päällinen on ohut, joten viileällä kelillä ne ovat kylmät ja pohja superliukas, jos maassa on lunta, joten talvikengiksi niistä ei ole.

nikeairmax720Nyt Nike on mennyt vielä pidemmälle, kun se on esitellyt Air Max 720 -mallin, jonka numero tulee siitä, että se air-unit pohjassa on nähtävillä kahdesta suunnasta 360 astetta. 270 oli vain 270 astetta, kun sen näki ainoastaan takaa ja sivuilta. Tässä uutuudessa on siis kaikkien aikojen vaimennus ja herääkin kysymys: onko nyt menty jo överiksi? Tämä lanseerausväri on nimeltään Northern Lights eli revontulet ja ehkä tuollainen futuristinen väritys voi tuoda mieleen revontulet. Minulle tuollaisesta eri tavalla kiiltävästä lilasta tulee mieleen disco, eikä varmastikaan olisi hassumpi tossu viihdekäyttöön. Vielä mahtavamman näköinen tuossa kengässä on sen laatikko ja metallinen paperi siellä laatikon sisällä. Niissä heijastelee kaikenlaisia värejä, joten moni saattaa miettiä, tuliko käytettyä jotain kiellettyjä aineita, kun näkee tuollaisia värejä.

nikearimax7201.jpgVaikka tämä kengän väritys ei ole hassumpi, niin ottaisin silti jonkun muun värityksen. Jo helmikuussa tulee useita muita värityksiä, mutta nekään, mitkä seuraavaksi lanseerataan, eivät ole ihan makuuni. Minusta tämän tyyppisessä kengässä triple-black, bred ja vastaavat väritykset olisivat hyviä. Tuo päällinen näyttää siltä, että se voisi olla lämpimämpi kuin 270:ssa, joten nuo menisivät hyvin farkkujen kanssa kylmemmälläkin kelillä. Tosin täytyy todeta, että pohjat ovat edelleen samanlaiset. Pitävät erinomaisesti asfaltilla, vaikka se olisi märkä, mutta jos on lunta vähänkään maassa, niin se on kuin jäälle olisi astunut. Suomalaiseen talveen siis tuo ei sovi, muttei tarvitse sopiakaan.  Toinen asia, mikä kannattaa huomioida on tuo suuri air-unit. Herää kysymys, että jos ja kun henkilö on suhteellisen kevyt kuten juoksijat usein tuppaavat olemaan, niin tuntuuko kenkä liian pehmeältä. Kävelee ikään kuin pilvien päällä ilman tuntumaa alustaan. Se on vaikea sanoa, kun ei ole päässyt kokeilemaan. Se, mikä on kuitenkin tosiasia, on se, että tuo ilmatasku on todella massiivinen ja jos henkilö on yhtään kanta-astuja, niin se on oikeasti jopa tiellä. Sitä jotkut ovat jo ehtineet kritisoidakin. Miettivät, pitääkö heidän muuttaa tapaansa kävellä.

Pidän siitä, että brändit kuten tässä tapauksessa Nike tekevät innovaatioita. Tämä on erikoinen, mutta ihan siisti kenkä. Ainoa huonopuoli siinä on se, että se maksaa Niken sivuilla 209,50€, mikä on minusta liian kallis hinta. Myynti alkaa tänään perjantaina 1.2 klo 10.