Björn Borg – vihdoinkin uusi valkoinen juoksupaita!

Viime vuonna minusta tuli suuri Björn Borgin juoksupaitojen ystävä. En ollut niitä ikinä käyttänyt, mutta kun Helsinki Half Marathonin ja Helsinki Marathonin -paidat vuosi sitten keväällä julkistettiin, pidin niiden väristä ja designista todella paljon. Tyylikkään yksivärinen paita, muodikas slim fit, brändi makeasti esillä vain hihoissa ja rinnassa vain tapahtuman logo. HHM:n paidan kirkas omenan vihreä oli vieläpä yksi mieliväreistäni, joten en malttanut saada sellaista paitaa käsiini. Kun sain numerolapun, paidan ja muut sälät kauppakeskus Forumista, menin saman tien Finlandia-talon tienoille katsomaan, mistä reitti sillä kertaa kulkisi jne. kokeillen samalla siellä paitaa päälleni. Se oli niin mukavan tuntuinen, että päätin juosta kisanikin ko. paita päälläni. Myöhemmin kesällä tuli sitten ne helteet ja käytettyäni ensin jonkun aikaa oikeastaan pelkästään hihattomia paitoja, päätin kokeilla, miten Björn Borgin -paita sopii hellekeleille ja se oli lähes täydellinen hellepaita. Tuolloin oli 27 astetta lämmintä ja aurinko porotti iltapäivällä huolella. Juoksin 16 kilometriä ja hämmästyin, kuinka hyvä tuo paita oli kuumalla. Päätin silloin, että jos vain saan jostakin lisää niitä Björn Borgin -paitoja, niin ottaisin niitä vaikka kuinka monta.

DSC_0192-1376x774Niiden paitojen pahvilapuissa, joissa on viivakoodi, hintalappu ja ties mitä muuta vastaavaa, on myös tavallaan hyödyllistä informaatiota. Luin lapusta, että paidan hydro-pro-kangas vie kosteuden pois iholta, mikä tuo kuivan ja mukavan olon. Olen sittemmin testannut ko. paitaa kuumissa ja kosteissa olosuhteissa myös juoksumatolla ja tullut siihen johtopäätökseen, että tuo pitää paikkansa. Paita imee jotenkin sen kosteuden itseensä ja vaikka se on märkä, niin se ei tunnu läpimärältä, eikä ala hiertää, eikä hikeä lennä sillä tavalla matolle kuin joitain muita paitoja käyttäessäni tapahtuu. Ei hierrä, on hyvänmallinen ja sitoo kosteuden. Samaa voin sanoa oikeastaan vain Under Armourin Heat Gear -paidasta sekä joistain ohuista hihattomista. Itselläni kun on 50+ juoksupaitaa rotaatiossa, niin tämän kokemuksen perusteella sanoisin, että Björn Borgin paidat ovat parhaita lyhythihaisia juoksupaitoja. Osin ulkonäkönsä vuoksi, mutta erityisesti kankaan ominaisuuksien vuoksi. Stadiumin sivuilta luin, että nuo hydro-pro-paidat ovat 90 prosenttisesti kierrätyspolyesteriä ja 10 prosenttisesti elastaania eli kun kierrätysmateriaalia on noin paljon käytetty, niin tuo on ekologinenkin valinta.

BbNiinpä oli muutama päivä sitten mukava havaita, että ko. paitoja oli XXL:ssä 40% alennuksessa hintaan 14,90€. Tuo on alennus on XXL:n hinnasta, joten jos vertaa johonkin toiseen kauppaan, niin sanoisin, että tuo voi olla jopa puolet halvempi. Minusta paidan laatuun nähden todella halpa. Mainoslehtisen kuvassa oli musta ja valkoinen paita. Päätin perjantaina käydä lounaan jälkeen katsomassa, olisiko Kluuvin liikkeessä niitä paitoja jäljellä. Löysinkin lopulta sieltä rekin, jossa oli valkoisia ja kahta tummaa väriä tarjolla. Minua kiinnosti ne valkoiset ja kun sieltä todellakin yksi S-kokoinen paita löytyi, niin ostin sen ja päätin heti samana iltana juosta 19 km puolipitkän lenkkini tuo paita ylläni. Lenkki piti sisällään 10 km 4.17 -vauhdilla, joten hikosin kyllä ja paita kastui niin kuin matolla vähän reippaammin juostessa tapahtuu, mutta se oli yhtä mukava kuin se vihreäkin eli erinomainen.

Olen jo vuosia etsinyt valkoisia juoksupaitoja, sillä niistä on tullut minulle jonkinlainen pula. Viime vuosikymmenellä lähes kaikki juoksupaidat olivat valkoisia. Sitten alkoi tulla kaikenlaisia kirkkaita neonvärejä tarjolle ja valkoiset katosivat. Jopa tapahtumapaidat muuttuivat vuosikymmenen alussa värikkäiksi. Varalan 2010 -paita on varmaan viimeinen valkoinen, minkä olen saanut, kun taas sitä ennen lähes kaikki tapahtumapaidat olivat valkoisia. Tämä on johtanut siihen, että kun olen heittänyt vanhempia paitoja pois, niin valkoisten paitojen määrä on vähentynyt ja ne, mitä minulla vielä on, eivät ole oikein enää niin moderneja, että viitsisin niitä salilla käyttää. Kesällä helteillä tosin ne ovat ulkolenkeillä käytössä, mutta silti niitä on liian vähän. En ole oikeasti kaupoissa valkoisia, mieluisia paitoja nähnyt yhtään kappaletta ja olen jopa asiaa surkutellut. Niinpä tämä nosti uskomattoman hyvän fiiliksen, kun löysin tuollaisen valkoisen paidan. Se sopii nimittäin kaikkien värikkäiden shortsien kanssa hyvin yhteen. Tämä johtuu erityisesti siitä, että hihoissa oleva teksti on mustalla. Jos se olisi punaisella, sinisellä tai vihreällä, rajoittaisi se shortsien väriä, mutta nyt kun teksti on musta, niin voin käyttää kaikkia värikkäitä shortseja tuon paidan kanssa. Oikeastaan vain mustien shortsien kanssa paita näyttäisi urpolta. Toisaalta kun minulla on miljuuna kappaletta värikkäitä paitoja, niin kyllähän minä niitä voin käyttää mustien shortsien kanssa. Tämä paidan väri ei ole kuitenkaan pelkästään muotikysymys, vaan kyllä oikeasti mieluusti laitan valkoisen tai muuten hyvin vaalean paidan, kun lähden kesällä pidemmälle lenkille iltapäivän auringonpaisteeseen silloin, kun on oikeasti lämmin ilma.

baltsupienikuva

Björn Borgin -paidat ovat minusta niin hyviä, että ottaisin niitä heti vaikkapa 20 kappaletta. Se on jännä, etten tiennyt etukäteen, millaisia ne ovat, kun pidin merkkiä vähän enemmän alusvaatevalmistajana. Urheilukaupassa tuollaiset paidat saattavatkin joillekin asiakkailta näyttää aluspaidoilta. Siinä mielessä tämä yhteistyö HHM:n ja HM:n kanssa on heiltä hyvä veto, koska kun ihmiset kokeilevat paitoja ja toteavat ne hyviksi, niin he hankkivat niitä mielellään lisää. Samoin kun hyvännäköinen paita näkyy ihmisellä päällä kesällä ulkona tai talvella kuntosalilla, niin se jää muille mieleen ja kun näkevät niitä paitoja kaupassa, hankkivat sellaisen itsellekin. Todellakin erinomaisia paitoja ja vihdoinkin minulla on yksi uusi valkoinen juoksupaita. Voi olla, että se ei kyllä rotaation kautta edes nyt kierrä, vaan kun minulla on niin paljon värikkäitä shortseja ja kun tulee aika reippaita mattolenkkejä paljon, niin eiköhän nuo kumpikin Björn Borgin paita ole aika paljon lähitulevaisuudessa käytössä.

Björn Borg on ollut jostain 1999 vuodesta alkaen suosikkiboxerimerkkini ja nyt muutamana viime vuonna olen hankkinut laajemmin niiden tuotteita kuten kolme värikästä t-paitaa. Silti tämä juoksupaitamallisto tuli vähän puun takaa ja oli minulle suuri positiivinen yllätys. Vinkkinä mainittakoon, että suosittelen kokeilemaan, jos Björn Borgin juoksupaidat eivät ole vielä tuttuja.

One thought on “Björn Borg – vihdoinkin uusi valkoinen juoksupaita!

Kommentointi on suljettu.