Tossutorstai: Nike Epic React Flyknit 2

epic-react-flyknit-2-running-shoe-Viimeisen vuoden aikana on esitelty paljon kenkämalleja, jotka ovat olleet hyvin erilaisia kuin edeltäjänsä. Nike Pegasus 35 ja Vomero 14 sekä New Balance 1080 v9 ovat esimerkkejä tällaisista. Nyt ei voida sanoa samaa. Nike on uudistanut Epic Reactia niin vähän, että vähänkään tottumaton kuluttaja ei huomaa mallin muuttuneen laisinkaan.

epic-react-flyknit-2-running-shoeLivenä en ole tätä uutta vielä nähnyt lainkaan, joten pitää olla muiden välittämien mielikuvien varassa, mutta pientä parannusta on ilmeisesti tullut siihen, mikä alkuperäisessä Epic Reactissa oli sen heikkous eli päällisen antama heikko tuki. Se Flyknit-päällinen oli mukava, mutta ei antanut tukea juostessa. Se ei haittaa heitä, joilla on täydellisen neutraali askellus, mutta jos vähänkään kaipaa tukea niin sitä ei ehkä ollut tarjolla. Lifestylekäytössä kaupungilla kävellessä asialla ei välttämättä ollut samanlaista merkitystä. Joka tapauksessa kantakupin muovivahvike on muutettu eri malliseksi ja se tukee jalkaa paremmin. Samaten päällinen antaa hieman enemmän tukea. En tiedä, onko ero merkittävä vai kosmeettinen. En ole edellismallillakaan juossut kuin muutamia askelia ja tätä en ole tosiaan vielä edes nähnyt.

epic-react-flyknit-2-running-shoe-bEnsimmäinen Epic React jakoi mielipiteet. Joidenkin mielestä se oli paras juoksukenkä, jolla pystyi juoksemaan monenlaiset lenkit. Jotkut käyttivät sitä jopa maratonkenkänä. Toisten mielestä ko. tossu ei käy oikein ollenkaan juoksemiseen, vaan se on enemmänkin lifestyle-tossu. No totta puhuen, kenkä on niin hyvännäköinen ja siinä on tietyjä design-elementtejä kuten pinkki takaosa jne., jotka ovat tehneet siitä erittäin suositun lifestyle-kengänkin, mutta kyllä se juoksukengäksi on suunniteltu. Samaa mieltä kaikki ovat varmasti siitä, että react-välipohja tekee kengästä erittäin kevyen, mutta silti vaimennetun. Niinpä minusta tuo on varmasti yksi parhaista vaihtoehdoista kaupunkilomailu- tai työmatkakäyttöön eli samoille kengillä voi käydä kaupungilla hengailemassa ja syömässä, joilla käy aamu- tai iltalenkillä. Ei tarvitse tavallaan ottaa ylimääräisiä kenkiä mukaan juoksulenkkejä varten.

epic-react-flyknit-2-running-shoe-b0Tämän uuden mallin ns. lanseerausväri oli monille pettymys. Se näytti kuvissa aika valkoiselta, mutta olikin sellainen vaaleansininen. Minusta se sopii hyvin salille, sillä se ei likaannu yhtä helposti kuin valkoinen, mutta sopii hyvin yhteen tyyliin kaikkien salivaatteiden kanssa. Se ei ole kuitenkaan paras mahdollinen väritys tuohon yhdistelmäkäyttöön, mitä mainitsin. Niinpä otan tässä nyt esille kaksi muuta väriä. Ensimmäinen on perusväriltään musta kenkä, jossa on samat yksityiskohdat kuin siinä lanseerausvärissä. Eli pinkkiä pohjassa ja takaosassa sekä limenvihreää välipohjassa. Kuvista kannattaa huomioida myös se ero, mikä ykkösmalliin on tullut eli Niken Swoosh-logo on nyt tikattu ja tavallaan hienomman näköinen kuin se liimattu logo, mikä oli ykkösmallissa. Ehkä tässä näkyy lifestyle-suosio, tossusta on tahdottu vielä laadukkaamman näköinen. Toinen mielenkiintoinen väritys on kulta, josta myöskin laitoin tähän kuvan. Itseasiassa se ei minusta näytä oikein kullalta, vaan hiekalta, mutta se on silti hyvä väri. Sopii sinisten farkkujen kanssa hyvin yhteen. Ottaisin mieluummin ne mustat, mutta nuo menisivät myös (tosin omat Air Max 270:t ovat vähän samanoloiset, joten silloin tulisi vähän turhaa päällekkäisyyttä lifestyle-käytössä). Laitoin myös kuvan mustasta harmaalla välipohjalla, sillä tuo on esimerkki värityksestä, jolla koko kenkämallin erityisyys ja luonne on saatu tapettua. Ne värikkäät yksityiskohdat ja kontrasti tekee tuon tossumallin. Tekemällä kengästä tuolla tavalla synkän, pilaa koko kengän. Varsinkin kun välipohja ja pohja näyttävät siltä kuin ne olisi tehty märästä sementistä. Tämän postauksen alussa näkyvä musta on kyllä kaikin puolin erinomainen, joten uskon siitä tulevan todella suosittu väritys.

Epic React Flyknit 2 on myynnissä Niken ja Inter Sportin sivuilla hintaan 164,90€ eli hinta on pysynyt samana. Stadium on hinnoitellut ne hieman halvemmaksi eli siellä hinta on 159€. Kaupoissa en niitä vielä ole nähnyt.

One thought on “Tossutorstai: Nike Epic React Flyknit 2

Kommentointi on suljettu.