Treeniohjelma 29/126 päivää: aamulenkki epäonnistui!

hahn-2645271_1280.jpgTänään alkoi harjoitusohjelman 5. viikko ja samalla olisi ollut ohjelmassa ensimmäistä kertaa kahden lenkin päivä. Olin viime viikkoina herännyt maanantaina hyvissä ajoin joskus kuuden maissa, joten olin pähkäillyt, että joku 6km olisi aamulla tehtävissä. Mietin jopa nukkumaan mennessäni mahdollista lenkkireittiä, missä voisin juosta paljaalla asfaltilla. Sitten kävikin niin, että nukkuminen epäonnistui ja jätin lenkin väliin.

Mokasin eilen juomisen. Menin jo klo 22 jälkeen sänkyyn lepäämään, mutta aloitin nukkua vasta klo 24 jälkeen. Siinä oli se ongelma, että en juonut aluksi vettä samalla tavalla kuin olisin juonut, jos olisin istunut vaikkapa sohvalla. Niinpä huomasin myöhemmin, että on kauhea jano ja join vettä. Ajattelin, ettei se haittaa, kun käyn vessassa kuitenkin samalla kun pesen hampaat, mutta kyllä se haittasi. Heräsin klo 3.38, kun piti mennä vessaan ja se tarkoitti sitä, että olin nukkunut vain vähän yli 3 tuntia, enkä saanut sen jälkeen millään unta. Jos herään 3-5 välillä, en saa unta. En tajua minkä takia, mutta niin se vain on. Aamulla sain sitten myöhemmin kahteen otteeseen ehkä yhteensä tunnin nukuttua, joten kaikkinensa unta tuli reilut neljä tuntia, mikä on liian vähän siihen nähden, että juoksin eilen pitkiksen. Olin suunnattoman voipunut seitsemältä, jolloin aamulenkille olisi pitänyt lähteä, joten ajattelin, että rasitus tulee nyt liian kovaksi. Päätin, että juoksen illalla sen kympin ja katsotaan sitten myöhemmin, onnistuvatko kahden lenkin päivät.

baltsurunEn ole ihan pystynyt tekemään yhtä paljon kilometrejä kuin mitä harjoitusohjelmassa sanotaan. Viime viikolla juoksin 115,6 km, kun luki 120 km. Ei se nyt iso vaje ollut ja johtui pääasiassa siitä, että torstain palauttava jäi kuuteen kilsaan, kun ohjelmassa olisi ollut kymppi. Määrät ovat kuitenkin suuremmat kuin koskaan aiemmin elämässäni, joten teen sen minkä pystyn. Se 115,6 km riitti kuitenkin We Run Helsinki -ryhmässä ykköspaikalle, joten voitin kerrankin jotain. Ihan hupiukko en siis ole. Silti harmittaa vähän, etten pystynyt sitä aamulenkkiä tekemään, sillä se olisi ollut hyvää harjoitusta kokeilla kerran nyt. Ohjelmassa on nimittäin kahden viikon päästä joka aamu lenkki ja olisin halunnut kokeilla, millaista tuskaa sellainen on. Minulla on käytännössä kaksi vaihtoehtoa. Joko juosta ulkona se 6 km klo 7 tai vaihtoehtoisesti ottaa kamat mukaani ja käydä keskustassa juoksemassa salilla lenkki aamupalan jälkeen täyteen vatsaan.

Muuten ohjelma on mennyt aika hyvin. Olen nostanut pk-lenkkien vauhtejani ja tuntuu, että ne kulkevat jo ihan mukavasti. Se varsinainen pullonkaula on niissä tempojuoksuissa ja maravauhtisissa. Ohjelmassa ei ole vetoja tässä vaiheessa ollenkaan ja kun en pystynyt tekemään niitä ennen tämän ohjelman alkua keuhkoputkentulehduksen takia, niin vauhtikestävyyteni on kateissa. Juoksin sitä ennen nimittäin lähes koko kesän ja erityisesti koko syksyn hiljaa, kun takareisi oli kipeä. Niinpä tarvitsisin muutaman raaston alle, jotta alkaisin kestää vauhtia.