Fashion Friday: Nike Air More Uptempo 720 QS

nike-air-more-uptempo-720Tässä on niin hyvännäköinen sneakeri, että oksat pois! Ja yllättäen puristit ovat haukkuneet sen alimpaan helvettiin. Nike on siinä nimittäin yhdistänyt elementtejä kahdesta mallista eli Air More Uptempon yläosan uuden Air Max 720:n alaosaan. Nämä yhdistelmät ovat yleensä sellaisia, joista ihmiset eivät pidä. Minua tällainen ”pyhäinhäväistys” ei haittaa, vaan pidän tuosta kengästä paljon.

pippenAir More Uptempo oli siis 1996 Atlantan olympiakisojen yhteydessä Scottie Pippenin käytössä tunnetuksi tullut koriskenkä. Se oli ensimmäinen koriskenkä, jossa oli koko matkan pituinen Air Max -unit ja Nike halusi tuoda sen näyttävällä tekstillä julki. Ihme, että olympialaiset tuon hyväksyivät, mutta viesti meni perille. Kengästä tuli suosittu ja sitä myydään vieläkin retroversioina.

nike-air-more-uptempo-720-qs-b

Mustat, sopivasti kiiltävät kengät ovat kyllä tyylikkäät tummien farkkujen kanssa. Tässä ei ole tekstinä nyt Air molemmilla puolilla, vaan ulkopuolilla lukee Max. Joitain nuo tekstit voivat häiritä, mutta minusta ne ovat ihan hyvännäköiset. Parasta on kuitenkin se erittäin vaimennettu pohja. Omat Air Max 270:t ovat mukavimmat kengät, mitä minulla on ja tämä 720 omaa vielä paljon enemmän vaimennusta. 270:n huono puoli on ohut päällinen, joten ne ovat kylmät viileällä ilmalla, joten nämä olisivat paljon paremmat talvikengät.

nike-air-more-uptempo-720-qs-blaOn olemassa yksi syy, minkä vuoksi nämä kengät eivät valitettavasti sovi oikein Suomen olosuhteisiin ja se on tuo pohja, mikä on täsmälleen samanlainen, mikä on 270:ssäkin. Jos on yhtään lunta maassa, se on kuin seisoisi jäällä. Noilla kengillä ei pysy lumisissa olosuhteissa pystyssä. Näin ollen ne eivät oikein sovi tänne talvikengiksi. Toki niitä voisi käyttää keväällä ja syksyllä, mutta kun minä haluaisin sellaiset mustat kengät, joita voi käyttää farkkujen kanssa nimen omaan talvella. Yhdet Pradat minulla ovatkin juuri sellaiset. Ne menevät yhtä lailla tyylikkäiden farkkujen kuin vaikkapa puvun kanssa. Nämä eivät siis oikein sovellu Suomeen, mutta jos joku asuu jossain Keski-Euroopassa tai vaikkapa New Yorkissa, niin tässä olisi todella loistava kenkä, sillä siellä on kuitenkin äärimmäisen harvoin lunta tai jäätä maassa.

nike-air-more-uptempo-720-qs-bl.jpgNämä kengät tulevat myyntiin sunnuntaina 17.2 Yhdysvalloissa hintaan 200 dollaria. En tiedä onko tämä US only release vai tulevatko ne myyntiin Euroopassa vasta myöhemmin. Mistään eurooppalaisesta kaupasta ko. kenkää ei edes löydy release calendarista. Eli sinänsä ko. malli voi olla todella vaikeasti hankittavissa, joten tuo asia, ettei se ihan sovellu Suomen talveen, jää sitten toissijaiseksi seikaksi. No tämä on kuitenkin Fashion Friday, joten hiton hyvännäköiset kengät silti, vaikkei sellaisia olisikaan mitään mahdollisuutta hankkia.