HIGH5 run pack – laatikko täynnä geelejä jne.

DSC_0499_crop_529x330.JPGOlen ehkä jonkinlainen geelien tuurikäyttäjä. 2009 Espoon Rantamaratoniin mennessä en ollut ikinä yhtään geeliä käyttänyt. Siellä juoksin seinään ja sen jälkeen olen maratoneille ottanut geelejä mukaan. Pitkään taktiikkana oli ottaa yksi pieni geeli noin 15 ja 25 km tienoilla. Sen lisäksi mukana oli myös isompi, korkillinen Maximin geeli kofeiinilla, josta otin puolet n. 30 ja puolet n. 35 km kohdalla. Joskus ei huvittanut ottaa toisen kerran, joten heitin sen mäkeen käyttämättä geeliä loppuun. Ne pienet geelit ovat olleet mitä milloinkin on ollut saatavilla. Usein Dexalia, Zürichin exposta ostin Isostarin geelejä ja joskus on ollut PowerBarin geelejä. Maratonilla siis geelit ovat olleet jo pitkään mukana. Treenilenkeillä se on ollut vähän niin ja näin.

Viileämmällä kelillä en välttämättä hae pitkiksellä mitään juomaa tai jos ostan jotain, niin se on ehkä joku 33cl limu, mieluiten ei kylmäkaapista, minkä voi juoda nopeasti. Lämpimämmällä kelillä sen sijaan pysähdyn yleensä aina ostamaan puolen litran vesipullon ja otan nykyään samalla geelin. Kovavauhtisella pitkiksellä kesällä saatan ostaa jopa kahdesti vettä. Niinpä geelejä olen kyllä viime vuosina tottunut käyttämään ulkona ja samoin matolla (yksi geeli per 30+ km pitkis), mutta en ole varsinaisesti perehtynyt eri geelien eroihin. Ehkä niistä pitäisi tehdä blogissa testi myöhemmin. Sen sijaan olen jonkun verran havainnut eroja sen suhteen, minkä mallisia geelipaketit ovat ja kuinka ne saa auki. HIGH5:n pitkulaiset, minusta helposti aukeavat geelit ovat olleet tässä suhteessa parhaimmistoa. Osassa niissä on kofeiinia ja osassa ei. Sinänsä se on aika samantekevää lenkillä, kun vaatimukset eivät ole samat kuin kisassa, mutta onhan se tietysti pieni lisäpiristysruiske, jos siinä paketissa on vähän kofeiinia, mutta ei välttämätöntä todellakaan.

dsc_0507-774x1376.jpgGeelejä on hyvä olla aina kotona, koska yleensä sitä unohtaa aina niitä ostaa ja sunnuntaiaamuna miettii, että eihän niitä nyt olekaan. Ehkä ostan vettä kaupasta, mikä myy myös geelejä tai ehkä ostan lenkillä limun. Niin ei pitäisi olla, vaan niitä olisi hyvä olla läjä himassa. Kun ne pitää jossain viileässä, pimeässä kaapissa, niin ei se haittaa yhtään, jos ne päiväykset menevät umpeen. Minun kokemukseni mukaan sillä ei ole mitään merkitystä, vaikka ne olisivat vuodenkin vanhoja parasta ennen päiväyksen suhteen. Niinpä voitte arvata, että kun näin XXL:n varastontyhjennysmainoslehdessä HIGH5 Run Packin alennuksessa 12,90€, että sellainen piti käydä ostamassa. Arvasin, että päiväykset saattavat olla niissä piakkoin, mutten jaksanut asiaa edes pohtia. Itseasiassa en kaupassa pakettia ostaessani edes katsonut sitä päiväystä. Kotona huomasin, että se on 12.03.2019, mikä tarkoittaa sitä, että joku tietty geeli menee silloin parasta ennen päiväyksen mukaan umpeen ja muissa puolestaan aikaa riittää tuonkin jälkeen.

_20190303_170611-1145x722Sisältö oli vähän eri kuin XXL:n mainoslehtisessä. Siinä se oli nimeltään Marathon Race Pack sports nutrition for you marathon ja tässä Run Pack sports nutrition for running. Tuossa ei nyt varsinaisesti muuta merkitystä ole kuin se, että sisältö oli hieman köykäisempi kuin piti. Kolme veteen sekoitettavaa urheilujuomatablettia ja joku ravinto-ohjekirja nopeammalle maratonille puuttui tästä versiosta, mutta se on ihan samantekevää. Tämä paketti sisälsi 12 kappaletta 40g geelejä, joista 4 kofeiinillisia, 3 kappaletta 66 gramman suurempia geelejä, joista 1 kofeiinillinen, kädessä pidettävän pienen juomapullon, yhden energiapatukan, yhden urheilujuomajauhepussin, yhden proteiini palautusjuomajauhepussin ja yhden 10 urheilujuomatabletin tuubin. Eli aika paljon tavaraa tuohon tarjoushintaan. Kun nuo HIGH5 -geelit ovat XXL:ssä noin 2 euroa kappaleelta, niin jo pelkästään se 12 normaalia ja 3 isoa geeliä ovat ns. hyvä diili. Pitkään mietin aikanaan, mihin niitä isoja voi käyttää, kun minulla oli sellainen kotona ja tulin siihen johtopäätökseen, että sellaiset sopivat reippaille pitkiksille, mitkä juostaan joko juoksumatolla tai sisähallissa eli paikassa, missä ne voi säilyttää jossain, eikä avattua pakettia tarvitse tunkea taskuun. Silloin yhdestä geelistä riittää kahteen annokseen ja se on hyvä, jos juoksee pitkän matkan vauhdikkaasti.

Vaikken olekaan mikään asiantuntija, enkä ole varsinaisesti perehtynyt eri geelimerkkien sisältöihin tai ominaisuuksiin, vaan olen mennyt vähän sillä mentaliteetilla, että kaikki menee alas, mitä kurkusta alas juostessani kaadan, niin silti nämä ovat tosiaan mieluisia paketin pitkulaisen muodon ja helpon avattavuuden vuoksi ja kun ne ovat Suomessa monesti kalliita, niin tämä XXL:n diili oli tervetullut. Nämä ovat myöskin sellaisia tuotteita, mitä XXL:n kannattaa pitää valikoimissaan ja mainostaa, sillä kun juoksija menee sinne liikkeeseen, hän voi samalla katsoa juoksukenkiä ja -vaatteita. Monesti ihminen ostaa siis samalla kertaa jotain muutakin ja antaahan se sellaisen signaalinkin, että XXL on nimen omaan juoksijoiden kauppa.

Mainokset