Fashion Friday: Miksi miehille myydään tällaisia?

bb1
Bjornborg.fi

Tänään on naistenpäivä, mutta mulla kun ei ole mitään naisasioista raportoitavana, niin keskityn miesten muotiin. Kävin nimittäin Björn Borgin myymälässä pari päivää sitten ja ihmettelin yhtä asiaa suuresti. Syy kauppaan menemiseen oli alla näkyvät todella makeat safety yellow -väriset paidat. Lyhythihainen (joka oli tosin kai naisten mallia) herätti huomioni jo kaukaa, kun menin siitä ohitse ja kun olin kaupassa, niin myyjä esitteli minulle tämän pitkähihaisen, joka on myöskin samalla tavalla näyttävä ja siisti paita, erityisesti treenikäytössä. Kisassa voi olla se ongelma, että se paita näkyy liian hyvin. Juoksin kerran neonkeltainen New Balancen pitkähihainen paita päälläni Paloheinässä kympin Central Park Runissa ja PasiP kertoi siitä olleen suuri apu, että hän näki minut niin hyvin edessänsä. Lopulta kun jalkani hyytyivät, hän juoksi eron kiinni ja meni loppusuoralla ohi. Tuo turvallisuusväri ei siis välttämättä olekaan aivan paras mahdollinen kilpailukäyttöön, mutta hyvännäköinen ja treenilenkeillä vallan mainio.

safety
Bjornborg.fi

Noiden pitkähihaisten paitojen vieressä oli shortseja ja kokeilin niiden materiaalia. Ne tuntuivat hyviltä. Olin kertonut myyjälle juuri sitä ennen, kuinka hyvää materiaalia Björn Borgin juoksupaidat ovat ja kuinka niistä on tullut mielipaitojani kuumissa olosuhteissa, joissa hikoilee reilusti. Shortsitkin tuntuivat olevan todella hyvää matskua, sopivan ohuet, joten ne eivät olisi kuumat juostessa, vaikka olisi kuinka hot. Niissä oli kuitenkin yksi ongelma.

bb2
bjornborg.fi

Ne shortsit olivat nimittäin niin pitkät, että ne ulottuisivat lähes polviin. Varsinkin vähän lyhyempijalkaisella juoksijalla ne tuntuisivat todella pitkiltä. Kun materiaali kastuu, niin sitten ne hinkkaavat jalkoja vasten. Kesällä ulkona puolestaan reidet eivät rusketu. Myyjäkin sanoi, että pitkät shortsit rullaavat. Ei mitään hyviä puolia, joten miksi niiden pitää olla niin pitkät? Jos ne olisivat lyhyemmät, ne olisivat paremmat, ihmiset ostaisivat niitä ja materiaaliakin säästyisi, jolloin valmistaminen tulisi halvemmaksi. Myyjä sanoi, että naisten mallistossa on lyhyempiä eli onko se niin, että miehen pitäisi muka ostaa naisten juoksushortsit, jos haluaa normaalipituiset shortsit? Se on ihmeellinen asia, enkä oikein tiedä, että kenen motiivina on myydä miehille liian pitkät, epämukavat shortsit. Tulee mieleen vertaus vaatimukseen, että kaikkien musliminaisten pitää käyttää huntua, vaikkeivat haluaisikaan. Luulisi, ettei ainakaan Björn Borgin ajatus tämä ole, että vaaditaan miehille ylipitkät shortsit, sillä jos katsoo kuvia hänen tennisajoiltaan, niin hänellä jos jollain oli lyhyet shortsit, joten kai hän nyt tietää, mitkä urheilijan tarpeet ja vaatimukset ovat.

Yksi ihmeellinen juttu on myös se, että nämä kuvien jätkät esiintyvät niin, että shortsien alla on pitkät kalsarit tms. Minusta se on vastenmielistä. Jos on lämmintä, voi urheilla shortseissa ja jos on niin viileä, ettei pärjää shortseissa, voi laittaa pitkät trikoot. Ei siihen trikoiden päälle laiteta mitään hametta liehumaan päälle. Sellaiset tyypit voisivat oikeastikin käyttää hametta, se sopisi heille shortseja paremmin. Kokonaisuutena tämä on todellakin ihmeellinen asia, että juuri nimen omaan miehille pyritään monen merkin toimesta myymään epämukavia, hankalia urheiluvaatteita, mitä liian pitkät shortsit edustavat. En tiedä todellakaan, kuka siitä on vastuussa, mutta pimeätä touhua se on. Normaalipituisia juoksushortseja ei ole Helsingissä oikeasti yhdessäkään liikkeessä. Onneksi niitä löytää ulkomaisista verkkokaupoista, mutta tosiaan ihmetouhua. Kysymys kuuluukin: miksi miehille myydään tuollaisia lökäreitä?