Fashion Friday: Samsung Galaxy S10e Flamingo Pink

galaxy-s10e_design_colors_flamingo-pink3_zoom.jpg
samsung.com

Kirjoitin joskus blogiini iPhone Redistä, vaikka minulla ei ole ollut itselläni ikinä iPhonea. Niinpä kirjoitin puhtaasti siitä lähtökohdasta, että se oli hyvännäköinen. Tässä on täsmälleen sama syy. Minulla ei ole ikinä ollut Samsunginkaan puhelinta. Siirryin GSM-aikaan vuonna 1994. Sen jälkeen suurin osa puhelimistani ovat olleet nokialaisia. Sen lisäksi minulla on ollut kolme Motorolaa, yksi Siemens ja kaksi Sonyn puhelinta. Ei siis yhtään Samsungia, enkä ole ko. merkkiä ikinä edes harkinnut. Sen sijaan, jos nyt olisin vaihtamassa puhelimen, voisin hyvin hankkia tuon Samsung Galaxy S10e:n nimenomaan tässä esiintyvässä Flamingo Pink värityksessä. Tuo väritys on nimittäin tuttu jo Miami Vicen tunnarista ja tuon puhelimen kanssa henkilö voisi olla oman elämänsä Sonny Crockett – varsinkin valkoisessa pikkutakissa.

Lippulaivapuhelimista on tullut ihan törkeän kalliita. Aikanaan kun hankin Sony Z5 Premiumin, se oli 849 euron hinnallaan varmaan markkinoiden kallein puhelin. Nyt kun hakee Googlella Samsung Galaxy S10 Plus, tulee ensimmäisenä Gigantin mainos, jossa sanotaan Galaxy S10 Plus edullisesti | alkaen 1679€. Tuo on niin hämmentävä hinta, että oli pakko mennä katsomaan, mistä on kysymys. Kun klikkasin sivuille, huomasin, että tuo alkaen on tuossa väärin. Se hinta kuuluu mallille, jossa on teran sisäinen muisti ja 12GB RAMia. Sellaista ei kukaan kännykässä tarvitse, sillä kuvat voi imuroida välillä ulkoiselle kovalevylle ja muutenkaan tuollaista suorituskykyä ei tarvitse. 128GB-versio Plussasta 8GB RAMilla maksaa 1049€. Sekin on minusta turhan paljon puhelimesta. Samanlaisia yli tonnin tai jopa yli 1500 euron kuuhintoja pyydetään tietystikin Appleista eli iPhone XS Max maksaa vähän isommalla tallennustilalla todella paljon, ihan liikaa. Niin paljon erinomaisesta puhelimesta ei ole kuitenkaan pakko maksaa. Tilanne on sama kuin autoissa. Suorituskykyä on riittävästi, joten ei ole pakko ostaa kalleinta mallia, vaan kannattaa hankkia se, mikä on omiin tarpeisiinsa nähden riittävän hyvä.

sonychrome
sony.com

Minulla on vähän yli vuoden vanha Sony XZ Premium, jonka hinta oli 799 euroa. Sen speksit ovat seuraavat. Qualcommin Snapdragon 835 suoritin, 4GB RAMia, 64GB sisäinen tallennustila (tukee max 256GB muistikorttia), 5,5 tuuman 4K HDR-näyttö ja 3230mAh akku älykkäillä toiminnoilla. Kännykän koko on 156mm korkeus, 77mm leveys ja 7,9mm paksuus. Painoa puhelimella on 191 grammaa. Minusta se on tyylikäs kromin värisenä ja ulkonäöllisesti jykevä. Pidän siitä, mutta tekniikka menee eteenpäin ja jos nyt ottaisin puhelimen, haluaisin enemmän RAMia ja enemmän sisäistä muistia. Tässä Sonyssa on myöskin erinomainen 19 megapixelin kamera, jossa on kaikenlaisia toimintoja. Sen sijaan 13 megapixelin ns. selfiekamera ei minusta ainakaan keinovalo-olosuhteissa ole minusta aivan riittävän hyvä. Hinta on minusta sopiva ja puhelin on kaiken kaikkiaan hyvä, mutta tämän päivän mittapuulla vähän vanhahtava. Jos siis nyt pitäisi vaihtaa puhelin, niin hakisin uutta puhelinta ehdottomasti kehittyneemmillä spekseillä, mutta samassa hintaluokassa. Tosin kestävyys on yksi keskeisimmistä tekijöistä puhelimen valinnassa, joten en todellakaan suosittele tai edes itse ole ostamassa uutta puhelinta vuoden välein, vaan kyllä se sen kolme vuotta pitää kestää tai sanotaanko niin, että kolmen vuoden päästä kun vaihtaa uuteen, edellisen kännykän pitää olla vielä hyvissä voimissa.

galaxy-s10e_design_colors_flamingo-pink6_zoom
samsung.com

Olennaista ainakin itselleni on se, että puhelin on ulkoisesti puhutteleva. Kännykkää hypistelee koko päivän, joten se ärsyttää, jos muotoilu ja/tai väri eivät ole mieluisia. Aikanaan kaikki puhelimet olivat mustia, sittemmin tuli vaihdettavia kuoria ja myöhemmin värejä. Mustien puhelimien jälkeen minulla oli mm. yksi vaaleansininen taittuva Nokia kangaspäällisellä, sen jälkeen kaksi kullanväristä Motorolan Dolce & Gabbanaa. Myöhemmin Nokia Lumia-aikaan käytin valkoista kännykkää. Androidiin siirryttyäni puhelimeni ovat olleet kullanvärinen Sony Xperia Z5 Premium ja nyt krominvärinen Sony Xperia XZ Premium. Jatkossakin puhelimen pitäisi olla makeanvärinen ja muotoilultaankin siis mieluinen. Liian pyöreistä puhelimista en ole koskaan pitänyt, vaan tällaiset neliskanttiset, järeät laitteet, mitä Sonyt ovat, miellyttävät minua. Kulmasta kulmaan näyttöjen tulo on toki tehnyt myös pyöreäkulmaisista puhelimista paremman näköisiä, enkä enää vihaa edes iPhonen ulkonäköä.

Kuten MKBHD tuossa videossa esittelee, Samsung S10e voisi olla tuollainen puhelin, mistä voisin pitää. Sen hinta on sopiva eli 799 euroa 128 GB versiona. Lisäksi puhelin on flamingo pink -värityksessä hyvännäköinen ja muotoilultaan hyvä. Suurin ero siinä on minun puhelimeeni se, että näytössä ei ole niin suurta kehystä ympärillä ja puhelin on paljon kevyempi. Kyseinen Samsung on 142mm korkea, 70mm leveä ja 7,9mm paksu eli selvästi lyhyempi ja kapeampi puhelin kuin Sonyni. Silti siinä on 5,8 tuuman näyttö ja puhelimen paino on vain 150g eli se on selvästi sirompi. Akku on pienempi kuin Sonyssa, mutta täytyy ottaa huomioon Sonyn näyttö, joka vie enemmän akkua. Sonyssa on nimittäin tuplasti niin suurella resoluutiolla oleva näyttö kuin Samsungilla. Se onkin yksi asia, millä Sonyn lippulaivamallit ovat päässeet briljeeraamaan. Ne näytöt ovat hyviä ja uudessa Xperia 1:ssa tuo on viety taas eteenpäin. Tosin näyttö voi olla riittävän hyvä tuossa Samsungissakin ja todennäköisesti onkin – muutenhan MKBHD sitä mallia ei olisi kehunut. RAMia puhelimesta löytyy 6GB, mikä on riittävästi ja sisäistä muistia 128GB, mikä minusta myöskin riittää (vaikkakin 256 GB) voisi olla parempi, sillä onhan se tuplasti sen verran, mitä nykyisessä puhelimessani on. Muutenkin tuossa Samsungissa on paljon edistynyttä teknologiaa, enkä ainakaan itse henkilökohtaisesti tiedä, mitä parempaa puhelimelta voisi vaatia – paitsi tietysti kestävyyttä ja sitähän me emme tällä esittelyllä saa selville, vaan se vaatisi jonkin tyyliin 3 vuoden kestotestin.

Puhelimen väritykset ovat musta, valkoinen, myrkynvihreä, sininen, flamingo pinkki ja kanarialinnun keltainen. Sanovat, että värien saatavuus saattaa riippua maasta ja operaattorista, mutta myrkynvihreätä ei ole saatavilla Yhdysvalloissa. Mikä vahinko amerikkalaisia nyt kohtasikaan! En pidä siitä vihreästä lainkaan. Paras väri noista on ehdottomasti tuo flamingo pink, joka on jonkinlainen mukaelma siitä corallisävystä, joka on Pantonen vuoden väri 2019. Se on erittäin ja moderni piristävä. Se ei ole sillä tavalla naisellinen kuten joku ruusukulta olisi, mitä esim. Appleissa näkee, vaan se on todella pirteän kirkas. Kuulemma jopa vielä enemmän niin livenä kuin kuvissa. Tuon värin merkityksestä kertoo jotain se, että kaikki YouTube-videot ja esittelyt lehdissä on tehty tuon värisestä puhelimesta. Valmistaja tietää, että se on hyvännäköinen. Jos joku asiakas haluaa valita jonkun toisen värin, niin var så god, mutta flamingo pink on ylivoimaisesti paras.

galaxy-s10e_design_colors_flamingo-pink8_zoom.jpg
Samsung.com

Tämä on siis yksi harvoista matkapuhelimista, jossa yhdistyy riittävän edistynyt teknologia, hyvä muotoilu ja miellyttävä väritys. Niinpä Samsung S10e flamingo pink olisi kännykkä, jonka voisin ottaa. Asiassa on vain kaksi muttaa. Ensimmäinen on se, että nykyinen puhelimeni on reilun vuoden vanha ja aion käyttää sitä kolme vuotta ellei se säry jostain syystä. Toiseksi en löytänyt sitä flamingo pinkkiä minkään operaattorin sivuilta, enkä Gigantin kaltaisista kaupoista, vaikka se on se heidän tärkein värinsä ja pitäisi olla tarjolla globaalisti. Siinä on siis kaksi vaihtoehtoa: a) joko sitä ei ole kysynnän vuoksi saatu vielä Suomeen tai b) joku on päättänyt, etteivät suomalaiset ansaitse parasta. Mene ja tiedä. Joka tapauksessa värillä on väliä ja tämä puhelin tuossa värityksessä saa jopa Sony-miehen nyt innostumaan.

Tämä on siis erittäin muodikkaan oloinen kännykkä. Hyvää työtä Samsung.