Polar Vantage M, Marathon Season Edition

polarM
Polar.com

Polar julkisti Vantageen uuden limenvihreän version nimeltään Marathon Season Edition. Huomasin asiasta maanantaina Stravassa mainoksen ja kun asiaan tarkemmin perehdyin, kävi ilmi, että se on ilmeisesti vain uusi väri, joka juhlistaa alkavaa maratonkautta. Minusta Polarin olisi pitänyt julkaista alun jo perin molemmat Vantaget tässä värityksessä kolmesta syystä. Yksi syy on se, että vihreä oli paras väritys jo M430:ssa, toinen on se, että vihreät ja keltaiset kellot ovat kilpailijoillakin kuten Garminilla suosittuja ja kolmanneksi tämä kello näyttää uskomattoman freesiltä ja hienolta vihreänä. Tämä Marathon Season Edition -malli on saatavilla Vantage M:stä ja siinä tulee mukana kaupan päälle musta kangasranneke. Kun ottaa huomioon tämän ja tuotteen hinnan 279 euroa, on tässä minusta aika hyvä lahjaidea vaikkapa kevään ylioppilaille.

polar-vantage-v-marathon-wristband-desktop_0
Polar.com

Entäpä sitten se parempi malli Vantage V. Ei hätää, siihen on saatavilla lisävarusteena Marathon Season Edition -ranneke hintaan 39,90€ eli jokainen voi muuttaa oman kellonsa limenvihreäksi, mikä on tosi jees ainakin ulkonäöllisesti. Samaten olemassa olevan Vantage M:ään voi myöskin hankkia vastaavan limenvihreän rannekkeen hintaan 25,00€. Softapäivityksiähän on tullut jo aiemmin, mikä on muuttanut Vantageja houkuttelevammaksi.

Valitettavasti asiassa on yksi mutta ja se on se, että niitä ei saa kapeaan ranteeseen. Polarilla on kaksi rannekepituutta eli S ja M/L. Vantage M:ssä nämä koot menevät niin, että S-ranneke sopii 130-175 mm ranteeseen ja M/L-ranneke 140-200 mm ranteeseen (joissain väreissä lukee 140-210 mm). Vantage V:ssä puolestaan S-ranneke sopii 130-185 mm ranteelle ja M/L-ranneke 155-210 mm ranteelle. Ainakaan toistaiseksi limenvihreätä ei ole lainkaan S-pituisena. Minusta se on vähän hassua siinä mielessä, sillä version nimi on Marathon Season Edition ja monesti nimen omaan juoksijat ovat heitä, joilla on kapea ranne. Oma ranteeni paksuus esimerkiksi on juurikin suurin piirtein tuo 140 mm ja vaikka Polarini ei ole Vantage eli ei täysin vertailukelpoinen, niin kai silti siitä jotain osviittaa saa, että minulla on se kapeampi S-ranneke ja pidän sitä silti 4. tiukimmassa reiässä, jos kello on kädessä muuten kuin treenatessa ja jos olen lenkillä, niin se on 3. tiukimmassa reiässä. Tämä tarkoittaa sitä, että pidempi ranneke ei kävisi missään tapauksessa Vantage V:ssä ja M-mallissakin se olisi juuri siinä ja siinä toimisiko, jos hirtän kellon viimeiseen reikään. Niinpä sanoisin tältä pohjalta, että suurin osa juoksijoista haluaa sen S-rannekkeen, mutta sitä ei tästä maratonmallista ainakaan vielä ole saatavilla.

Tämä on tässä värityksessä todella hyvännäköinen kello. Toivottavasti Polar tuo myyntiin myös sen lyhyemmän rannekeversion, sillä kuten sanottua: juoksijoilla ei ole turvonneet ranteet. Minulla ei ole tietoa siitä, saako näitä tämän värisiä kelloja ostaa jälleenmyyjiltä, mutta ainakin Polarin nettisivuilla ne ovat saatavilla.