Helmi- & maaliskuu: mikään ei oikein onnistunut

dsc_5321-774x1376.jpgTammikuun pilasi keuhkoputkentulehdus. Tuon jälkeen alkoi harjoitusohjelma, mutta se oli pakko keskeyttää helmikuussa muiden kiireiden takia ja myös osin sen vuoksi, että tuli joku mystinen ongelma 10x100m vetojen jälkeen. Sinnittelin tuon jälkeen puolitoista viikkoa, mutta yhden pitkiksen aikana ja sen jälkeen tuntui henkisesti ja fyysisesti siltä, ettei enää pysty. Olin juossut 36 päivää ilman lepopäiviä. Pfitzingerin ohjelmassa olisi ollut 18 viikkoa ilman lepopäivää ja tarkoitus siirtyä jopa kahteen lenkkiin päivässä. Ei onnistunut, vaan keskeytin harjoitusohjelman 18. helmikuuta, mutta jalat eivät tulleet kuntoon. Pitkään tuntui, että siellä on varmaan joku revähdys tai repeämä pakaralihaksessa, kun lenkkivauhdit putosivat minuutilla per kilsa. Jopa kuuden minuutin pk oli ulkona vähän hankalaa. Niinpä pidin juoksutaukoa, fillaroin ja tein crossarilla. Kivut tavallaan hävisivät, sillä varsinainen kipupiste oli poissa, mikä siellä alunperin oli ollut. Ongelmat eivät kuitenkaan poistuneet.Nyt on mennyt melkein pari kuukautta niistä vedoista (5. helmikuuta) ja liikeradoissa on jotain häikkää, enkä pysty oikein juoksemaan kuin kevyttä vauhtia. Pakaroissa ja takareisissä on jotain, mutten oikein tiedä missä, enkä tiedä onko se ylirasitusta vai jotain vammaa. Niinpä tehot jäivät nyt pariin kuukauteen veke ja myös määrä kärsi rajusti. Jos en juokse ihan todella hiljaa, niin jopa pk-lenkeillä on vähän vaikea mennä yli 10 kilsan pituuteen. Niinpä viime vuoteen verrattuna kyllä lenkkien keskipituudet olivat nyt maaliskuussa surkeita.

No tehdään yhteenvetoa: helmikuu, 28 päivää. 21 lenkkiä, 312,52 km juoksua. Lenkin keskipituus 14,88km, mikä johtuu osin loppukuun lyhyistä lenkeistä. Tuon lisäksi 3 kertaa coretunnilla, kerran vesijuoksua ja uintia, 2 kertaa sisäpyöräilyä ja 3 kertaa crossarilla. Kuussa oli yksi lepopäivä. Laadun osalta treeni oli ihan ok 17. päivä saakka.

Maaliskuu, 31 päivää. 23 lenkkiä, 301,72 km juoksua. Lenkin keskipituus 13,12 km. Näin lyhyitä lenkit eivät ole olleet aikoihin, kun ei ollut keskipitkiä, eikä mitään intervalleja tai tempojuoksua ollenkaan. Kaikki lenkit 40-60 minsaa hiljaa tai pitkiksiä tai lähes pitkiksiä. Ei siis yhtään laatutreeniä, yksi 4 km ylämäkijuoksu ja kaksi pitkistä. Maaliskuussa kävin coressa 4 kertaa ja functional movetunnilla kerran. Sisäpyöräilin kahdesti ja samaten crossarilla kaksi treeniä, vesijuoksemassa kävin kerran. Tavallaan lepopäiviä oli kolme, mutta tavallaan vain yksi. Kahtena päivänä kävin nimittäin vain 30 min coretunnilla, enkä tehnyt mitään muuta liikuntaa.

Kun tammikuussa oli tullut keuhkoputkentulehduksen vuoksi vain 268,5 km, niin onhan tämä alkuvuosi ollut pettymys. Kolmeen kuukauteen juoksua 882,7 kilsaa, mikä on aika paljon vähemmän kuin viime vuonna. Vuosi sitten olin juossut maaliskuun loppuun mennessä 1222 km eli vähennystä tänä vuonna peräti 27,8%. Kaikki toki sairasteluiden ja ongelmien piikkiin. Jos jotain lohtua pitää hakea, niin se tulee siitä, että viime vuonna pääsiäisestä alkoi 35 päivän keuhkovirus eli huhtikuu oli surkea.

En ole ihan varma mikä terveydellinen tilanteeni on nyt, joten on vaikea ennustaa jatkoa. Sen tiedän, että olen panostanut aika paljon liikkuvuusharjoituksiin, lihaskuntoon, venyttelyyn ja rullailuun. Eilen tein ekaa vastuskuminauhalla pakaratreeniä. Vaikken nyt pystykään kunnolla harjoittelemaan, niin lenkillä voin kuitenkin käydä, joten sekin on parempi kuin ei mitään ja kuitenkin ihan hyvää vastapainoa sille tieteelliselle duunille koneen ääressä, mitä teen päivisin. Katsotaan kuukauden päästä, ollaanko yhtään viisaampia. Kuten kuvasta näkyy, niin mukana roikutaan.

 

Mainokset