Yleisurheilijoille Craftin asut

craftt.jpgLuin maanantaina Ilta-Sanomista, että tänään keskiviikkona julkaistaan sopimus, jonka perusteella Suomen maajoukkueyleisurheilijat vaatettaa jatkossa ruotsalainen Craft. Olin hyvilläni, että uusi varustesopimus on vihdoinkin saatu solmituksi ja ajattelin, että sopimus julkistetaan aamulla, jolloin voisin kirjoittaa aiheesta blogiin. Sitten sitä tiedotetta ei tullutkaan. Odotin ja odotin, mutta mitään ei tapahtunut. Jossain vaiheessa aloin jo epäillä, että ehkäpä se Ilta-Sanomien juttu oli aprillipila. Lopulta kyllästyin odottamaan ja lähdin muilla asioille, mutta nyt kun klo 16.50 palasin koneelle, huomasin uutisen tulleen Yleisurheilu.fi-sivustolle. Siinä jutussa lukee, että Suomen maajoukkue kilpailee niin aikuisten kuin junioreidenkin toimesta Craftin asuissa seuraavat neljä vuotta. Itsehän ehdotin Craftia vaatettajaksi jo 22. maaliskuuta 2018 eli yli vuosi sitten. Halusin tottakai saada jo viime kaudeksi jotkut asut, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Craft on itselleni tuttu jo 80-luvulta hiihtoalusasujen osalta. Vielä nykyiselläänkin lähes kaikki hiihtoalusasuni ovat Craft-merkkisiä ja käytän niitä luonnollisesti myöskin talvijuoksussa. Ne ovat erittäin hyviä tuotteita. Juoksun puolelta minulla on yhdet juoksuhanskat, yksi juoksupipo sekä jotain n. 5 kpl tapahtumapaitoja, jotka ovat Craftilta. Niissä ei ole mitään valittamista. Niinpä suhtaudun tähän sopimukseen myönteisesti – varsinkin kun Ruotsin yleisurheilumaajoukkue on kilpaillut jo vuodesta 2015 alkaen Craftin asuissa, samoin Norjan joukkue on ollut merkin ”tallissa”. Tuotteet ovat siis jo hyväksi ”piireissä” havaittu. Mielenkiinnolla odotan tekevätkö Suomessa samankaltaista hanketta, mikä Ruotsissa on toteutettu Inter Sportin kanssa (mikä on myöskin Ruotsin maajoukkueen sponsori), jonka kautta kannattajilla ja miksei vaikka kuntojuoksijoilla on ollut mahdollisuus ostaa urheilukaupoista ja netistä niistä kisa-asuista ns. replikaversioita. Hihaton Suomi-paita päällä voi olla kiva juosta maraton ulkomailla tai Suomi-trikoissa vetää jotain kovaa ratatreeniä Eltsussa. T-paita puolestaan saattaa kulkeutua monen ulkomaalaiset matkailijan mukana laukussa matkamuistona kotiin. Potentiaalia siinä on paljon, kysymys on vain siitä, kuinka se osataan hyödyntää.

Jarmo Mäkelä kun saatiin SUL:stä pois, niin pikkuhiljaa alkaa tapahtua myönteisiä asioita. Paljon on vielä tehtävää, mutta tämä on hyvä alku.