XXL Redi, Grand Opening

DSC_0763-774x1376Tänä aamuna klo 7 avattiin Redissä uuden konseptin mukainen XXL. Se on ensimmäinen ko. konseptin liike pääkaupunkiseudulla. Niinpä oli luontevaa, että lähtisin paikan päälle katsomaan, kuinka se pystyy haastamaan muut urheilukaupat. En toki seitsemältä, mutta puoli kymmeneltä. Matkasin Rediin ensimmäistä kertaa metrolla. Se kolmen pysäkinvälin matka sujui hyvin nopeasti ja metroasemalta oli koko matkan opasteet perille. Arviolta kävelin metrolta kolme minuuttia ko. myymälään. Liike sijaitsee kahdessa kerroksessa eli kauppakeskuksen 2. ja 3. kerroksessa. Sen melkein seinänaapuri on siinä 2. kerroksessa Stadium eli Redissä asioiva voi vierailla kätevästi vaikkapa molemmissa myymälöissä. Tällä kertaa en Stadiumissa käynyt, sillä tutustuin siihen myymälään jo syyskuussa kauppakeskuksen avajaispäivänä.

dsc_0741-1376x774.jpgEnsivaikutelmani XXL Redistä oli hyvä (sen verran paljon oli porukkaa, etten varsinaisia yleiskuvia ottanut). Jo kaupan ulkopuolella annettiin kaikille avajaisten asiakkaille mukaan XXL:n kestokassi, johon oli mahdollista kerätä liikkeessä ostoksensa ja kun maksoi, niin sen kassin sai ilmaiseksi mukaansa. Se oli hyvä systeemi. Toinen merkillepantava seikka on se, että siellä oli todella uskomattoman paljon henkilökuntaa ja he olivat todella ystävällisiä. Parin metrin välein joku tervehti. Siellä oli todella paljon myyjiä muista XXL-myymälöistä. Yksi esimerkiksi oli Jyväskylästä saakka ja sen lisäksi tapasin mm. todella asiantuntevan tossumyyjän Tammiston myymälästä. Sielläpäin asioivat ehkäpä tunnistavatkin hänet. Mies tiesi paljon kengistä ja jopa siitä, miten milläkin merkillä menee ja mitkä ovat suunnitelmat jatkossa.

_cover-1376x774.jpgSisustukseltaan tämä myymälä on mielestäni todella onnistunut. Olen vertaillut urheilukauppojen sisustusta aika paljon Stockmannin kaltaisiin laadukkaampiin tavarataloihin ja muihin liikkeisiin kuten vaikkapa premiumvaatekauppoihin. Osa urheilukaupoista on valitettavasti halpahallimaisia, joissa on jotenkin karunoloinen lattia ja rekit siellä sun täällä, jolloin vaikutelma on kirppishenkinen. Tämä on täysin eri maata. Siellä on tyylikäs pääväriltään musta sisustus ja kauppa on entistä paremmin jaettu pienempiin osastoihin. Esimerkiksi retkeilylle on oma soppensa ja juoksukenkäosastolla on korkeiden seinän vieressä olevien hyllyjen lisäksi sellaisia matalampia hyllyjä keskellä, johon kengät olivat laitettu todella näyttävästi esille. Layoutiltaan myymälä on sellainen, että alakerrassa sisäänkäynnin jälkeen on vaatteet, sen jälkeen retkeily, sukat ja lopuksi kengät ennen kassoja. Yläkerrassa puolestaan on treenivälineet, palloilu ja kaikki muu. Kävin ostamassa yläkerrasta vastuskuminauhat pakaratreeniäni varten (avajaisdiili 6,90€), mutta muuten keskityin viettämään aikaani alakerrassa – pääasiassa luonnollisesti juoksukenkäosastolla.

DSC_0762-774x1376.JPGJuoksukenkäosastolle tullessani vastassa olivat mallinuket, joilla oli Niken kuteet ja Hokat jaloissa. Muutenkin Clifton 5 ja Arahi 3 olivat aika hyvin siellä jopa monessa paikassa esillä. Olen jutellut eri henkilöiden kanssa XXL:stä ja on ihan selkeä suuntaus, että panostavat enemmän Hokaan. Mach 2:sta en tuolla nähnyt (mutta en toki joka hyllyä katsonutkaan), mutta Kluuvissa olen sen bongannut samassa värityksessä kuin minulla on. Samoin Speedgoat 3, jonka bongasin Kluuvista ja totesin täydellisen hienoksi ulkonäöltään, on kuulemma myös mm. siellä Tammistossa. Tämä XXL Tammiston myyjä oli kanssani samaa mieltä siitä, että siinä on ulkonäöltään viimeisen päälle hieno tossu. Se oli juuri kivaa tänään tuolla Redissä, että nämä myyjät XXL:ssä oikeasti innostuvat niistä tuotteista. Sitä pystyy välittämään asiakkaille sitä innostumistaan, jos aidosti pitää niistä tuotteista mitä myy.

dsc_0753-1376x774.jpgHokien lisäksi kaupassa oli tietysti paljon muitakin kenkiä esillä, mutta yksi niistä oli ehdoton tähti. Tämä stara oli omenanvihreä New Balance FuelCell Impulse, joka oli avajaistarjouksena 79€ (ovh 179€). Nuo kengät ovat ulkonäöltään täydelliset. Moni blogin lukija on varmasti huomannut, että tuollainen vihreä on yksi mieliväreistäni ja pidin niin paljon siitä, kun Helsinki Half Marathonilla jaettiin Björn Borgin tapahtumapaita tuossa värissä, että kilpailin se paita päälläni juostessani puolikkaan. Nyt sama väritys oli noissa kengissä ja millä tavalla. Se yhdistelmä vihreää ja mustaa on toteutettu täydellisesti. New Balance on käyttänyt aiemminkin kirkasta vihreätä mm. silloin, kun 2016 Suomen olympiajoukkueelle tehtiin spesiaalimalli Vazee Pacesta, jota oli saatavilla myöskin vain XXL:stä, mutta tämä on ihan eri luokkaa. Nämä kengät näyttävät kerta kaikkiaan upeilta. Kirjoitan torstaina FuelCell Impulse sta lisää. Naisille sama kenkä oli tarjolla tiffany-värityksessä, eikä sekään ole huono – pikemminkin päinvastoin.

DSC_0751-1376x774Tossut olivat jaoteltu osastolla vähän eri paikkoihin kategorioiden mukaan. Oli eri hyllyt polkujuoksukengille, pronaatiotuetuille, kevyille juoksukengille ja normaaleille neutraaleille jalkineille. Sen lisäksi siellä oli kulmaus, jossa oli taulu auttamassa selittämään ihmisille, mitä neutraali-, ylipronotoiva- ja alipronotoivajalka tarkoittavat. Sen lisäksi siinä kohdassa oli juoksumatto, jossa asiantunteva myyjä voi auttaa asiakasta valitsemaan itselleen oikean jalkineen. Vaikka valikoima jossain muualla kuten Mikonkadun Inter Sportissa tai Forumin Stadiumissa voi olla eri tossumallien ja -merkkien osalta laajempi, niin täytyy sanoa, että pidin todella paljon tästä layoutista. Siellä ei ollut oikeastaan kuin kaksi asiaa, mitä ihmettelin. Ensimmäinen on se, että sukat ovat ennen kenkiä. Ihminen valitsee kengät ensin, eikä halua sitten lähteä väärään suuntaan takaisin hakemaan sukkia. Sinne pitäisi laittaa jonnekin jotain premium-juoksusukkia, joita myyjät voisivat suositella jokaiselle, joka on juuri päättänyt ostaa juoksukengät.

DSC_0760-1376x774Toinen pikkuasia oli se, että myymälässä tuli nyt aika kuuma, kun siellä vietti aika paljon aikaa ja jutteli ihmisille, niin se tarkoitti samalla sitä, että tuli jano. Minä olisin laittanut kävelyreitin varrelle jotain laatikoita, joissa olisi ollut tarjolla vesipulloja ja vaikkapa energiajuomia ostettavaksi. Moni olisi hankkinut juoman mukaansa siihen kassiin. Silloin sen olisi voinut juoda takaisin tullessa metromatkalla. Siellä myytiin kyllä proteiinipatukoita ja itsekin sellaisen ostin mukaani, mutta ei juomia. Niinpä matkustin sitten sieltä pois kuivin suin. En nimittäin viitsinyt enää mihinkään muualle mennä, koska HSL:n lipussa oli enää 20 minuuttia aikaa jäljellä. Päätin, että ajan saman tien takaisin sen kolme pysäkinväliä. Ensin piti kuitenkin jonottaa kassalle. Sinne oli aika pitkä jono, mutta se meni huikean nopeasti. Molemmilla puolilla oli runsaasti kassoja ja jokaisella kassalla oli töissä kaksi nuorta. Kun sen kestokassin ojensi siihen tiskille, niin toinen tyhjensi sen kassin nopeasti ja antoi ne ostokset sille toiselle, joka luki niistä viivakoodit ja rahasti asiakkaalta sen summan. Sillä aikaa kun asiakas maksoi, se toinen laittoi ne ostokset takaisin sinne kassiin ja näin ollen maksutapahtuman jälkeen asiakas sai häneltä kassin käteensä ja pääsi lähtemään nopeasti eteenpäin. Itse lähdin metroon samaa viitoitusta pitkin, mistä olin alun perin tullutkin. Ainoana erona oli se, että piti osata ottaa reitti länteen, eikä itään. Siellä Redissä mennään näköjään eri puolelta metroon sen mukaan, kumpaan suuntaan ollaan matkustamassa.

dsc_0734-774x1376.jpgTuo on hyvä kauppa ja se saattaa korvata Kluuvin go-to-vierailukohteenani mitä tulee XXL:ään. Okei, Kluuviin on parin minuutin kävelymatka, mutta ei toi metromatka Rediin paha ole. Mobiililippu tassuun ja kolme pysäkinväliä. Samalla lipulla pääsee takaisin. Jos tähän loppuun sanoisi vielä kolme asiaa, mitkä jäivät mieleeni, niin ne ovat järjestyksessä 1. ystävällinen, runsaslukuinen henkilökunta, 2. siisti kauppa fiksulla layoutilla ja 3. hyvä valikoima muutamilla täsmädiileillä (ostin mm. 2-packin Björn Borgin boxereita 9,90€).

Hyvä XXL, hyvä Redi!