Bostonin maraton tänään, tässä kengät

Boston_Marathon__Supernova_TeeLegendaarinen Bostonin maraton järjestetään tänään. Yksi tuttavani on siellä mukana ja hakee uutta ennätystä, 2.40 alitusta. Ollaan juteltu kenkäasioista ja huomasin, että mies oli hankkinut siniset Vaporflytkin, joten yritys ei jääne välineistä kiinni. Toivottavasti keli on suotuisa. Sen verran on tietoa ennusteista, että kun kisa starttaa klo 10, niin siellä pitäisi olla sellaiset 16C ja vesisadetta. Yhdeltätoista 17C ja edelleen sataisi, sen jälkeen sade loppuisi ja olisi 18C kahdeltatoista ja 19C klo 13. Eli hieman lämpimänpuoleinen, mutta toisaalta siellä tuulee suht navakasti, minkä vuoksi se ns. RealFeel on paljon kylmempi, 12C startissa. Ongelman aiheuttaa minusta se, että kastuneet vaatteet voivat tuntua tuulisella säällä paljon kylmemmiltäkin. Tuulta on tosiaan tulossa, mutta sen pitäisi olla myötäistä eli enkkojen tekeminen kaiken järjen mukaan mahdollista. Siellä voi olla kisassa kaikkea pakkasen ja helteen väliltä, joten noin keskimääräisesti ajateltuna nämä sateesta huolimatta taitavat olla aika hyvät olosuhteet.

Viime vuonna oli karmea keli ja todella jännittävä kisa seurata. Tänä vuonna kisa saattaa jäädä näkemättä tai ainakaan itse en tiedä näkyykö se mistään ilmaiseksi. Onhan se aivan älytöntä, että tuollaisen tapahtuman katsomisesta pitäisi maksaa se $12.49, mitä FloTrack pyytää. Se olisi ihan kiva nähdä eliitin osalta, mutta myös, jotta näkee ne vallitsevat olosuhteet, mutta en minä todellakaan ala siitä maksamaan. Niinpä jos ilmaista lähetystä ei mistään tule, en maksa ja sitä kautta en näe kisaa.

Tossuvalmistajat ovat tehneet taas Bostonin erikoismalleja, esittelen ne tässä.

Skechers GOrun Ride 7

ride7boston
Skechers.com

Suosikki asfalttikenkiini eli Skechersin GOrun Ride 7:aan tuli eilisellä pitkiksellä 600 km mittariin. Pidän edelleen niistä todella paljon. Saisivat toki olla värikkäämmät ja Bostonissa se olisi mahdollista. Amerikassa sata dollaria maksavat Ride 7:n erikoismalli pitää sisällään kaikki USA:n lipun värit, kun pohjassa ja logossa on punaista, pääväri on valkoinen ja sitten siinä on sopivasti sinisiäkin yksityiskohtia. Takaa löytyy tähdet kuten lipustakin. Tuossa on huikea kenkä, jollaiset haluaisin itsellenikin.

ride7boston2
Skechers.com

Brooks Launch 6

bostonlaunch.jpg
brooksrunning.com

Brooksin Launch on aika samantyyppinen kenkä kuin tuo Skecherskin eli hieman nopeampi peruslenkkari. En ole kutosta vielä kokeillut juoksukäytössä, mutta 3 minulla oli. Sen mitä jalkaani liikkeessä kokeilin, niin koko on suurempi kuin ennen eli pitäisi ottaa ½ numeroa pienempi ja samaten kengät ovat mukavammat. Tämä erikoismalli on myöskin Amerikassa 100 dollaria ja siihen on kuvattu kaupungin metrokarttaa. Metroon verrattuna kuulemma nopeampi, kevyempi ja aikataulussa. Nämä kengät voisin myös ottaa milloin tahansa, sillä pidän Launcheista, mutta ne ovat kyllä jo useimmissa koossa loppuunmyydyt ainakin Brooksin Amerikan nettisivuilla.

New Balance 890v7

nb890v71.jpg
Newbalance.com

Uusi New Balance 890v7 on kenkä, jota en ole livenä nähnyt vielä ollenkaan. Se on selvästi kevyempi kuin edeltäjänsä v6, joten vauhtikenkä se on. En tiedä edes onko vaimennusta enää riittävästi treenikäyttöön. Se on kuitenkin tässä toissijaista, puhutaan ulkonäöstä. Tämä väritys on todella poikkeuksellinen. Siinä on kultaa kuten kultamitaleissa eli viittaa voittamiseen, mutta päällinen tuo mieleen jotkut kirsikkapuut. Hinta on Amerikassa 129.99 dollaria. Kyllä minä samoin kuin kaksi ensimmäistä kenkämallia itselleni ottaisin, mutta tässä tapauksessa ulkonäön vuoksi, kun en vielä tiedä, pidänkö tästä kengästä muuten.

nbbos
newbalance.com

New Balancella on myöskin aivan huikeita pitkähihaisia ja takkeja. Vielä kenkiäkin enemmän haluaisin tuollaisen pitkähihaisen, jossa lukee edessä RUN BOS ja takana Boston.

Saucony Kinvara 10

kinvara10dunk
Saucony.com

Kinvarat kiinnostavat kanssa kenkänä jossain määrin. Kevyt, mutta sopivan pehmeä. Se voisi olla hyvä tossu vaikkapa juoksumatolle. Itselläni ei ole niistä juoksukokemusta, mutta jalkaani olen kokeillut. Niistä on tullut nyt toisen vuoden peräkkäin Dunkin Donuts -ketjun kanssa yhteistyössä tehty malli. Se maksaa Amerikassa 120 dollaria ja on jo loppuunmyyty. He valmistavat niitä vähän, joten se on vähän sellainen kulttituote. Minusta viime vuonna erinomainen idea, mutta nyt toistaa vähän itseään liikaa. Lisäksi tekstiä vähän liikaa siinä tossussa. Sen viime vuotisen olisin halunnut, nyt se ei ole enää sellainen niin kiinnostava juttu. Ottaisin ehkä mieluummin jotkut muut Kinvarat kuin tämän erikoismallin.

Asics GEL-Cumulus 20 Boston

cumulus20
Asics.com

Sama stoori jatkuu, nämäkin 120 dollaria Amerikassa. Täytyy tosin sanoa, ettei Cumulus minua millään tavalla säväytä tai kosketa, joten en tätä kenkääkään sillä tavalla himoitse. Mitä tulee väritykseen niin idea on suht hyvä, mutta tietyllä tavalla haluaisin, että pohjaväri olisi harmaan sijaan valkoinen. Silloin siinä olisi sellaista 80-luvun Boston Celtics vibaa.

Adidas Boston Boost 7

adizero_Boston_7_Sho
Adidas.com

Viime vuotiseen tapaan Boston Boostista on tullut erikoismalli, mikä ei ole yllättävää. Adidashan on tapahtuman virallinen sponsori. Hinta on edellisten tapaan 120 dollaria. Tällä kertaa kengät on saatavilla kahdessa värityksessä. Minä pidän tuosta neonkeltaisesta enemmän, sillä tummassa häiritsee ehkä vähän se vaaleamman sininen logo ja teksti. Ne olisivat saaneet olla mieluummin vaikkapa valkoiset. Boston Boostit ovat minusta kaikessa hyvät yleistossut, joissa on pitävä Continentalin pohja. Niillä voi kisata maratonilla tai jopa lyhyemmillä matkoilla ja tehdä sen lisäksi laajalti erilaisia treenilenkkejäkään. Ottaisin nuo keltaiset kengät anytime.

adizero_Boston_7_Shoes
adidas.com

Koska merkki on tapahtuman virallinen sponsori, niin adidaksella on myös todella paljon erilaisia paitoja, takkeja, lippiksiä ja muita juoksuvarusteita tapahtuman logolla varustettuna. Moni kisassa juossut ostaa niitä matkamuistoiksi. Niiden hankkiminen onkin minusta oikeasti sopivaa vain heille, jotka tapahtumaan osallistuvat.

Minusta tänä vuonna kattaus kenkien suhteen on aika onnistunut. Kisa on kuitenkin pääosassa. Alkuillasta saadaan jännittää. Ei ole tosiaan vielä minkäänlaista käsitystä, näkeekö kisaa mistään vai pitääkö seurata jostain ”teksti tv:stä”.