Keväinen treenivinkki

dsc_1005-1376x774.jpgAlkuviikon kelit ovat olleet aivan mahtavat. Eilen juoksin ensimmäistä kertaa jo ilman takkia niin, että oli vain lyhythihainen ja pitkähihainen juoksupaita. Oli kieltämättä pikkaisen vilpoinen, mutta toisaalta kun meri oli täysin peilityyni, niin tuo oli mahdollista. Tuota lenkkiä ennen kävin 30 minuutin coretunnilla, eikä todellakaan sen hyvän keskivartalotreenin jälkeen tehnyt mieli mennä juoksumatolle, vaan ulos upeaan keliin lenkille. Niinpä päätin, että nyt on hyvä hetki antaa vinkkejä siitä, kuinka salitreeni tai ryhmäliikunta on helpoiten yhdistettävissä ulkolenkkiin, kun säät sallivat.

dsc_0985-774x1376.jpgEnsinnäkin kannattaa laittaa shortsien sijaan pitkät, ohuet trikoot. Itselläni oli eilen todella ohuet adidaksen trikoot, joilla periaatteessa olisin voinut juosta jopa juoksumatolla. Ei se mukavaa olisi ollut, mutta mahdollista. Ne eivät olleet missään nimessä liian kuumat keskivartalotunnille, joten kun tulin sieltä tunnilta pukuhuoneeseen, minun ei tarvinnut ottaa kaapista kuin pitkähihainen juoksupaita, pukea se päälleni ja poistua rakennuksesta ulos juoksemaan.

dsc_1007-1376x774.jpgMoni voisi nyt kysyä, entäpä kengät? Tässä onkin nyt se jippo, mitä keväällä voi käyttää. Juoksumattokäytössä olevat kengät voi siirtää ulkokäyttöön. Siirsin viime keväänä Pegasukset ja Boston Boostit tällä tavalla ulkojuoksuun ja eilen sama tapahtui Nike Zoom Eliteille. Niissä oli ennen eilistä 554 km mattojuoksua ja aika monia ryhmäliikuntatunteja takana, joten oli aika siirtyä eteenpäin ja nähdä, millaiset ne ovat asfaltilla ja hiekalla. Likaantuneilla ulkokengillä ei ryhmäliikuntaan voi osallistua, mutta eilisen kaltaisia lenkkejä hienossa kelissä voi tehdä ehkä pari kolmekin kertaa ennen kuin kengät näyttävät likaiselta pesemällä ne treenien välissä. Itselläni on esim. pesukoneessa sellainen 30 minuutin lenkkariohjelma. Ajattelin hurauttaa nuo sen läpi pääsiäisenä, jonka jälkeen voin käyttää noita kenkiä vielä ensi viikollakin ryhmäliikunta-ulkolenkkicombossa.

dsc_1008-1376x774.jpgToinen vaihtoehto on se, että on päivällä liikenteessä sellaisilla kengillä, millä voi juosta. Osa siisteistä lifestylekengistä ovat samalla juoksukenkiä. Esimerkkeinä tällaisista mainittakoon vaikkapa Nike Epic React. Jos on sellaiset jalassa, niin tullessaan ryhmäliikunnasta, pitää vaihtaa kengät kun lähtee lenkille, mutta silti mukana on vain kahdet kengät. Kolmas vaihtoehto on se, että mukana on kolmannet kengät. Itselläni ei salilaukkuun mahdu kaksia kenkiä, joten noissa tapauksissa olen kantanut mukanani sellaista ylimääräistä kenkäpussia. Kyllä se niinkin menee, mutta kieltämättä silloin on mukana turhan paljon pakaaseja.

dsc_1002-774x1376.jpgKelit tosiaan suosivat tällä viikolla meitä. Se kannattaa hyödyntää. Itse suosittelen ehdottomasti sitä, että juostaan ulkona, mutta samalla kannattaa tehdä myös niitä oheisharjoituksia. Parhaiten se onnistuu silloin, kun yhdistää sen ryhmäliikuntatunnin tai salikäynnin ulkolenkkiin ja edellä mainittujen ohjeiden mukaisesti se on helposti mahdollista. Ei välttämättä tarvitse olla kuin yksi pitkähihainen juoksupaita mukana. Itselläni oli eilen kyllä laukussa juoksutakki ja -hanskatkin, mutten käyttänyt niitä. Jos olisi tuullut, niin olisin varmaan nekin laittanut.

Näistä ilmoista kannattaa nyt oikeasti nauttia.