5 parasta asiaa Helsinki Half Marathonilla

Helsinki Half Marathon on minusta erittäin hyvä ja erinomaisesti järjestetty juoksutapahtuma, vaikka tänä vuonna siellä ikävästi vesi pääsikin ainakin joillain juoma-asemilla loppumaan. Olen osallistunut tapahtumaan juoksijana kolme kertaa sekä katsojana kaksi kertaa, joten tuolta pohjalta pystyn aika hyvin analysoimaan sitä, millainen tapahtuma on ja miten se vertautuu muihin tapahtumiin. Esittelen tässä nyt tapahtuman viisi parasta puolta, jotka tekevät siitä erinomaisen juoksutapahtuman.

dsc_6521-1040x780.jpg

 • Kesäinen Helsinki
  Kun kisa järjestetään kesäaamuna, jolloin lehdet ovat jo puissa ja on mukavan valoisaa, niin se on mahtavaa herätä joskus puoli kuudelta osallistuakseen puoliyhdeksältä starttaavaan kisaan. Erityisen hienoa on se, että kisan ensimmäiset kaksi kolmannesta kiertävät merellistä Helsinkiä. On upea fiilis juosta niissä rantamaisemissa ja melkein yhtä siistiä on olla tapahtumaa katsomassa. Tuohon kun saataisiin vielä enemmän sellaista juoksukulttuuria, että kaupunkilaiset heräisivät aamulla aikaisin ja tulisivat reitin varteen, jolloin saataisiin hyvä kannustus, niin se olisi upeata.
  PhotoPictureResizer_190611_094620350_crop_2801x2769-800x791.jpg

 • Riittävän suuri tapahtuma
  Pikkukisat ahdistavat ainakin itseäni. Niissä ei tule sellaista kilpailutapahtuman fiilistä, jolloin on vaikea saada itsestäänkään kaikkea irti, kun lataus jää jotenkin vajaaksi. Lisäksi jos on vähän urheilijoita, joutuu todennäköisesti juoksemaan yksikseen valtaosan matkasta. HHM:ssä on nykyisellään jo sellaiset 3000 ilmoittautunutta, joten se on riittävän paljon, jotta siinä syntyy sellaista ison kisan tuntua ja suurimmalle osalle riittää kirittäjiädsc_6739-1376x774.jpg
 • Tunnelma on mainio
  Minusta tunnelma HHM:ssä on ollut aina erinomainen. Tuohon tapahtumaan osallistuu aika paljon ns. hyviä tyyppejä. Heitä, joita kaikki vituttaa, ei kesäiset tapahtumat kiinnosta, vaan menevät jonnekin Vantaalle tai johonkin sellaiseen pikkutapahtumaan, jonka jälkeen ei tarvitse edes suihkussa käydä. Tuolla sen sijaan on aidosti hyvää jengiä. Olen tavannut joka kerta tuttuja ja tutustunut uusiin ihmisiin. Lisäksi ne tyypit sponsoreiden ständeillä ovat hyvähenkistä porukkaa. Ihmiset ja puitteet tekevät sen tunnelman ja tuolla sitä on.DSC_6948-1376x774.JPG
 • Kansainvälisyys on isossa roolissa
  Aivan mahtavaa, että HHM:llä on nykyään niin paljon ulkomaalaisia juoksijoita. Osa tulee tyyliin Amerikasta saakka. Helsinki on nykyään suosittu matkakohde ja onkin hieno juttu, että se näkyy myös tapahtuman osanottajissa. Järjestäjäkin on tehnyt asian eteen töitä, sillä heillä on niitä ambassadoreita, jotka saavat matkat kisaan ja toivon mukaan tekevät tapahtumaa tunnetuksi sosiaalisessa mediassa. Nummela ja kumppanit ovat siinä mielessä hyvässä asemassa, että reissatessaan ulkomaan kisoissa voivat rummuttaa omia tapahtumiaan ja jakaa esitteitä.
 • Järjestelyt ja tarjoilut varauksin
  Aiemmin järjestelyt olivat Suomen mittakaavassa aivan priimaa. Nyt tänä vuonna tapahtui stiplu sen vesihuollon kanssa. Silti maalissa juoksijat saavat kyllä poikkeuksellisen paljon kaikenlaista hyvää. Lisäksi aikaisin ilmoittautuneet saavat edulliseen hintaan treenipaidankin. Kaksi asiaa tuossa tapahtumassa on, mitkä hieman laskevat kokonaisarvosanaa. Ensimmäinen on se, että vaikka tapahtuma on alussa edullinen, niin lähempänä kisaa se on selvästi ylihintainen, mikä rajoittaa tavoitteellisten juoksijoiden osanottoa, jotka eivät voi vuositolkulla etukäteen suunnitella jokaista starttiaan eli tulee vähän sellainen fiilis, että satsaavat lähinnä hölkkäkuntoilijoihin. Toinen on se, että kun paita muuttui sellaiseksi extraksi, mikä pitää tilata erikseen, niin tapahtuman ilmoittautumishinta ei tainnut halventua yhtään, vaan se oli de facto hinnankorotus.

Kyllä tuo niin hyvä tapahtuma on, että ensi vuonna olisi kiva olla mukana juoksijana tai onhan elokuussa jo sitä ennen Helsinki Marathon.