Instagram Stories on paras tapa seurata what happens now

Miksi Instagram, miksei Facebook?

Aikanaan FB näytti julkaisuja tuhansille ihmisille, mutta sitten he muuttivat sen niin, että pitäisi maksaa, jotta niitä julkaisuja näytetään, joten lopetin sen käytön. Nyt olen huomannut, että Instagram Stories toimii hyvin eli laitan sinne kuvia lenkeiltäni ja vastaavista tapahtumista ja ihmiset käyvät aika mukavan sankalla joukolla niitä katsomassa tai se vaihtelee tietysti postauksen mukaan, mutta jos joku yllä nähty eilisen myöhäisillan random-Hokapostaus on kerännyt jo 131 katsojaa, eikä mulla ole kuin 294 seuraajaa, kun Instagramia sillä tavalla ole mainostanut, niin aika hyvin se on tavoittanut.

Nimimerkki on baltsuruns

Joskus vuonna kivi ja miekka rekisteröidyin Instagramiin eri nimimerkillä, mutta vaihdoin sen nyt, koska kuten sanottua, niin minusta se on paras paikka kuitenkin toimia nimenomaan juoksijana, eikä jossain muussa roolissa. Jos haluan esim. kertoa siitä, miten kirjoitan jostain revenue managementista, niin tuskin joku kuvapalvelu on paras paikka sille. Sen sijaan jos laitan kuvia lenkeiltäni tai vierailuiltani juoksutapahtumissa, kenkäkaupoissa tai vastaavissa, niin niistä ei tarvitse välttämättä aina esseetä kirjoittaa, vaan kuva instastoryyn riittää. Minusta tuo on siis se oikea foorumi juoksijaelämää raportoimaan. Baltsu oli ilmeisesti varattu, kun sitä en saanut, joten laitoin baltsuruns nyt instanikikseni.

Kätevä tapa kommunikoida

Minusta Instagram on hyvä tapa kommunikoida muiden juoksijoiden, urheiluvälinekauppojen ja -merkkien kanssa. Postauksista voi tykätä, niitä voi kommentoida ja storyja voi käydä katsomassa ja fiilistelemässä. Minusta siinä on sellaista tähän aikaan sopivaa hetkessä elämisen meininkiä. Se on senkin takia mukava paikka, koska kaikilla on kuitenkin älypuhelimet, joilla voi napata kuvan ja mennä eteenpäin. Minä en jaksa mitään kuvia erityisesti muokata tai käyttää mitään järjestelmäkameraa tai miettiä muutenkaan liikaa. Otan kuvan ja postaan sen johonkin, eikä siihen mene montaa sekuntia. Sitten menen eteenpäin.

Onko jotain kehittämisen varaa?

Instagram Storiesin suurin heikkous on se, ettei kuvia voi liimata taustalle useita päällekkäin/limittäin. Pitää erikseen tavallaan muistaa ottaa pystysuuntaisia kuvia, jos haluaa postata tuonne jotain, sillä vaakasuorainen kuva jättää alas ja ylös tyhjän tilan. Jos sinne sen sijaan voisi laittaa kaksi vaakasuoraista kuvaa päällekkäin niin että toinen olisi vaikkapa vasemmalle ja toinen oikealle kallellaan ja tyhjä tila jäisi jonkinlaiseksi ”taustapahviksi”, niin niistä saisi aika hienoja tarinoita. Tuon muutoksen kun saisi sinne, niin sitten tuo palvelu olisi mycket bra. Toki voi käyttää jotain Canvan kaltaista appia, mutta tulee vähän sellainen fiilis, että sieltä otetut pohjat tekevät tarinoista vähän teennäisiä. Kun yrittämällä yritetään luoda jotain, niin ei se anna sellaista kuvaa, että nyt eletään spontaanisesti hetkessä. Muutenkin se on hanurista, jos ensin pitää mennä appiin ja tehdä siellä postaus, jonka sitten laittaa eetteriin, eikä niin, että voisi suoraan parissa sekunnissa julkaista.

NÄHDÄÄN INSTAGRAMISSA JA HYVÄÄ HELSINKIPÄIVÄÄ KAIKILLE!