Kenkävaaka hankittu

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että kenkien painot ovat eri lähteissä ihan eri luokkaa. Silloin ei ole oikeasti mitään tietoa, mitä ne tossut oikeasti painavat. Niinpä olen miettinyt pitkään vaa’an hankkimista. Minulla oli yksi vaaka, mutten ole löytänyt sitä. Se on varmaan laitettu jossain muutossa jonnekin ja joko kadonnut tai vieläkin jossain laatikossa. Piti siis hankkia uusi. En ole saanut asiaa aikaisemmin hoidetuksi, kun en ole edes tiennyt, missä niitä myydään. Nyt näin sitten Lidlin lehdessä Silvercrest-keittiövaa’an hintaan 7,99€ ja kävin sellaisen saman tien ostamassa. Ko. vaaka näyttää painon 1g tarkkuudella ja vaikutti olevan testaukseni perusteella luotettava.

Punnitsen siis jatkossa kengät sekä kotona että kaupoissa tuolla vaa’alla. Nyt punnitsin muutaman parin, mutta osa on sen verran käytettyjä, joten se lukema ei ole ehkä ihan täysin luotettava, koska kuluma saattaa keventää kenkää, mutta toisaalta niihin saattaa tulla jotain likaa, mikä nostaa painoa. Luulen, että ne ovat kuitenkin suht näin, mitä vaaka näytti.

Hoka Rincon, toinen 215g, toinen 217g. Koko 42 2/3
Hoka Mach 2, toinen 225g, toinen 226g. Koko 42 2/3
Hoka Clifton 6, toinen 256g, toinen 258g. Koko 42 2/3
Skechers GOrun Ride, kumpikin 264g. Koko 43
Nike Zoom Elite 9, toinen 231g, toinen 233g. Koko 43
Nike Pegasus 35, toinen 272g, toinen 275g. Koko 43

Itselleni tämä vaa’an hankinta oli kyllä nyt välttämätön investointi. Speksit ovat monesti virheellisiä, eikä kukaan oikein ole osannut antaa painoa. Jos kysyn, en saa vastausta, eikä kaupoissakaan ole vaakaa.