Puoli vuotta kasassa, kesäkuu oli rikkonainen

Toukokuussa tuli mukavasti kilsoja, ennätysmäärä, kun sain juostua lähes 450 km. Kesäkuu alkoi hyvin, mutta sitten tulin kipeäksi, mikä aiheutti 1,5 viikon juoksutauon. Näin ollen kuukausi oli vähän floppi.

Jotta tämä kuukausi- ja puolivuotiskatsaus omaisi jotain vertailupohjaa, laitetaan tähän tilanne viime vuodelta. Silloin koko vuoden juoksukilsat olivat 4539, mutta kun alkuvuodesta oli ollut keuhkovirus, puoleen vuoteen kertyi juoksua vain 2060 km ja maantiepyöräilyä 349 km. Mikä on sitten tämä vuoden tilanne. No pyöräilyn aloitin vasta viikko sitten, joten sitä ei ole kertynyt kuin 112 km kolmelta lenkiltä. Aika paljon jäljessä viime vuodesta. Tosin telakan aikana tuli sisäpyöräilyä jonkin verran, joten ero ei ole niin suuri. Entäpä juoksukilometrit? Ne näyttävät lukemaa 2058 eli vaikka tammikuussa oli sairaana ja jälleen kesäkuussa ja vaikka takareisi oli hajalla kolme kuukautta, niin todella rikkonaisen alkuvuodesta huolimatta tilanne on kilsojen suhteen lähes sama kuin viime vuonna. Suurin ero on siinä, etten ole päässyt oikeastaan vauhtitreenejä tekemään. Nyt kun alkoi kulkea niin, että sain jo alle nelosen kilsoja, niin sitten tulin kipeäksi. Juuri tuon vauhdin esille hakeminen onkin se, mitä pitäisi tehdä. Suht tyytyväinen voi siis alkuvuoteen olla ottaen nämä ongelmat huomioon.

Mennään sitten kesäkuun spekseihin. 327 kilometriä juoksua 21 lenkillä, 9 päivää ilman juoksua kun olin kipeänä. Keskimäärin siis 15,57 kilsaa per lenkki, mikä on ihan jees. Kuukausi sisälsi 4 pitkistä, 2 vetotreeniä ja 2 reippaampaa lenkkiä about uptempovauhdilla. Sen lisäksi 3 kertaa maantiepyöräilyä. Ryhmäliikunnassa en käynyt kuin kerran coretunnilla, mutta salilla sentään jonkun verran. Tuon lisäksi tuli kerran vesijuostua flunssan aikana. Ihan puhtaita lepopäiviä tuli 5, kun olin kipeänä.

Toiselle vuosipuoliskolle voisi toivoa terveyttä.