Leffalauantai: Mattojuoksukengät

Tein videon – eilen lauantaina. Innoituksena tähän toimi Juoksufoorumi. Siellä kyseltiin, kuinka videota voi parantaa. Ehdotin, että kuvaa b-rollia, niin eräs henkilö vastasi sitten, että pääasia, että asia tulee sanotuksi ja koska joku henkilö ei ole sinkkutalous, hän ei ehdi kuvaamaan ylimääräistä. Ajattelin, että onhan se nyt hemmetti ja päätin tehdä oman videon. Havaitsin tehdessäni videota, että b-rollin kuvaamiseen meni yhteensä alle minuutti aikaa.

Koko tähän video-operaatioon meni n. 3 tuntia. Siirtymiset, kuvauspaikkojen katsomiset, varsinainen kuvaaminen ja kaikki vastaava vei 2h ja editointi tunnin. Kuvasin kännykällä, yhdellä otolla, miettimättä etukäteen mitään eli puhtaasti improvisoinnilla, joten voi olla, että on jaarittelun oloista, voi olla, ettei laatu tunnu millään tavalla korkealta, mutta tässä onkin kysymys harrastelijan toiminnasta ilman kokemusta.

Tulen jatkossa aina silloin tällöin tekemään myös videoita. Ne voisivat olla sillä tavalla mietitympiä, että pituus voisi olla lyhyempi kuin nyt, mutta tätä ei voinut oikein editoida oikein lyhyemmäksi, kun se varsinainen asia kesti nyt aika kauan, koska edessä ei ollut mitään kelloa ja koska en ollut etukäteen miettinyt, mitä sanoisin. En myöskään kokenut, että musiikin lisääminen toisi nyt mitään lisäarvoa, joten jätin senkin pois aikaa säästääkseni. Niinpä näillä mennään ja jatkossa jos joku idea syntyy, tehdään taas jotain muuta, kenties paremmin. Aika näyttää. Nyt on kuitenkin jotain ulkona, jos joku haluaa viikonloppuaan tuhlata sellaisen videon katsomiseen, missä minä kerron, millaiset kengät mielestäni sopivat juoksumatolle.