Into kilpailla on palautunut

Viikonloppuna tapahtui sellainen muutos fiiliksessä, että nyt haluaisin taas osallistua juoksutapahtumiin. Tiedän, että kunto ei ole vielä paras mahdollinen, kropassa on vähän ylimääräistä painoa ja löytyy vaikka mitä syitä riittää sen puolesta, miksi tulokset eivät olisi vielä siellä, missä niiden kuuluu olla, mutta intoa on. Kun käveltiin pois HHM:n alueelta, tuttu juoksija Sami kysyi minulta koska palaan kilpailuihin. Vastasin, että sitten kun tuntuu hyvältä ja tuo hetki olisi nyt. Oispa tällainen tilanne on ollut joskus silloin touko-kesäkuussa, kun tapahtumia oli paljon.

Kunto perspektiivissä

Tilanteeni ei ole samanlainen kuin esimerkiksi elokuussa 2017, jolloin tuntui, että olen niin herkässä kunnossa, että tuntui suorastaan vaikealta juosta yli 4 min/km. Silloin halusin kilpailemaan, mutta takareisi meni. Tilanne ei ole myöskään sellainen, mitä se oli maaliskuussa 2018 ennen keuhkovirusta, jolloin olin tehnyt todella paljon vauhtitreenejä ja tuntui, että voisin onnistua hyvin. Pikemminkin tilanne on nyt se, että kun oli alla tuo takareisivamma nyt keväällä, niin tuon jälkeen olen pikku hiljaa (pl. kesäkuun sairastelut) päässyt takaisin treenauksen pariin ja vaikken ole tehnyt vasta kuin parit reippaammat lenkit, niin tuntuu, että se treeni puree. Sen takia olisi kiva nyt käydä jossain tapahtumissa, niin saisi sitä vetoapua. Uskon, että skabat oikeasti parantaisivat nyt kuntoani.

Ja tavoite on?

Niin siis en tavoittelisi nyt mitään ennätysaikoja, vaan puhtaasti sitä, että kunto menisi kilpaillessa eteenpäin. Siinä mielessä ne matkat voisivat olla mitä hyvänsä. Tosin sen verran pitää sanoa, että mihinkään maratonille en nyt lähde. En myöskään miettisi yhtään sitä, onko reitti nopea vai hidas. Ehkä sen verran voisi sanoa, että eniten kiinnostaisi se kilpailutilanne eli mahdollisimman paljon suht samantasoisia kilpailijoita mukana. Yksikseen voi juosta lenkilläkin.

Katsoin kilpailukalentereita, eikä heinäkuussa oikein mitään ole, mutta elokuussa olisi. Niinpä täytyy oikein funtsia mitä sitä tekisi, mutta intoa kyllä on.