Uusia Nike-shortseja! Vinkit juoksuvaateostoksille

Hipheijaa, minulla on kahdet uudet Nike-shortsit ja ei, en kirjoita niistä kahdesti, sillä molemmat ovat täsmälleen samanlaiset. Ne tuntuivat niin hyviltä, etten halunnut jättää niitä yhteen kappaleeseen – varsinkaan siihen hintaan, mitä niitä on nyt saatavilla. Se oli suuri yllätys nähdä ne alessa ylipäätänsä, sillä olin sen suhteen luopunut jo toivosta. Asiat menivät juuri niin kuin niiden pitikin mennä ja minulla on parit uudet shortsit!

Shortsit ovat ohuet ja niissä on taskuja

Näissä Niken shortseissa on takana vetoketjullinen tasku, johon menee HSL-kortti ja/tai geelejä. Sisäpuolella toinen pienempi tasku, mihin voi laittaa vaikkapa avaimet tai kolikoita tms. Lisäksi erittäin ohut materiaali, mikä on takaosastaan suorastaan verkkomaista, sillä siinä on todella pieniä reikiä kauttaaltaan. Lisäksi aivan uskomattoman onnistunut väritys ja leveä vyötärönauha, jossa on lisäksi nauhoitus, jotta voi kiristää lisää. Kaikki on lähes täydellistä. Okei, en ole juossut ne päällä vielä kertaakaan, joten en osaa sanoa, miten ne toimivat hellepitkiksillä tai kovissa treeneissä juoksumatolla, mutta jos pitäisi jotain veikata, niin erinomaisesti. Ne ovat erittäin lupaavat ja todella hyvännäköiset shortsit. Niinpä olin katsellut niitä jo sillä silmällä aikaisemmin päättäen, että jos ne päätyvät aleen, niin hankin sellaiset.

Hinta oli alun perin liian korkea

Kun puhutaan shortseista, missä ei ole kuitenkaan taskua esim. puhelimelle ja kun puhutaan juoksijasta, jolla on kaapit täynnä shortseja, on selvää, että 42,99 euron listahinta oli liian korkea. Minusta hinnan olisi pitänyt olla alle 30 euroa, niin se olisi mennyt paremmin kaupaksi ja olisin itsekin sellaiset hankkinut. Kaiken lisäksi ne eivät alun perin tulleet alennusmyyntiin missään tai no en ole nähnytkään niitä kuin Stockmannilla ja Stadiumissa, mutta jos otetaan esimerkiksi jälkimmäinen urheilukauppaketju käsittelyyn, niin kesäalen ollessa käynnissä, nämä olivat yhä täyteen hintaan tarjolla. Stadiumilla on kuitenkin sellainen tapa, että lisäävät myöhemmin tuotteita aleen ja itse ainakin missasin sen, että nämä olivat sinne päätyneet. Niinpä hämmästyin suunnattomasti, kun näin sellaiset 50% lisäalennusrekin ollessani ostamassa pyöräilykypärää ja nämä shortsit olivat siellä. Eli ne olivat alennettu siihen 29,99 euron hintaan, mikä minusta olisi pitänyt olla se alkuperäinen hinta ja nyt niistä sai vielä 50 prossaa pois eli hinta olikin 14,99€.

Kokoja on supervähän

Olen huomannut koko kauden ajan, että se diili taisi Stadiumilla olla niin, että hyllyssä oli samanaikaisesti vain 1 kpl jokaista kokoa sekä tässä värissä että sinisenä. En tiedä meneekö se niin, että varastosta lähetetään lisää, jos niitä menee kaupaksi vai mikä juttu, mutta joka tapauksessa, kun verkkokaupasta voi katsoa varastotilannetta, niin punainen tarkoittaa, että niitä on 0 kpl ja vihreä sitä, että niitä on saatavilla eli tässä tapauksessa aina 1 kpl. Niinpä kun ostin kypärän, niin siellä Tapiolan liikkeessä oli saatavilla kaikkia muita kokoja yksi kappale paitsi minun kokoani S. Tulin sieltä koneelle ja katsoin tilannetta, niin selvisi, että S on loppu myös verkkokaupasta, mutta monissa kaupoissa sitä oli. Tiesin, että niitä on niissä kaupoissa 1 kappale per kokoa, joten kävin sitten seuraavana päivänä eli eilen perjantaina kahdessa Stadiumissa ja ostin niistä molemmista yhdet. Koska niitä alun perin ei ollut Redin myymälässä ja koska pari Espoon myymälää näyttivät punaista, niin nämä Helsingistä hankitut kahdet oli nyt maksimimäärä, mitä käytännössä olisin edes voinut hankkia. En matkusta Itikseen tai Jumboon shortsien takia. On se kyllä muutenkin niin, että kaksi on optimimäärä. Jos pitää jostain paljon, harmittaa jos niitä on vain yhdet, mutta kolme olisi jo liioittelua.

Vaikea yhdistää paitaan

En hankkinut yksiäkään niitä sinisiä, sillä minusta tämä on vain yksinkertaisesti paljon pirteämpi ja paremman näköinen ja toiseksi, sinisiä oli vielä huonommin saatavilla, mutta en olisi sinisiä kyllä ostanut, vaikka hyllyt olisivat olleet vääränään niitä, jos se ylipäätänsä on mahdollista, kun ne ovat niin kevyet. Niitä sinisiä on nimittäin hankalampi yhdistää kenkiin kuin näitä. Tuntuu, ettei sininen sovi yhteen mustien kenkien kanssa ja jos kengät ovat siniset, saattaa harmittaa se, että se on eri värisävy jne. Värin suhteen valinta oli siis helppoa kuin mikä, mutta samanaikaisesti on tunnustettava, että minulla tulee olemaan vaikeuksia käyttää niitä lähiaikoina, sillä minulla ei ole riittävästi niihin sopivia paitoja. Se taitaa olla syy, mikseivät ne menneet alun perinkään kaupaksi. Tilanne on nimittäin se, että minusta näiden kanssa ei sovi kuin täysin valkoinen paita ja niitä puolestaan ei oikein ole myynnissä. Samalla logolla varustettuja vitivalkoisia hihattomia oli olemassa ja ne oli tarkoitettu kuulumaan tavallaan yhteen samaan asukokonaisuuteen, mutta kun hihattomien tarjonta on niin surkeata suomalaiskaupoissa, niin ne varmaan menivät helteellä heti ja shortsit jäivät myymättä. Nyt kun ihminen ostaa shortseja, niin kaupoista ei löydykään valkoisia paitoja. Se on ongelma, mutta en silti suosittele jättämään hyvien shortsien ostamista, jos tilaisuus on sellaiset hankkia vain sen vuoksi ettei ole paitoja, sillä olen aivan varma, että niitä paitoja löytää jostain joskus myöhemmin.

Kokenut juoksija vs. aloittelija vaateostoksilla

Nyt sitten siihen vinkkiosioon. Totuus on se, että aloittelevilla juoksijoilla on aina liian vähän varusteita. Se aiheuttaa sitten ongelmia, kun kaikki ovat likaisina ja pitää pohtia, milloin pitää pestä pyykkiä, jotta voisi ylipäätänsä käydä lenkillä. Niinpä alennusmyynnit ja tarjoukset toimivat aloittelijoilla siinä mielessä hyvin, että silloin voi ostaa läjän varusteita, koska niitä saa halvemmalla ja samalla poistaa pullonkauloja. Kokeneilla juoksijoilla puolestaan on kaapit jo valmiiksi täynnä, mutta jotain voisi lisätä rotaatioon, mutta ei ole pakko. Silloin ei välttämättä ole mitään syytä maksaa täyttä hintaa – varsinkaan jos jossain tuotteessa se listahinta tuntuu ylihintaiselta. Niinpä kokenut juoksija voi seurata tilannetta ja jos tuote menee aleen, niin hän tietää mitä tehdä. Tällaiset juoksuvaate-alet ovat siis molemmille juoksijatyypeille hyödyllisiä ja niitä kannattaa käyttää hyväksi mahdollisuuksien mukaan.

Olen siis äärettömän tyytyväinen siihen, miten tämä nyt meni, mutta oispa vain niitä valkoisia paitoja!