Rekkalippis polkujuoksijalle must ?!? Sopii meille muillekin

Tämä viikko tuntuu olevan Stadium-painotteinen. Kolmas päivä, neljäs Stadium, missä vierailin ja ostin eilen lauantaina kaksi trucker capia eli rekkalippistä. Syy oli jälleen sama kuin Nike-juoksushortsien kohdalla eli 50% lisäale jo alennetuista tuotteista. Se johti siihen, että 34,99€ hintaiset New Eran lippikset tulivat maksamaan 6,25€/kpl, mikä tarkoittaa yli 82% alennusta. Tämä syntyi niin, että ensin hinta oli laskettu 24,99 euron, sen jälkeen 12,49 euroon ja lopulta vielä 50% pois. Mielenkiintoista on se, että joskus aikaisemmin kun kävin Stadiumissa ja ko. lippikset näin, ne olivat vielä normaalihintaisia eli aika nopeassa tahdissa hinta muuttui useampaan otteeseen, sillä jotenkin tuntuu, että se oli ihan äsken kun ne olivat vielä normaalihintaisia.

Miksi rekkalippikset sopivat juoksuun?

Tällaiset ns. rekkalippikset ovat tulleet ihan parin viime vuoden aikana juoksijoiden ja sanotaanko erityisesti polkujuoksijoiden suosioon ja sen tajuaa kyllä sen vuoksi, kun se takaosa on verkkoa. Ne siis hengittävät ja ovat kuitenkin vähän erilaiset kuin tavalliset juoksulippikset. Sain itse keväällä Hokan vastaavan lippiksen, mutta en ole sitä vielä kovin paljon juoksukäytössä pitänyt. Lämpimällä kelillä olen mennyt pää paljaana, sillä en ole herkkä auringonpistoksille ja keväällä taas kun oli viileätä, käytin paksumpaa päähinettä, mutta kun loppukesästä ja syksystä alkaa viiletä, tuollainen lätsä on kätevä. Sen lisäksi sitä voi käyttää muussakin käytössä kuten vaikkapa treenin jälkeen. Olen grillaillutkin useasti se Hokan lippis päässäni. Nämä tulevat siis ehdottomasti juoksukäyttöön, vaikken niin usein lippistä juostessani käytäkään. Polkujuoksijoilla lippiksen käytön ymmärtää senkin vuoksi, kun puista voi pudota kaikenlaista ötökkää niskaan ja onhan se joillekin puhtaasti imagojuttu. En ole ihan varma, miten etuosan pehmeämpi materiaali kestää pesua kun se on vähän villamaista puuvillaa – varsinkin kun pesuohjeiden mukaan vesipesu on kielletty, mutta se on samantekevää. Eivät nämä esille mihinkään lasivitriiniin tule, vaan käyttöön ja juoksussa se on normaalia, että varusteet kuluvat. Eivät uudet juoksukengätkään ole uudenveroisia kovinkaan kauan. Se pitää hyväksyä. Joskus muuten luin ohjeen, että parhaiten lippikset saa pestyä astianpesukoneessa, mutta mulla ei taida olla se kone juuri koskaan tyhjänä/vapaana.

Boston ja Chicago

Minulla on jo entuudestaan yksi Boston Red Soxin lippis, mutta se on sellainen perinteinen baseball lippis. Hankin sen aikanaan, kun tein blogiin jutun Bostonin maratonin kengistä. Tuntuu, että Boston sopii erinomaisesti juoksuun muutenkin, kun on se Bostonin maratonkin lajin legendaarinen kisa ja enemmän kuin yksi kenkämerkkikin on sieltä suunnalta. En seuraa kovin tarkasti baseballia ja jos seuraisin, niin Red Sox ei olisi ehkä se seura, mutta pidän ajatuksesta, että Boston-teema liittyy juoksuun. Toiseksi lippikseksi hankin Chicago Bullsin lippiksen. Sitä joukkuetta seurasin tarkasti Michael Jordanin ja Scottie Pippenin aikoina. En varsinaisesti fanita Lauri Markkasta, mutta olen muutamia pelejä katsonut ja olisi kiva, jos jengi alkaisi taas pärjätä. Sanotaanko niin, että yhdenkään varsinaisesti suuresti kannattamani joukkueen lippistä ei ollut tarjolla, mutta niistä, mitä siellä oli (ehkä vajaa 10 erilaista) nämä ovat ne, mitkä olin jo etukäteen päättänyt haluta.

Suomenlinna oli sopiva paikka testata lippikset

Urbaanipolkujuoksija etsii tietenkin sopivan testi-/kuvauspaikan läheltä ja minä juoksin kauppakeskuksesta suoraan Suomenlinnan lautalle. Se päätös syntyi ex tempore, mutta kaipasin kyllä vähän uusia virikkeitä ja haasteita, kun en polven vuoksi nyt tee mitään varsinaisia vauhtitreenejä. Niinpä menin Suomenlinnaan ja siellä tuli juostua 7,7 km pitäen sisällään polkuja, hiekkateitä, mukalakivikatuja, dyyneillä hiekassa juoksemista sekä ennen kaikkea aika tiukkoja spurtteja kameraan. Täytyy sanoa, että se jopa tuntuu aika lailla tuolla takareisi-/pakaraosastolla eli jotain on tullut tehtyä. Kirjoitan vielä Suomenlinna-kokemuksista toisen blogitekstin ensi viikolla. Se ei siis ole tämän päivän asia, vaan nyt oli tärkeätä tuoda esille se, että tämän tyyppiset lippikset ovat juoksijoiden parissa muotia ja juuri nyt niitä saa Stadiumista todella halvalla.

Unohtui mainita se, että urbaanipolkujuoksuprojektini etenee sekä hyvin että huonosti. Hyvää on se, että minulla on polkujuoksijoiden tärkeimpiä varusteita eli rekkalippiksiä 3 kpl. Huonoa on se, että olen kaatunut pari kertaa. Kumpikaan ei tosin tapahtunut polulla, mutta pahoja set backeja silti, kun tuon polvihomman takia on nyt road kisasuunnitelmatkin jäissä.