Näin ostat Amazonilta ilman postikuluja

Viimeisen parin vuoden aikana on ollut huhuja siitä, että Amazon tulisi Ruotsiin ja Suomeen ja mullistaisi vähittäiskaupan sitä kautta, että kun olisi suomenkieliset sivut mahdollisesti ilmaisine toimituksineen, niin ihmiset menisivät suurin joukoin sinne, eivätkä ostaisi kotimaisilta toimijoilta. Huoli on osin tietysti totta, mutta toisaalta tarjoaisi kuluttajille mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Amazon ei ole kuitenkaan laittanut suomalaista sivustoa, joten päätin tässä auttaa lukijoitani kertomalla, miten sieltä voi tilata jo nyt postikuluitta.

 1. Käytä Saksan sivustoa Amazon.de
  Ensimmäinen ohje on se, että kannattaa asioida Saksan, eikä Englannin tai Yhdysvaltojen sivustolla. Ensinnäkin, USA:sta tilatessa tulee tullit ja alvit päälle sekä postikulut ovat suuria ja Britannian suhteen on eri valuutta ja Brexit-huolet ja muu vastaava. Saksan sivusto on ehdottomasti paras ja jos ei osaa saksaa, niin kieleksi voi vaihtaa sivun alalaidasta kätevästi englannin, jolloin se ohjelma kääntää sivuston.
 2. Osta yli 39 eurolla, niin toimitus ilmainen
  Saksan Amazonilla toimitus Suomeen on ilmaista kunhan tuotteita tilaa yhteensä vähintään 39 Eurolla. Niiden ei tarvitse olla samalta toimittajalta eli itse esim. tilasin viimeksi yhden varapyörän matkalaukkuun, Jack Danielsin kirjan ja Lederhosen-kolikkokukkaron. Kaikkien ulkopuolisten toimijoiden tuotteet eivät tähän kelpaa, mutta kaikki Amazonin ja myös monien partnereiden varastossa olevat kylläkin. Usein se tarkoittaa sitä, että jos tilaa monia tuotteita, ne lähetetään eri paikoista ja tulee monta pakettia. Itselleni esim. tuli nyt viimeksi kaksi pakettia. Kirja tuli postiluukusta ja se pyörä ja lompakko piti hakea postista. Suomessa ei ole vielä niitä Amazoning pick-up-stationeita, eikä lähetykset mene pakettiautomaattiin, joten pitää varautua siihen, että jos ei mahdu postiluukusta, niin pitää hakea Postista. Minulle itseasiassa ne yrittivät tuoda sitä lähetystä kotiin asti, mutta kun oli alaovi lukossa ja Postilla ei ollut koodia, niin jäi tuomatta.
 3. Valitse standard-toimitus
  Harvoin on mitään niin tulenpalavan kiireellistä, että kannattaa maksaa siitä kalliista express-toimituksesta. Jos nyt esim. tilaisi Danielsin kirjan, niin se kestäisi about viikon. En ole itseasiassa käyttänyt sitä nopeampaa toimitusta kuin silloin joskus aikanaan, kun olin jollain kurssilla ja piti saada mahdollisimman pian tenttikirja.
 4. Voit maksaa tilisiirtona tai kortilla
  undefined
  Amazon on markkina-arvoltaan maailman top 3 yritys, joten se on luotettava toimija. Niinpä ei tarvitse olla huolissaan tilitietojen tai vastaavien kanssa. Maksaminen Amazon-ostoksista on kätevää. Sinne voi lisätä tilinumeronsa, jolloin maksaa ostoksensa saman tien omalta tililtä tai vaihtoehtoisesti sen ostoksen voi maksaa kortillakin. Kummatkin tavat ovat käteviä.
 5. Amazonbasics on hyvälaatuista peruskamaa

  Amazonin omalla merkillä olevan ATK- ja myöskin kodintarvikkeet ovat yllättävät hyvälaatuisia eli jos haluaa vaikkapa uuden jonkun piuhan tai vaikkapa läppärisuojan tai vaikkapa pöydälle telineen kännykälleen, niin niitä kannattaa katsoa. Tuotteet eivät maksa juuri mitään, mutta ovat ihan hyviä. Tilaamalla jotain tuollaista saa samalla vähintäänkin sen 39 euron rajan täyteen. Tässä esimerkiksi suoja läppärille https://amzn.to/2L1Sx18

Olen miettinyt vähän sitä, että pitäisikö jopa tehdä jonkinlainen lista niistä tuotteista, jotka olen havainnut hyviksi tuonne Amazonin sivuille, mutta toisaalta se vaatisi sit taas työtä ja on kyseenalaista tuleeko sitä kautta klikkauksia ja he jotka klikkaavat, ostavatko he oikeasti. Sitten jos miettii sitä, että kuinka paljon Amazon maksaisi Baltsulle komissiota siitä, että tuon asiakkaita, niin jos jostain Danielsin kirjasta saisi komissiota vaikkapa euron niin jokainen voi ymmärtää, että aika huono tuntipalkka siitä tulisi. No toki kirjoitan blogiakin ilmaiseksi, mutta tämä on harrastus, jota kirjoitan sen takia, koska sen tekeminen on ainakin toistaiseksi tuntunut mielekkäältä. Pennin latia en ole toistaiseksi Amazon-linkkien kautta tienannut, sillä pelkkä klikkaus ei tuo mitään, vaan se kirjakin pitäisi ostaa, jotta muutaman eurosentin maksaisivat. Eli kyllä tässä on silti sisällöntuottamismotiivi eli informoida lukijoita kuinka kannattaa toimia.

Niin se Jack Danielsin kirja Running Formula on kyllä mielestäni todella asiallinen opus. Se maksaa sellaiset 16 euroa Amazonilla (15,99€ Saksan ALV:llä, mutta kun toimitus Suomeen, niin se menee pikkaisen yli 16 euron) ja on kyllä mielestäni hintansa arvoinen. Täytyy kirjoittaa siitä opuksesta myöhemmin tarkemmin, mutta sanoisin lyhyesti nyt niin, etten suoraan niitä harjoitusohjelmia tule käyttämään, mutta erityisen paljon hyötyä minusta tuossa kirjassa on siitä, että ymmärtää ihmisen fysiologiasta enemmän. Minusta Danielsilla on ehkä parempi käsitys kuin monella muulla valmentajalla siitä, mitä minkäkin tyyppinen harjoitus vaikuttaa ja hän ymmärtää myöskin sen, että jokainen juoksija on yksilö eli jokainen treeni ei vaikuta jokaiseen samalla tavalla. Lisäksi onhan siellä huvitustakin eli huumoria aiheuttavia kohtia kuten se, kun hän kirjoittaa, että jos on oma juoksumatto, niin kaikki ylimääräinen paino on turhaa ja lisää, ettei shortsejakaan tarvitse olla jalassa.