Tossutorstai: Nike Pegasus 36 Trail

Nike.com

Aina siitä asti, kun tämä Pegasuksen maasto-/polkujuoksukenkä julkistettiin kesän alussa, olen odottanut sitä saapuvaksi johonkin kauppaan, jotta voisin ko. malliin tutustua, mutta niin ei ole tapahtunut. Asia hämmästyttää minua suuresti. Kyseessä on nimittäin todella mielenkiintoinen kenkä ja se ei ole oikeasti mikään puhdas polkujuoksukenkä, vaan sellainen ns. door-to-trail-tossu eli samalla parilla voi juosta myös tiellä eli jos lenkillä on sekä assua että polkuja, tämä soveltuu mainiosti. Se ei todellakaan ole mikään huono valinta poluillekaan, minkä osoittaa mm. kengän suosio kesän tapahtumissa kuten vaikkapa Mont Blanc marathonilla.

Ulkonäkö timanttia

Nike.com

Kuten näistäkin kuvista näkyy, niin Nike on onnistunut jälleen kerran luomaan todella kauniin tuotteen. Yksityiskohtiin on panostettu ja vaikka kengissä on paljon eri värisävyjä yhdistetty (ellei valitse mustavalkoista tossua), niin ne sointuvat minusta aika hyvin yhteen ja kun värivaihtoehtoja on todella lukuisia, voi jokainen valita mieluisensa. Ensimmäinen väritys, mikä tuli markkinoille, oli ylhäällä esiintyvä neonkeltainen, mikä oli minusta todella pirteä, vähän kuin tennispallo poluilla. Sen jälkeen tuli se valkopohjainen todella monivärinen tossu, mikä oli tuttu jo Terra Kigerista ja Wildhorsesta. Tuon jälkeen värityksiä on tullut paljon lisää sekä miehille että naisille, osa on saatavilla molemmille ja osa puolestaan jonkinlaisia gender specific -ratkaisuja. Joka tapauksessa ulkonäöstä kengän valinta ei voi jäädä kiinni, sillä se on onnistunut.

Erot tavalliseen Pegasukseen

Nike.com

Trailin pohja on pari mm leveämpi kuin tavallisen Pegasuksen. Air Zoom on tässä mallissa erillisinä taskuina edessä ja takana, eikä yhtenäisenä koko kengän pituisena kuten tavallisessa Pegasuksessa. Pohja on hieman paksumpi ja kuviointi järeämpää joskin muodoltaan tuttua Pegasusta. Päällisen etuosassa on vähän suojausta siltä varalta, jos potkaisee johonkin kiveen tai juureen. Kaikki tämä tuo vain hieman lisää painoa, mutta toisaalta selvästi pehmeämmän ja mukavamman tunteen kuin mitä Pegasus 36 tarjoaa. Voisikin siis sanoa, että Trail on poluille muokattu Pegasus, joka on vain hieman mukavampi.

Kevyt polkujuoksukengäksi

Nike.com

Kengän droppi on 10 mm, mikä on tavallista Pegasusta, mutta selvästi enemmän kuin monissa polkujuoksukengissä, joissa on Nikellakin usein 4-5mm droppi. Paino on hämmästyttävän alhainen, sillä Nike ilmoittaa Pegasus Trailin painoksi 265 grammaa koossa US 9, mikä on todella vähän polkujuoksukengäksi. Niinpä ei ihme, että tästä on tullut monen kesän suosikkipolkukenkä. Se on nimittäin oikeasti myös pätevä poluilla ja vuorillakin kunhan ei mihinkään kivikkoon joudu. Eräs hyvä vuorijuoksija, joka sijoittui hiljattain Coloradossa vuorijuoksussa toiseksi, sanoi, että hänestä tämä on parempi kenkä kuin Terra Kiger 5 tai Wildhorse 5. Toki hän ei kilpaile Pegasus Traililla, mutta treeneissään käyttää ja moni kyllä näillä kengillä kilpailikin. Siitä osoituksena tosiaan esim. aiemmin mainitsemani Mont Blanc marathon.

Mihin kenkä sopii?

Nike.com

Tämä on ehdottomasti erinomainen juoksukenkä silloin, jos juoksee osan matkasta tiellä ja osan poluilla. Silloin sitä voi ajatella myös talvijuoksukengäksi, kun haluaa vähän enemmän kuviota. Samoin sellaiset tapahtumat kuten Pirkan Hölkkä, ovat niitä, mihin minä varmaankin lähtisin Pegasus Trailit jalassa. Polkujuoksuunkin se sopii erinomaisesti silloin, jos reitti ei ole ihan kivikkoista tai sanotaanko liian teknistä. Se ei ehkä pidä niin hyvin kuin joku spesiaalikenkä, jos märillä kallioilla tai vastaavilla alustoilla joutuu juoksemaan, mutta sellaista perusmeininkiä, mitä on vaikkapa jossain Nuuksiossa, niin sellaiseen tämä sopii kuin nenä päähän. Voisikin sanoa, että tämä on suuren yleisön polkujuoksukenkä. Moni voi ostaa tällaisen, vaikkei hänellä olisi ollut ikinä polkujuoksukenkiä ja he, joilla niitä jo on vaikka millä mitalla, voivat haluta lisätä Pegasus Trailin rotaatioonsa pelkästään sen vuoksi, että tämä kenkä on niin mukava jalassa ja hyvinvaimennettu.

Nike.com

Kokonaisuuten todella mielenkiintoinen tuote ja kuten sanottua, niin kaupoissa näitä ei tosiaan Suomessa ole, mikä on sääli, sillä minusta nämä sopisivat todella laajalle joukolle ihmisiä lähtien vaikkapa itseni kaltaisista kaupunkilaisista. Onneksi Stadiumin, Sportamoren ja tietysti Niken omat nettisivut ovat paikkoja, joista niitä voi hankkia. Hinta pyörii siinä 140 euron paikkeilla ja verkkokaupoissa on aika ajoin kampanjoita ja tarjouksia, jolloin ne saa hieman päälle satasella.

One thought on “Tossutorstai: Nike Pegasus 36 Trail

Kommentointi on suljettu.